Toυρκία: Δεν ενεργοποιήσαμε τους S-400 λέει ο Τσαβούσογλου

Τουρκία: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτρικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε πως η Άγκυρα δεν έχει ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας τόνισε πως αν και ο τουρκικός στρατός γνωρίζει πως να ενεργοποιήσει τους ρωσικούς S-400 «δεν τους έχει ενεργοποιήσει ακόμα».

Σύμφωνα με τον Μεβλού Τσαβούσογλου η Τουρκία

έχει αγοράσει από τους Ρώσους τους S-400 «λόγω απόλυτης ανάγκης».

Κλείνει το… μάτι στο ΝΑΤΟ η Τουρκία, θέλοντας να δείξει πως είναι ακόμα πιστή στην Συμμαχία και δεν ενεργοποιεί ρωσικό αντιπυραυλικό σύστημα;

Nα θυμίσουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ρώσους για την αναβάθμιση των αντιπυραυλικών της συστημάτων με δυνατότητες σχεδόν ίδιες με αυτές των S-400.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, με την αναβάθμιση των ελληνικών S-300 θα αυξηθεί στα 200 χλμ η εμβέλεια τους, πράγμα που όπως σημειώνουν, θα μπορούσε να εγκλωβίσει τους Τούρκους στον Κόλπο της Αττάλειας.

Όπως σημειώνουν οι Ρώσοι ειδικοί οι S-300PMU-2 Favorit (SA-20b Gargoyle), μια έκδοση εξαγωγής του S-300PM2, για την οποία αναπτύχθηκε ένας νέος πύραυλος 48N6E2, είναι κατάλληλος για το σκοπό αυτό. Πρόκειται για την έκδοση στην οποία θα αναβαθμιστούν οι ελληνικοί S-300.

Το άρθρο Toυρκία: Δεν ενεργοποιήσαμε τους S-400 λέει ο Τσαβούσογλου εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα