Παναθηναϊκός: Το βλέπεις, το ξαναβλέπεις και λες δεν μπορεί! Δεν γίνεται!

Ο Γιοβάνοβιτς μάλλον θα δει πολλές φορές το παιχνίδι με τη Ρεν για να καταλάβει και ο ίδιος, πως ο Παναθηναϊκός δεν πήρε ούτε την ισοπαλία!

Μέσα στο παιχνίδι η ήττα, αλλά υπάρχουν παιχνίδια που χρειάζεται να περάσει καιρός για να αντιληφθείς και περισσότερο να… χωνέψεις πως τα έχασες. Ή γιατί δεν πήρες τίποτα!

Ένα τέτοιο ήταν το Παναθηναϊκός

– Ρεν. Οι «πράσινοι» δεν πήραν ούτε το μίνιμουμ απέναντι στους Γάλλους που πήραν τα «δώρα» και δεν τα δώρισαν!

Όλα μπαίνουν και όλα χάνονται, αλλά το πρώτο γκολ που «τρώει» ο Παναθηναϊκός, σε τέτοιο επίπεδο δεν τρώγεται. Σόρυ κιόλας, αλλά μια σέντρα από τα… σύνορα με δύο παίκτες στην περιοχή του Παναθηναϊκού η Ρεν και ο σκόρερ να κάνει… ταξίδι μέχρι να φτάσει στο δεύτερο δοκάρι που δεν υπάρχει κανείς, δεν θα έπρεπε να μπει στα highlights ούτε ως υποψία ευκαιρίας.

Το δεύτερο, άμα θέλει να μπει η π#τ@ν@, θα μπει. Ο Καλιμουεντό με ένα τακουνάκι σκοράρει. Πιθανότατα με την ίδια ακριβώς συνθήκη και χωρίς τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να ήθελε καμιά 10αρια προσπάθειες για να το κάνει ξανά!

Όλα μπαίνουν (της Ρεν) και όλα χάνονται (του Παναθηναϊκού). Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε όχι απαραίτητα τις ευκαιρίες που λες οτι δεν χανονται, αλλά είχε. Και δεν τις «έφτιαξαν» λάθη του αντιπάλου. Δεν προέκυψαν από συγκυρίες. Ο Παναθηναϊκός μέχρι και το 90′ είχε πλάνο στην επίθεση, δεν εκβίασε μπάλες, δεν σήκωσε μπάλες, δεν πούλησε φτηνά επιθέσεις, ακόμα και όταν η άμμος στην κλεψύδρα άδειαζε!

Τσάμπα ήττα, που λένε, αλλά με κέρδη. Ο Παναθηναϊκός με τον τρόπο που έπαιξε μετά το 0-2, αλλά και πριν από αυτό, έδειξε οτι πλέον η Ευρώπη δεν θα είναι μόνο… εμπειρίες. Το επιβεβαιώνει το χειρόκροτημα των οπαδών του στο τέλος και η… ανακούφιση των Γάλλων στο τελευταίο σφύριγμα του Πινέιρο.

Έχουν γραφτεί και ξαναγραφτεί, αλλά αξιζει τον κόπο. Το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι το πιο πλήρες των τελευταίων ετών, ίσως και δεκαετιών.

Ο Ιωαννίδης εξελλίσεται με γεωμετρική πρόοδο. Ο 23χρονος φορ του Παναθηναϊκού είτε εκτός είτε εντός περιοχής, είτε με πλάτη, είτε κατά μέτωπο, δεν υστερεί πουθενά. Χωρίς να σημαίνει οτι δεν έχει αρκετά περιθώρια βελτίωσης. Αν συνεχίσει έτσι όμως, είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή θα απορρίψει προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, που πριν χρόνια αν έρχονταν θα ξεκίναγε να πάει με τα.. πόδια!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Παναθηναϊκός,panathinaikos