ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή θρίλερ!

Σε έναν αγώνα θρίλερ ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 3-1 τον ΟΦΗ πετυχαίνοντας την ανατροπή σε ένα παιχνίδι που ο δικέφαλος ήταν κακός και το σκορ αδικεί τους Κρητικούς.

Ο ΠΑΟΚ κινδύνευσε να χάσει από τώρα τη δεύτερη θέση και την έξοδό του στα προκριματικά του champions League αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στο τέλος πήρε

τη νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να δημιουργήσουν κάποια καλή ευκαιρία, ψάχνοντας τρόπους ώστε να πλησιάσουν στις αντίπαλες περιοχές. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ κακή εικόνα για 40 λεπτά.

Στο 27′ μάλιστα πολύ καλή εκτέλεση, του Νέιρα έστειλε τη μπάλα χιλιοστά δίπλα από το δοκάρι με τον ΟΦΗ να έχει μία καλή στιγμή για να ανοίξει το σκορ.

Ο δικέφαλος άρχισε να… ξυπνάει απ’ ότι 40ο λεπτό και μετά. Στο 41′ η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα είχε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Γουόλι να διώχνει αρχικά εκπληκτικά με το ένα χέρι την κεφαλιά του Μάτος και τον Ελ Καντουρί στη συνέχεια να στέλνει στο δοκάρι τη μπάλα με κεφαλιά από πολύ κοντά.

Στο 44′ ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά για τον Ελ Καντουρί που γύρισε στον Άκπομ και από το ύψος του πέναλντι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Ωστόσο με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ΟΦΗ σόκαρε τους γηπεδούχους. Στο 49′ Στάικος έκανε ένα σουτ από πολύ μακριά, ο Πασχαλάκης απέκρουσε, με τον Νέιρα να γίνεται αποδέκτης και από κοντά να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 54′ ο Φερέιρα πέρασε στο παιχνίδι τον 18χρονο Τζόλη αντί για του Λάμπρου και δικαιώθηκε. Ο Γιαννούλης έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, με τον νεαρό να τελειώνει εκπληκτικά κάνοντας το 1-1. ο επόπτης ακύρωσε αυτό τερματικά αλλά μετά από την συμβολή του VAR ο διαιτητής επικύρωσε το γκολ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας στη συνέχεια ανέβασαν ρυθμό πίεσαν την αντίπαλη άμυνα και δικαιώθηκαν στο 87′ όταν κέρδισαν πέναλτι μετά από υπόδειξη του VAR για το κράτημα του Νάστου πάνω στον Άκπομ. Ο Νιγηριανός με αγγλικό διαβατήριο επιθετικός του δικεφάλου ανέλαβε την εκτέλεση πέναλτι και σημείωσε το 2-1 ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

Τελικά λίγο πριν το σφύριγμα της λήξης στο 99′ ο Ελ Καντουρί πέτυχε και τρίτο τέρμα για τον ΠΑΟΚ λίγο πριν δηλαδή λήξη η αναμέτρηση.

MVP: O νεαρός Χρήστος Τζόλης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 55ο λεπτό και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα σκόραρε, γκολ που ήταν και το πρώτο του με την φανέλα της ανδρικής ομάδας. Το συγκεκριμένο τέρμα ήταν και το… Κύκνειο άσμα για την ολική ανατροπή του ΠΑΟΚ.

UP: Ο Νέιρα και γενικά ολόκληρος ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο, με τον Αργεντινό μάλιστα να ανοίγει και το σκορ. Το τελικό 3-1, ίσως είναι και άδικο για την προσπάθεια των Κρητικών.

DOWN: Ο ΠΑΟΚ του πρώτου ημιχρόνου δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ομάδα που θέλει να κερδίσει. Έχασε την κατοχή, δεν δημιούργησε ευκαιρίες και γενικά ήταν κατώτερος των περιστάσεων.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο διαιτητής Φωτιάδης είχε ένα καλό παιχνίδι, αφού πήρε σωστές αποφάσεις στις περισσότερες των περιπτώσεων. Παρά το γεγονός πως αρχικά το γκολ του Τζόλη ακυρώθηκε ως οφσάιντ στη συνέχεια -σωστά- το μέτρησε, ενώ πήρε και ορθή απόφαση για το πέναλτι που έδωσε τον Δικέφαλο, μετά από ανατροπή του Νάστου στον Άκπομ.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκη, Μάτος (77′ Ροντρίγκο), Ίνγκασον, Βαρέλα, Γιαννούλη, Εσίτι (77′ Μαουρίσιο), Ελ Καντουρί, Λημνιό (69′ Στοχ), Λάμπρου (55′ Τζόλης), Μπίσεσβαρ (55′ Σφιντέρσκι) και Άκπομ.

ΟΦΗ: Γουόλι, Μπράουν, Γιαννούλης, Νάστος, Κοροβέσης (64′ Δεληγιαννίδης), Βίκτορ, Νέιρα (94′ Μάνος), Στάικος (84′ Νοικοκυράκης), Σεμέντο, Βαζ (64′ Ναμπί) και Φιγκεϊρέδο.

Το άρθρο ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 3-1: Ανατροπή θρίλερ! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα