Παναθηναϊκός: Τον πληγώνει η αριστερή πλευρά

Η αποχώρηση του Εμάνουελ Ινσούα αποτέλεσε ένα πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος στο πρόσωπό του έβλεπε έναν αριστερό μπακ που έδινε πολλές βοήθειες στο επιθετικό σκέλος.

Στη θέση του Αργεντινού ήρθε ο Χουάνκαρ, ένας παίκτης με θητεία σε μπόλικες ισπανικές ομάδες και πάλαι ποτέ διεθνής στην Κ21 της πατρίδας του.

Οι σοβαροί τραυματισμοί του δεν εμπόδισαν τον Τσάβι Ρόκα να του εμπιστευθεί το πόστο του βασικού αριστερού μπακ και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει σταθεί αξιοπρεπέστατα.

Εντούτοις, η συγκεκριμένη πλευρά δείχνει να γεννά «πονοκεφάλους». Καταρχήν, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε

το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη που τον έχει αφήσει ήδη εκτός δράσης για πολλούς μήνες.

Η επέκταση της συνεργασίας φανερώνει εμπιστοσύνη από πλευράς Παναθηναϊκού, ωστόσο μέχρι την ολική επιστροφή του χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί.

Πίσω στον Χουάνκαρ, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στο πρώτο ματς της σεζόν κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, επειδή δεν είχε εκδοθεί το δελτίο του. Στο δεύτερο παιχνίδι, απέναντι στην ΑΕΛ, η αποχώρησή του αποδείχθηκε καταλυτική. Αισθάνθηκε ενοχλήσεις και έπρεπε να βγει αλλαγή στο 75ο λεπτό.

Ο Ντάνι Πογιάτος αποφάσισε να «βαφτίσει» αριστερό μπακ τον Αχιλλέα Πούγγουρα, ο Μιχάλης Γρηγορίου έδωσε εντολή για πίεση από τα δεξιά και δικαιώθηκε στο 87’. Ο Γκάμπριελ Τόρζε σέντραρε, ο Δημήτρης Πινακάς βρήκε δίχτυα και ο Παναθηναϊκός άφησε δύο βαθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης προτίμησε να δώσει φανέλα βασικού στον στόπερ Φάνη Μαυρομμάτη και όχι στον… κατ’ επάγγελμα αριστερό μπακ Βασίλη Ζαγαρίτη, ο οποίος πέρασε στο 86ο λεπτό. Οταν δηλαδή ο Παναθηναϊκός κυνηγούσε το γκολ της ισοφάρισης, ο Πογιάτος έριξε στη μάχη έναν 19χρονο αριστερό μπακ!

Απέναντι στον Αρη, ο Χουάνκαρ έβγαλε 90λεπτο, όμως η εμφάνισή του χάθηκε στη γενική μετριότητα της ομάδας, κατά το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης.

Τι θα γίνει με ΟΦΗ

Ο «πονοκέφαλος» της αριστερής πτέρυγας δεν έπιασε μόνο τον Πογιάτος αλλά και τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο, ο οποίος θα κάθεται στον «πράσινο» πάγκο στην κυριακάτικη αναμέτρηση κόντρα στον ΟΦΗ.

Ο Χουάνκαρ αισθάνθηκε ενόχληση στο γαστροκνήμιο κατά τη διάρκεια της χθεσινής προπόνησης και αποχώρησε, με αποτέλεσμα να είναι αμφίβολος για το ματς του «Θ. Βαρδινογιάννης».

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει τον Ζαγαρίτη να παίρνει φανέλα βασικού, δεδομένου ότι στα πλέι οφ του περυσινού πρωταθλήματος κατέγραψε αξιοπρόσεκτες εμφανίσεις.

Η απειρία του δεν γίνεται να παραβλεφθεί, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι ο Συλαϊδόπουλος γνωρίζει όσο ελάχιστοι τις δυνατότητες των νεαρών άσων της ομάδας.

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός της Κ19 του «τριφυλλιού» έχει τον τρόπο να καθοδηγήσει και να ντοπάρει τους πιτσιρικάδες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αυτό αρκεί για να έρθει η νίκη στο Ηράκλειο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι από τους παίκτες της λεγόμενης νέας γενιάς κληθούν να ριχτούν στη μάχη απέναντι στον ΟΦΗ, θα τα δώσουν όλα και για τον προπονητή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός – Οι τελευταίες ειδήσεις

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Τον πληγώνει η αριστερή πλευρά εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα