Παύλος Μαρινάκης – ν/σ για γκέι γάμους: Λέει στους διαφωνούντες βουλευτές να απέχουν, και πριν 1 χρόνο έλεγε ότι «εκλέγονται για να ψηφίζουν, όχι να απέχουν»!

Οι βουλευτές ψηφίζονται από τους Έλληνες για να εκπροσωπούν τον λαό που τους στήριξε και να ψηφίζουν. «Ναι», «όχι», «παρών», οτιδήποτε από αυτές τις τρεις επιλογές, αλλά πάντως πρέπει να ψηφίζουν και να μην απέχουν. Δεν μπορούν να απολαμβάνουν παχυλούς μισθούς, πολυτελή αυτοκίνητα, μετακλητούς υπαλλήλους και αστυνομική συνοδεία, αλλά όταν έρχεται η ώρα να ψηφίσουν, να οδεύουν προς το… καφενείο της Βουλής κάνοντας τους Πόντιους Πιλάτους.

Αναμφισβήτητα αυτή είναι η ορθή ερμηνεία των κοινοβουλευτικών πραγμάτων. Αλλά ποιος έχει

πει τα παραπάνω; Όχι (μόνο) εμείς στο Sportime, αλλά ο… Παύλος Μαρινάκης, πριν ακριβώς έναν χρόνο, σχολιάζοντας τη στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ!

Ναι, ο ίδιος Παύλος Μαρινάκης που σήμερα για το νομοσχέδιο των γκέι γάμων και της υιοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια, λέει ότι «η αποχή είναι μια στάση κοινοβουλευτική»!

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, ως γραμματέας της ΝΔ, στηλίτευε την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για αποχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής (με εξαίρεση τη διάταξη για τη συμμετοχή της Χρυσής Αυγής και των στελεχών της στις εκλογές), ως στάση διαμαρτυρίας για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Και έλεγε συγκεκριμένα σε τηλεοπτική συζήτηση:

«Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, ψηφίστηκαν για να ασκούν μία από τις τρεις εξουσίες. Ψηφίζονται από τους Έλληνες πολίτες για να ασκούν τη νομοθετική εξουσία. Τι σημαίνει αυτό; Να ψηφίζουν. «Ναι», «όχι», «παρών», να ψηφίζουν. Ψηφίζουν αυτό που πιστεύουν. Πληρώνονται γι’ αυτό. Και με καλούς μισθούς, τους κρατούν τους μισθούς παρά την αποχή τους. Έχουν αστυνομικούς γι’ αυτό, φαντάζομαι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε τους αστυνομικούς τους. Έχουν μετακλητούς υπαλλήλους, αποσπασμένους υπαλλήλους. Με τα δικά μας τα λεφτά. Ενώ απέχουν από την ψηφοφορία τους μετακλητούς, τους μισθούς, τους αστυνομικούς και τα αυτοκίνητα, για να κόβουν πίτες και να κάνουν προεκλογικό αγώνα, ενώ αυτά τα έχουν για να ψηφίζουν στη Βουλή, κανενός άλλου βουλευτές κόμματος δεν το κάνουν αυτό».

Μία θεαματικότατη κωλοτούμπα από τον Παύλο Μαρινάκη, που σήμερα θεωρεί ότι για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα όπως είναι οι υιοθεσίες των παιδιών και η αποδόμηση του θεσμού του γάμου, είναι «αξιοπρεπές» για τον κάθε γαλάζιο βουλευτή να κάνει «κοπάνα» από την ψηφοφορία, την ίδια στιγμή που απολαμβάνει όλα τα προνόμια της βουλευτικής ιδιότητας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προ δύο ημερών πέταξε «καρφί» μεγατόνων για τον Αντώνη Σαμαρά. Προκειμένου να υπερασπιστεί τη «γραμμή» Μητσοτάκη για αποχή των γαλάζιων βουλευτών που διαφωνούν με το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους, ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στη «ρουκέτα» Σαμαρά, λέγοντας ότι «η αποχή είναι κοινοβουλευτική στάση και το γνωρίζει ο κ. Σαμαράς ο οποίος στο σύμφωνο συμβίωσης είχε επιλέξει την αποχή».

Και μόλις χθες, Τρίτη (16/1), ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε την ίδια θέση:

«Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο είπε (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) και νομίζω είναι πολύ εύκολο να γίνει αντιληπτό γιατί είναι λογικό, απευθυνόμενος σε εκείνους που σκέφτονται να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ότι είναι προτιμότερο να απέχουν. Ούτως ή άλλως η αποχή είναι μία στάση κοινοβουλευτική», είπε χαρακτηριστικά, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Μόλις πριν έναν χρόνο, ο Παύλος Μαρινάκης έλεγε ακριβώς τα ίδια με τον Αντώνη Σαμαρά. Ότι δηλαδή, δεν μπορείς ως πολιτικός να ζητάς ισχυρή λαϊκή εντολή για να σε βγάλουν βουλευτή οι πολίτες, λέγοντας τους να μην απέχουν από τις εθνικές εκλογές, και μετά αφού «καπαρώσεις» όλα τα οφέλη της βουλευτικής έδρας, να κάνεις τον «κινέζο» στις ψηφοφορίες που δεν βγαίνουν σωστά τα… κουκιά για το Μαξίμου.

Μόλις πριν έναν χρόνο, οι δύο πολιτικοί συμφωνούσαν. Σήμερα ο Παύλος Μαρινάκης δείχνει ταλέντο στις κυβιστήσεις και αναιρεί τον ίδιο του τον εαυτό…

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 07:00 του βίντεο:

Πέτρος Δημόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα