Πες μου τα χαφ σου…

Η ΑΕΚ αποκτά τον Γεβγιέν Σακχόφ και έρχεται να λύσει πολλά προβλήματα που έχει στον άξονα της.

Στο ποδόσφαιρο μετά το 2000 που θυμάμαι να ασχολούμαι σε επαγγελματικό επίπεδο, οι μέσοι είχαν τον βασικό ρόλο σε μία ομάδα. Αν δεν έχεις χαφ που κάνουν όλη τη δουλειά, ως συνδετικοί κρίκοι, δεν τσουλάει η ομάδα. Δείτε φέτος την Μπάγερν Μονάχου με Γκορέτσκα και Τιάγκο. Δείτε την Μπαρτσελόνα φέτος με τον κουρασμένο

Μπουσκέτς, τον Ντε Γιόνγκ και τον Αρτούρ και την Μπαρτσελόνα με Ινιέστα-Τσάβι.

Ακόμη και η ΑΕΚ στα… καλύτερα της είχε Κατσουράνη-Ανσουνσάο, Σιμόες-Γιόχανσον-Κονέ στα πάνω τους το 2018 και τώρα ψάχνει ενίσχυση για να σώσει την σεζόν. Διότι αν παραμείνει με αυτούς που έχει τότε δύσκολα θα μπορεί να πετύχει κάτι καλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λιβάι Γκαρσία: Ανακοίνωσε η ΑΕΚ την απόκτηση του μέχρι το 2025! (pics)

Η επιλογή Σακχόφ είναι καλή. Δεν θα εκτοξευτεί το κέντρο της ΑΕΚ, αλλά θα κάνει τη δουλειά του. Με ένα χαφ που δίνει ύψος, ισορροπία και μπορεί να βγάλει πολλή δουλειά με πολλές συμμετοχές και αγωνιζόμενος είτε ως αμυντικός χαφ, είτε ως στήριγμα του κεντρικού χαφ.

Βεβαίως και όλα κρίνονται στο χορτάρι και εκεί θα φανεί τι μπορεί να κάνει ο Ουκρανός, αλλά και πως θα λειτουργήσει η τριάδα του άξονα με τους χαφ. Στα πολύ θετικά είναι ότι έχει δύναμη και ύψος. Που λείπουν από την ΑΕΚ και δεν τα είχε μετά την αποχώρηση Γιόχανσον. Είναι σε καλή ηλικία και μένει να φανεί αν έχει την ίδια δίψα όπως και όταν έπαιζε στον ΠΑΟΚ. Αν την έχει, η ΑΕΚ έχει κάνει μία καλή μεταγραφή με την ελπίδα να στηρίξει Κρίστιτσιτς και Μάνταλο και να πάρουν μπρος. Σίγουρα πάντως είναι πιο safe επιλογή, στα χνάρια αυτής του Ινσούα. Κάτι που η διοίκηση της ΑΕΚ δείχνει να προτιμά αρκετές φορές.

Για το τέλος θα αφήσω κάτι που μου είπε συνάδελφος από Θεσσαλονίκη για τον Σακχόφ και τον εμπιστεύομαι. Δύο πράγματα, μου είπε, θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένα. 1ον δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα και είναι τίμιος, 2ον χρειάζεται πάντα χρόνο για να αποκτήσει ρυθμό και να λυθεί το κορμί του. Τα κρατάω.

Θεωρητικά με δεδομένο τους υπάρχοντες χαφ της ΑΕΚ, ο Σακχόφ είναι μία πολύ καλή λύση. Με δεδομένο τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να καλύψει το χάντικαπ με τον Ολυμπιακό, δεν είναι ότι περιμέναμε. Ίδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σακχόφ: Συμφωνία για τη μεταγραφή, έρχεται στην Αθήνα!

Το άρθρο Πες μου τα χαφ σου… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα