Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Γκίκας

Όπως το έλεγε εκείνη η παλιά διαφημιστική ατάκα, που είχε ως στόχο να πείσει τους Έλληνες να προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα. «Ο επιμένων ελληνικά». Οι Παναθηναϊκός είναι πάντα «πιστός» στο μότο αυτό και είναι αποφασισμένος να το κάνει πράξη και στη νέα σεζόν.

Από τους πρώτους μεταγραφικούς στόχους των «πρασίνων» ενόψει της νέας σεζόν, όπως αναφέρει το Sportime της Παρασκευής, είναι Έλληνας και παίζει στο «1».

Ο Παναθηναϊκός έχει… βάλει στο μάτι τον πόιντ γκαρντ του Προμηθέα, Νίκο Γκίκα.

Μάλιστα, δεν έχει μείνει μόνο στο… θεωρητικό επίπεδο. Έχει περάσει ήδη στις… πράξεις και έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με τους δυο Έλληνες παίκτες.

Ο Γκίκας ξεκίνησε από τον Φιλαθλητικό (μάλιστα έπαιξε παρέα με τους Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο εκεί και αποτελεί έναν από τους «κολλητούς» τους). Πέρασε από τον Αρη (2013-15), την Βέντσπιλς (2015), την Κηφισιά (2015-16) και από το καλοκαίρι του 2016 παίζει στον Προμηθέα, ενώ ήταν στέλεχος και της Εθνικής στην μαγική πορεία της «επίσημης αγαπημένης» στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φέτος έπαιξε 25 ματς στην Α1 με τους Πατρινούς και είχε μ.ο. 5,12π., 2ριμπ., 3,8ασ., ενώ στα 3 ματς που έχει αγωνιστεί στα πλέι οφ έχει 4,3π., 2ριμπ., 6ασ. Στο BCL είχε μ.ο. 8,9π., 2,5ριμπ., 4,8ασ.

Θεωρείται ιδανικό «μπακ απ» του Καλάθη, καθώς είναι «εγκέφαλος» στο παρκέ, μοιράζει ασίστ, μπορεί να τρέξει την ομάδα, ενώ βοηθάει και στο σκορ.

The post Παναθηναϊκός: Στο στόχαστρο ο Γκίκας appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα