Πιτίνο: Αξιολογεί και αποφασίζει

Από τη στιγμή που ανέλαβε ο Ρικ Πιτίνο, είχε ξεκαθαρίσει ότι θα χρειαζόταν ένα διάστημα προκειμένου να κρίνει και να αξιολογήσει το ρόστερ που παρέλαβε. Όπως όλα δείχνουν η στιγμή έφτασε. Πλέον βρίσκεται στο τραπέζι το θέμα ώστε να υπάρξει τουλάχιστον μια αλλαγή στο ρόστερ της ομάδας αυτή τη στιγμή.

Και ο Αμερικανός προπονητής θα είναι εκείνος που θα δώσει την τελική του εισήγηση.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η απόφαση δεν λήφθηκε μετά την ήττα από την Μπαρτσελόνα. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με απόφαση της

στιγμής αλλά με συνολική εκτίμηση στο διάστημα που ο Ρικ Πιτίνο έχει την ευθύνη της ομάδας. Αν κάποιες αδυναμίες ήταν περισσότερο ορατές στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα. Η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα με πλούσιο ρόστερ, με τρομερό ταλέντο, με ποιότητα και βάθος. Κάθε αγώνας εναντίον της μπορεί να χρησιμεύσει προκειμένου να… πάρεις το μάθημά σου, να «διαβάσεις» κάποιες καταστάσεις και αδυναμίες… Και τελικά να διαγνώσεις τι ακριβώς χρειάζεται ώστε η ομάδα να αλλάξει επίπεδο από πλευράς δυναμικής.

Σε περίπτωση κατά την οποία αποφασίσουν οι «πράσινοι» να προχωρήσουν σε αλλαγή στο ρόστερ (κάτι που θα είναι αποκλειστική ευθύνη του Ρικ Πιτίνο) τότε οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα γίνει κίνηση για την front line. Και σε αυτό το ενδεχόμενο τότε ο πλέον αδύναμος κρίκος θα είναι ο Μπεντ Μπεντίλ προκειμένου να αποκτηθεί ένας παίκτης που θα παίζει στις θέσεις «5» και «4».

Διαβάστε το μήνυμα του Ρικ Πιτίνο προς τους παίκτες

Και ταυτόχρονα θα βοηθήσει τον Γιώργο Παπαγιάννη να έχει ένα πιο συγκεκριμένο ρόλο. Και βέβαια να προοδεύσει με τον σωστό τρόπο.

Με δεδομένο κιόλας (σύμφωνα και με δηλώσεις που είχε κάνει ο Ρικ Πιτίνο) ότι θα πρέπει να μετακινηθεί στο «4» ο Τζέικομπ Γουάιλι. Πιθανότατα, όπως προαναφέραμε, ο Γκανέζος θα αποτελέσει τον παίκτη που θα «περισσεύει» στο ρόστερ.

Ο Πιτίνο έχει τον λόγο

Προς το παρόν αυτά είναι σκέψεις ή εικασίες. Θα πρέπει πρώτα να υπάρξει οριστική απόφαση κι επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι θα πρέπει να βρεθεί και… παίκτης. Ο κατάλληλος παίκτης. Μια μεταγραφή δεν γίνεται ποτέ για να… γίνει έτσι απλά. Γίνεται για να επιδράσει θετικά στην αγωνιστική πρόοδο και συμπεριφορά της ομάδας.

Υπάρχει λοιπόν, τέτοιος παίκτης που θα μπει στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και θα επιφέρει αγωνιστική πρόοδο; Αυτό είναι το ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί σε περίπτωση που το τεχνικό τιμ θα αποφασίσει αλλαγή. Και πάλι την απάντηση την έχουν οι προπονητές…

Απ’ εκεί και πέρα κι ενόψει της αναμέτρησης στο Περιστέρι (Κυριακή 15/12- 19:00-ΕΡΤ2) για την 11η αγωνιστική της Basket League, ο Ρικ Πιτίνο έχει ειδική αποστολή. Να πετύχει το θετικό αποτέλεσμα με την συντήρηση δυνάμεων, ειδικά σε κάποιους παίκτες (Καλάθης και Ράις) που είναι επιβαρυμένοι. Μην ξεχνάτε ότι ακολουθεί διπλή εβδομάδα στην Euroleague με Φενέρμπαχτσε εντός (Τρίτη 17/12) και Μακάμπι εκτός (Πέμπτη 19/12).

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Aκολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Πιτίνο: Αξιολογεί και αποφασίζει appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα