Παύλος Μαρινάκης: Τον ενόχλησε το χασμουρητό της Σάττι για το Ισραήλ, αλλά για την αλβανική φιέστα στο Γαλάτσι, τσιμουδιά!

Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Όταν προσβάλλεται το Ισραήλ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει τη δυσαρέσκεια της. Όταν προσβάλλεται η Ελλάδα, δεν τρέχει τίποτα. Και όταν αυτή η προσβολή φτάνει σε σημείο εθνικής πρόκλησης και πάλι δεν τρέχει τίποτα. Τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη τον… ενόχλησαν τα χασμουρητά της Μαρίνας Σάττι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της τραγουδίστριας του Ισραήλ, αλλά δεν τον ενόχλησε η εθνικιστική φιέστα που έκανε ο Έντι Ράμα στο Γαλάτσι,

μπροστά σε 6.000 Αλβανούς.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαρινάκης δήλωσε στο press room ότι «όταν κάποιος εκπροσωπεί μια χώρα ακόμα και σε έναν μουσικό διαγωνισμό ταξιδεύει με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου πρέπει να προσέχει την συμπεριφορά του, τη δημόσια εικόνα του και την συμπεριφορά του γενικότερα».

Αρχικά κάποιος θα έπρεπε να πει στον κ. Μαρινάκη ότι και οι σχολιαστές της Eurovision ταξίδεψαν με έξοδα του Έλληνα φορολογούμενου, αλλά δεν σεβάστηκαν τον ελληνικό λαό εφόσον «σκότωσαν» την ελληνική γλώσσα σε ζωντανή μετάδοση, αποκαλώντας καλλιτέχνες σε ουδέτερο πρόσωπο («το Nemo» της Ελβετίας, «το Bambie» της Ιρλανδίας κλπ) και χρησιμοποιώντας μια σχιζοφρενική γραμματική για να χωρέσουν τα ΛΟΑΤΚΙ «πρότυπα».

Τον κ. Μαρινάκη τον πείραξε η αντίδραση της Σάττι προς την εκπρόσωπο μιας χώρας που πραγματοποιεί γενοκτονία στη Γάζα και δεν βρήκε να πει ούτε κουβέντα για τον Αλβανό πρωθυπουργό που ήρθε «κύριος» στην Αθήνα και έθεσε ζήτημα αλβανικής μειονότητας.

«Δεν υπήρχε τρόπος να απαγορευθεί ιδιωτική επίσκεψη ξένου ηγέτη. Αυτοί που μας κάνουν κριτική γιατί ήρθε, δεν μας έχουν πει τον τρόπο που θα μπορούσαμε να το εμποδίσουμε. Αυτή η κριτική ήταν εκ του ασφαλούς και χωρίς πραγματικό αντικείμενο» υποστήριξε ο Παύλος Μαρινάκης στηρίζοντας την τραγική απάθεια της κυβέρνησης στις εθνικές προκλήσεις.

«Η Eurovision δεν είναι μία διαδικασία άσκησης πολιτικής», είπε ο Π. Μαρινάκης και σίγουρα γέλασαν μέχρι το… Μάλμε, αφού η Eurovision έχει γίνει πλέον αποκλειστικά πολιτικό show, και τρανή απόδειξη ήταν η ανέλπιστη «επιδότηση» βαθμών στο Ισραήλ και την Ουκρανία. Αν δεν είχε πολιτικό υπόβαθρο ο διαγωνισμός, τότε γιατί έχει αποκλειστεί η Ρωσία; Και γιατί αποκλείστηκε η Ολλανδία μετά την αποδοκιμαστική στάση του τραγουδιστή προς το Ισραήλ; Όλες οι κοινωνικοπολιτικές ατζέντες προωθούνται στο «πανηγυράκι» της Eurovision, αλλά μάλλον μόνο ο κ. Μαρινάκης δεν… το ξέρει.

Το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη των αλλεπάλληλων σκανδάλων κακοδιαχείρισης κρατικού χρήματος, θα έβγαζε έναν Παύλο Μαρινάκη να θυμηθεί τον… σεβασμό στα λεφτά των φορολογουμένων, άνετα το λες και ανέκδοτο…

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παύλος Μαρινάκης, Σάττι, Ισραήλ, Γαλάτσι,pavlos marinakis, satti, israil, galatsi