Παναθηναϊκός: Τι καλείται να αλλάξει ο Μπόλονι

Έμπειρος είναι και φάνηκε από τις πρώτες μέρες να αντιλαμβάνεται πόσο δύσκολο έργο έχει. Γι’ αυτό και στην παρουσίασή του είχε πει χαρακτηριστικά ο Λάζλο Μπόλονι ότι «δεν είμαι μάγος». Ο Παναθηναϊκός έχει πολλά προβλήματα για να τα λύσει ο οποιοσδήποτε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Ωστόσο, πρέπει μετά τη διακοπή να γίνει τουλάχιστον η αρχή ώστε να παρουσιαστεί βελτιωμένος.

Σε

ό,τι έχει να κάνει το ποδοσφαιρικό τμήμα, πέντε είναι αυτά που πρέπει να διορθώσει σταδιακά ο Μπόλονι ώστε ο Παναθηναϊκός να γίνει και πάλι αποτελεσματικός. Το πρώτο είναι η φυσική κατάσταση. Τονίζεται από τους πάντες και είναι λογικό, αφού μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε. «Σκάνε» οι παίκτες στο τέλος των αγώνων και αυτός είναι ένας βασικός λόγος που δέχεται τόσα γκολ το «τριφύλλι» στα τελευταία λεπτά. Εάν τα ματς τελείωναν στο 70′, ο Παναθηναϊκός θα είχε έξι περισσότερους βαθμούς. Μιλάμε για σημαντική διαφορά. Ο Ντάνι Πογιάτος και το επιτελείο του έκαναν… εγκλήματα στην προετοιμασία στον συγκεκριμένο τομέα. Δεν δούλεψαν όπως θα έπρεπε και αυτό βγαίνει από το πρώτο παιχνίδι. Τις δύο εβδομάδες που διανύουμε μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα πρέπει γίνει μία μίνι προετοιμασία ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος.

Επιπλέον, τα γκολ στο φινάλε είναι και θέμα συγκέντρωσης. Γίνονται εύκολα λάθη και επιβεβαιώνεται αυτό και από άλλα στατιστικά. Το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός έχει κατά μέσο όρο 43 λάθη, δείχνει πολλά. Πρόκειται για τη δεύτερη ομάδα στη συγκεκριμένη κατηγορία της Super League 1! Μέσα σε όλα καταδεικνύει και την πλημμελή δουλειά που είχε γίνει στο να βγαίνουν συνδυασμοί.

Το τελευταίο αποτυπώνεται περίτρανα και στη μεγάλη δυσκολία που υπάρχει στο δημιουργικό κομμάτι. Μετά από οκτώ παιχνίδια ο Παναθηναϊκός έχει σημειώσει επτά γκολ και έχει δεχτεί άλλα τόσα. Μία ομάδα που ξεκίνησε με στόχο την τετράδα, δεν σκοράρει ούτε ένα γκολ κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Και όλα αυτά ενώ τα ντέρμπι ακόμα δεν έχουν έρθει. Δεν δημιουργεί το «τριφύλλι» και ο προπονητής του καλείται να βρει τον τρόπο ώστε να γίνει η ομάδα του πιο παραγωγική.

Κλείνοντας, υπάρχουν δύο ακόμα σημαντικά θέματα που πρέπει να διορθωθούν. Το ένα είναι η ψυχολογία των ποδοσφαιριστών, κάτι που είχε αναφέρει από την πρώτη στιγμή και ο Μπόλονι. Φυσικά αυτό σχετίζεται και με τα αποτελέσματα. Εάν έρθουν οι νίκες, θα ανέβουν και άπαντες. Το άλλο έχει να κάνει με την πειθαρχία και το κλίμα στα αποδυτήρια. Εκεί φαίνεται ότι η μπάλα έχει… χαθεί. Τα όσα έγιναν μετά τον Βόλο και τα όσα ακολούθησαν μετά την επόμενη γκέλα που ήταν με τον Ατρόμητο αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Τι καλείται να αλλάξει ο Μπόλονι εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα