Πιτίνο: To stay or not

15:59 5/6/2019 - Πηγή: Sportime

To Sportime βάζει στη ζυγαριά τα συν και τα πλην στην εξέλιξη της υπόθεσης παραμονής του Ρικ Πιτίνο στον Παναθηναϊκό.

Ότι αποτελεί πρώτη επιλογή της διοίκησης ώστε να συνεχίσει τη δουλειά στον πάγκο του Παναθηναϊκού, είναι δεδομένο. Ότι υπάρχουν πολλά ενθαρρυντικά κι άλλα τόσα… λιγότερο ελπιδοφόρα, επίσης είναι δεδομένο. Η ουσία είναι ότι ο Ρικ Πιτίνο

και ο Παναθηναϊκός έχουν ήδη αναπτύξει μια ξεχωριστή σχέση, έστω κι αν βρίσκονται (σχεδόν) 6 μήνες μαζί. Και δεν κρύβουν ότι θέλουν να τη συνεχίσουν… Αρκεί η επιθυμία, όμως;

Το Sportime παρουσιάζει τα θετικά αλλά και τα εμπόδια που υπάρχουν στο θέμα Παναθηναϊκού- Πιτίνο και σίγουρα υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον.

Τα θετικά για την παραμονή Πιτίνο

-Θέλουν και οι δύο… Βάλτε στην άκρη το «υπό προϋποθέσεις» για να έχουμε μια γερή βάση συζήτησης. Το ότι τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Πιτίνο θέλουν να συνεχίσουν να συνεργάζονται είναι ομολογουμένως μια καλή αρχή. Θετικη διάθεση δηλαδή.

-Ο Αμερικανός είναι σούπερ σταρ και παγκόσμιας ακτινοβολίας αλλά δεν είναι τα δικά του χρήματα εκείνα που θα παίξουν τον πρώτο ρόλο στην επιλογή του. Με δεδομένη την απλησίαστη αμοιβή του στις ΗΠΑ κι αυτό έχει τη σημασία του.

-O Παναθηναϊκός προσφέρει στον Πιτίνο την ευκαιρία να χτίσει κάτι μεγάλο και στην Ευρώπη. Εχει πολλά προβλήματα στις ΗΠΑ λόγω του σκανδάλου και το κίνητρο που του προσφέρεται στον Παναθηναϊκό είναι τεράστιο.

-Κακά τα ψέματα, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον (παρά τα όσα έχουν ακουστεί) ο Ρικ Πιτίνο δεν έχει κάποια πρόταση από τις ΗΠΑ. Ο ουσιαστικός και μοναδικός αντίπαλος του Παναθηναϊκού απ’ εκεί προέρχεται, άλλωστε κι αυτό είναι πολύ καλό.

-Του δίνεται απόλυτη ελευθερία κινήσεων, να χτίσει όπως θέλει ο ίδιος άρα ένα ιδιαίτερα ελκυστικό project. Απολαμβάνει σιγουριά κι εμπιστοσύνη στον Παναθηναϊκό και δεν διστάζει να δηλώνει πόσο του αρέσει στην Ελλάδα.

Τα εμπόδια για την παραμονή

-Υπάρχουν κάποια ζητήματα που για τον Πιτίνο φαίνονται αυτονόητα (πχ η τραγική κατάσταση στο ΟΑΚΑ με τη θέρμανση) αλλά στην Ελλάδα δεν είναι. Και δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τη διοίκηση του Παναθηναϊκού.

-O Αμερικανός ζητάει να λυθούν ΑΜΕΣΑ, σε χρόνο dt κάποια πράγματα που αφορούν στην καθημερινότητα της ομάδας. Και μπορεί να είναι λογικά αλλά σίγουρα επιβαρύνουν αρκετά τον προϋπολογισμό της ομάδας.

-Ξεκάθαρα είναι τα πράγματα: Ο Πιτίνο (έστω κι αν δεν ακούγεται… πολύ έντονα αλλά το έχετε διαβάσει από το Sportime) θέλει μπάτζετ που αντιστοιχεί σε ομάδα ικανή να πετύχει μεγάλα πράγματα: Φάιναλ φορ τουλάχιστον δηλαδή.

-Ακριβώς επειδή ο Ρικ Πιτίνο το έχει λυμένο το πρόβλημά του, αυτό σημαίνει ότι δεν το έχει σε τίποτα να παραμείνει ανυποχώρητος αν δεν γίνουν στο 100% (και όχι στο 90%) όσα ζητά. Προφανώς και έχει κίνητρο αλλά δεν έχει άγχος…

-Η όλη κατάσταση που έγινε φέτος στην Ελλάδα, με τις αποχωρήσεις, με αγώνες που δεν έγιναν, ομολογουμένως δεν είναι και το καλύτερο κίνητρο για έναν σπουδαίο προπονητή που έχει μάθει σε πρόγραμμα και όχι σε μπάχαλο.

The post Πιτίνο: To stay or not appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα