ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. 2-0: Ο Μάτος τον έστειλε απο τώρα στον τελικό!

21:08 3/4/2019 - Πηγή: Sportime

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας αφού στον πρώτο αγώνας της ημιτελικής φάσης νίκησε στην Τούμπα τον Αστέρα Τρίπολης με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Λέο Μάτος.

Ο Δικέφαλος αγωνίστηκε με τον Λουτσέσκου να κρατάει τους περισσότερους βασικούς στο πάγκο, πίεσε χωρίς να δημιουργήσει μεγάλες φάσεις αλλά τελικά κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, δηλαδή σκορ πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα.

Οι πολλές

αλλαγές ήταν λογικό να “μπερδέψουν” τον ΠΑΟΚ και να μην μπορεί να αποδώσει το ίδιο καλά όπως συνήθως φέτος. Έτσι οι “ασπρόμαυροι” δεν ήταν ιδιαίτερα καλοί και δεν ενώ είχαν την κατοχή της μπάλας και την κυριαρχία του αγώνα δεν έκαναν πολλές φάσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν νωρίς με τον Μάτος στο 17΄ με τον Βραζιλιάνο όμως να είναι οριακά οφσάιντ και τον επόπτη να μην ακυρώνει όπως θα έπρεπε το γκολ.

Ο Ζαμπά με κεφαλιά έδωσε στον Μάτος, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή και από πλάγια θέση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αστέρα αλλά το ριπλέι έδειξε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν καλυπτόταν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλύτερα αλλά δεν μπορούσαν να εκμεταλλευτούν κάποιες απΌ τις πολλές καλές στημένες φάσεις που είχαν, τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις.

Αυτό διότι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων (και με τον Ιγκλέσιας να έχει αποβληθεί δευτερόλεπτα πριν) μετά απο εκτέλεση φάουλ, ο Μάτος έπιασε ένα γυριστό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Αθανασιάδη να μη μπορεί να αντιδράσει και να σημειώνει με αυτόν τον τρόπο το 2-0 για τον Δικέφαλο.

Νωρίτερα ο Αστέρας θα μπορούσε να είχε κάνει τη “ζημιά” όταν στο 65΄ ο Ιγκλέσιας έκλεψε τη μπάλα από τον Ελ Καντουρί, έφτασε μέχρι την περιοχή, αλλά δεν κατάφερε να κάνει καλό σουτ, υπό την πίεση του Μάτος που τον πρόλαβε.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Αρκάδων ήταν στο 89΄ όταν ξανά ο Ιγκλέσιας έκανε το τακουνάκι και ο Πασχαλάκης έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ.

Τελικά όμως μίλησε η ποιότητα του ΠΑΟΚ και φυσικά αυτός ο εκπληκτικός ποδοσφαιριστής, ο Λέο Μάτος που έδωσε… μόνος του τη νίκη στην ομάδα του Λουτσέσκου.

MVP: Ο Λέο Μάτος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα αφού είχε εξαιρετική παρουσία αμυντικά και με δύο δικά του γκολ “καθάρισε” την πρόκριση για την ομάδα του.

ΠΑΝΩ: Ο Μίσιτς έκανε πολύ καλή εμφάνιση παρά το γεγονός ότι δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό και δεν έχει παίξει πολλά ματς με τον Δικέφαλο απέδειξε την ποιότητα του

ΚΑΤΩ Ο Ιγκλέσιας έχασε δύο ευκαιρίες για την ομάδα του ενώ στις ένα λεπτό πριν δεχτεί το γκολ η ομάδα του στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε!

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΙΓΚΛΕΣΙΑΣ/ΙΝΓΚΑΣΟΝ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ιγκλέσιας

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Γιαννούλης, Βαρέλα, Ινγκασον, Μίσιτς, Κάνιας (74΄ Σάχοφ), Βιεϊρίνια (83΄Σβιντέρσκι), Ζαμπά, Μπίσεσβαρ, Ακπομ.

Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ορτέγα, Μουνάφο (83΄Μπελόκ), Ιγκλέσιας, Κώτσιρας, Κυριακόπουλος (86΄ Καλτσάς), Αραβίδης (69΄Δουβίκας), Τσιλιανίδης.

The post ΠΑΟΚ-Αστέρας Τρ. 2-0: Ο Μάτος τον έστειλε απο τώρα στον τελικό! appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα