Σκόπια: Το δώρο που έκανε η πρόεδρος τον Σκοπίων στον Μητσοτάκη ο οποίος δεν ξέρει τι να το κάνει από την τρομάρα του και το ψέμα του Έλληνα πρωθυπουργού

Σκόπια: Το δώρο που έκανε η πρόεδρος τον Σκοπίων Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα στον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος δεν ξέρει τι να το κάνει από την… τρομάρα του και το μεγάλο ψέμα που είπε.

Η Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα Ντάβκοβα είναι η νέα πρόεδρος των Σκοπίων, προερχόμενη από το εθνικιστικό σκοπιανο

κόμμα VMRO-DPMNE.

Η 71χρονη Σιλιάνοφσκα, κατά την ορκωμοσία της, αρνήθηκε πεισματικά να πει τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία», αναφέροντάς τα, παρά την διόρθωση του προέδρου της σκοπιανής Βουλής, ως μόνο «Μακεδονία».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με την Συνθήκη της Βιέννης, στο Άρθρο 60, τονίζεται ότι ένα από τα δύο μέλη, στην προκειμένη περίπτωση η Ελλάδα, μπορεί να επιβάλει την αναστολή ή τη λήξη της Συνθήκης των Πρεσπών αν γίνει ουσιαστική παραβίαση από το άλλο μέλος, δηλαδή στην περίπτωσή μας τα Σκόπια.

Τα Σκόπια παραβίασαν την Συνθήκη, την οποία ουσιαστικά δεν έχουν εφαρμόσει ποτέ, έτσι η Ελλάδα αντί να κάνει τα… στραβά μάτια μπορεί να επιδιώξει την ακύρωση της Συνθήκης.

Το είχε πει άλλωστε προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως πρόκειται για μία πολυ κακή συνθήκη, η οποία όμως πρέπει να τηρηθεί καθώς το κράτος έχει συνέχεια (σ.σ. την πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ).

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Άγγελος Συρίγος στο βιβλίο του για το Μακεδονικό είχε κάνει αναφορά στο άρθρο 60 της Συνθήκης της Βιέννης.

Ο Άγγελος Συρίγος είναι αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α΄ Αθηνών από τις εκλογές του 2019.

Τώρα, το ψέμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν πως η Ελλαδα μπορεί να βάλει εμπόδια στην υποψηφιότητα των Σκοπίων στην Ε.Ε. καθώς κάτι τέτοιο απαγορεύεται από την ίδια τη… Συνθήκη.

Διαβάστε επίσης:

Μύκονος: Τα 25 άτομα από το Πακιστάν που συγκρούστηκαν με μαχαίρια και ρόπαλα με έναν νεκρό και έναν βαριά τραυματία τελικά μάθαμε αν διαφωνούσαν για τα πιάτα στη λάντζα;

Δείτε πως κρατήθηκε μυστικός ο τάφος του Τζένγκις Χαν

Διονύσης Αντωνέλλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα