Παναθηναϊκός: Τόσο -τον έκαναν να- μπορεί

Δυστυχώς είναι ορατός ο κίνδυνος να εξελιχθούν τα φετινά πλέι οφ γι’ αυτόν σε μαρτύριο. Όχι γιατί μέχρι τώρα δεν ήταν αξιοπρεπής. Καλύτερος από την ΑΕΚ παρουσιάστηκε στην πρεμιέρα, ενώ πήρε ισοπαλία και από τον ΠΑΟΚ λόγω Διούδη.

Ακόμα και το να χάσει στο «Γ. Καραϊσκάκης» γίνεται. Ο Παναθηναϊκός, όμως, δεν έχασε απλώς. Μπήκε γνωρίζοντας πως έχει ηττηθεί από τα αποδυτήρια.

Και το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι άλλο, το μετά. Υπάρχουν επτά παιχνίδια ακόμη για τους «πράσινους» και οι παίκτες αρχίζουν να πακετάρουν ο ένας μετά τον άλλον. Δεν είναι μόνο οι απουσίες που θα αρχίσουν να μην καλύπτονται με τίποτα, είναι και το γενικότερο κλίμα που επικρατεί. Το είπε ευθέως και ο Γιώργος Δώνης μετά την ήττα στο ντέρμπι. Πόσο να κρατάει ένας προπονητής (που φεύγει και αυτός) σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του;

Στο Φάληρο ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε όπως περίμεναν οι περισσότεροι. Όσο σκληρό και εάν ακούγεται αυτό για μία ομάδα που ιστορικά οφείλει να διεκδικεί τίτλους και να πρωταγωνιστεί. Στάθηκε, μάλιστα, και τυχερός γιατί ο αντίπαλός του ήθελε να καθαρίσει το ματς ώστε να πάρει ανάσες εν όψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο. Έκανε το χρέος του, κατέβασε στροφές και το ματς δεν ξέφυγε τελείως.

Το «τριφύλλι» τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε. Το θέμα πια δεν είναι αγωνιστικό. Η διοίκηση επέλεξε να αντιμετωπίσει πρώτη τα πλέι οφ ως αγγαρεία και αυτό θα έχει και το ανάλογο κόστος. Αντιλαμβάνεται κανείς πως εάν συνεχίσει έτσι ο Παναθηναϊκός, δύσκολα θα κλείσει καλά η σεζόν. Και το πρόβλημα είναι πως δεν φαίνεται να υπάρχει και τρόπος πλέον να διορθωθεί η κατάσταση μέχρι το φινάλε.

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Τόσο -τον έκαναν να- μπορεί εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα