Παναθηναϊκός: Ώρα αξιοποίησης της Λεωφόρου

Ο Παναθηναϊκός έχει ισχυρό χαρτί στα χέρια του για την εύρεση λύσης στο γηπεδικό, αλλά δεν το χρησιμοποιεί σωστά…

Η ώρα μηδέν για το «Απόστολος Νικολαΐδης», αν δεν έχει φτάσει ήδη, πλησιάζει! Η κρίσιμη στιγμή για την αξιοποίηση της ιστορικής έδρας του αθηναϊκού σωματείου. Το χρονικό σημείο που ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ν’ αποφασίσει, συνολικά, τι σκοπεύει

να κάνει με τον χώρο που στεγάζεται από το 1922.

Τα πλάνα ανακαινίσεων και (ριζικών) ανακατασκευών της Λεωφόρου, πολλά τα τελευταία χρόνια. Όλα έμειναν στα λόγια και σε ορισμένες περιπτώσεις στις μακέτες. Από το όραμα του μεγάλου γηπέδου με αναστροφή προς τα Προσφυγικά, έως την αναμόρφωση με το εξωτερικό πλέγμα και τους πύργους στα πέταλα. Όλα σκάλωναν στα οικονομικά δεδομένα, στις οικοδομικές άδειες και σε λόγους που στηρίζονταν στην αναποφασιστικότητα των διοικήσεων ΠΑΕ και Ερασιτέχνη.

ΤΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ;

Κυκλοφόρησε η είδηση για ολικό, σχεδόν, κούρεμα στο κονδύλι της Περιφέρειας, το οποίο είχε δεσμευτεί υπέρ των εργασιών εκσυγχρονισμού στο «Απόστολος Νικολαΐδης» από το 2014. Τα 7 εκατ. ευρώ έγιναν 1 εκατ., κάτι που σημαίνει ότι το τρένο χάθηκε. Η έκπληξη ποια είναι ακριβώς; Ποιος αναζητά ένα σύννεφο ν’ ανέβει επάνω και να πέσει μετά; Σε ποιο πλάνο να προκύψει χρηματοδότηση από την Πολιτεία; Για την τελευταία προσπάθεια, επί διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου τον Μάιο του 2016, δεν βγήκαν ποτέ καν οι οικοδομικές άδειες.

Όταν η ηγεσία Δημήτρη Μπαλτάκου στον Αθλητικό Όμιλο ρωτήθηκε για το θέμα, η ατάκα του τότε Προέδρου σε συνέντευξη Τύπου στη Λεωφόρο ήταν η εξής: «Πάντα για κάτι μεγάλο, θυσιάζεται κάτι μικρότερο. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός οδεύει και κυνηγά ένα γενικότερο πλάνο στέγασης». Εννοώντας του Γουδή! Που έμεινε στο Μνημόνιο με τον Υπουργό Φάμελλο και στα λόγια… Η ανακατασκευή της ιστορικής έδρας των «πράσινων», ουσιαστικά, τελείωσε στο πρώτο μισό του 2017. Τότε η διοίκηση του Ερασιτέχνη διαπραγματευόταν με την Πολιτεία νέο γήπεδο στου Γουδή και «τελείωνε» τη Λεωφόρο…

ΑΜΕΣΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Το περιβάλλον του Δημήτρη Γιαννακόπουλου διέρρευσε πως μέσα στον Μάιο, μετά το Πάσχα, θα μιλήσει ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη (και) για το γηπεδικό ζήτημα των «πράσινων». Αν υπάρχει πρόοδος στο Athens Alive και τι σκοπεύει να κάνει με τη Λεωφόρο. Έχοντας εκφράσει στο πρόσφατο παρελθόν ακόμη και τη σκέψη κατασκευής κλειστού μπάσκετ, ως αντίμετρο αν δεν προχωρήσει η συνολική στέγαση στο ΟΑΚΑ!

Η μετακόμιση του ποδοσφαιρικού τμήματος στο Ολυμπιακό Στάδιο δεν έχει καμία σχέση με την κίνηση της Περιφέρειας Αττικής. Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου αποδέχτηκε, έστω δύσκολα, τη δέσμευση του προκατόχου της Γιάννη Σγουρού. Το κονδύλι, θεωρητικά, υπήρχε. Αντικείμενο προς χρηματοδότηση έπαψε να υπάρχει, οπότε μόνο φυσιολογική, αναμενόμενη και σκληρή για τον Παναθηναϊκό είναι η εξέλιξη τούτη. Η άδεια λειτουργίας λήγει το καλοκαίρι του 2021 και το οικόπεδο είναι χαρακτηρισμένο ως χώρος πράσινου!

ΤΟ SPORTIME ΧΤΥΠΟΥΣΕ «ΚΑΜΠΑΝΑΚΙΑ»!

Καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί από το ιστορικό του «σπίτι» ο Παναθηναϊκός δεν έχει. Μέσω της Διπλής Ανάπλασης, αυτό συνδέεται με τον σύλλογο. Τα επόμενα 2 χρόνια αποτελούν το κρίσιμο σημείο για την αξιοποίησή του, μια και εκεί πολεοδομικά δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μία λύση στέγασης για τις επόμενες δεκαετίες. Το Sportime, με σειρά ρεπορτάζ για τα Προσφυγικά, τους συντελεστές δόμησης της περιοχής, την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Αλεξάνδρας που δεν θα προχωρήσει, το κομβικό έτος 2019 και την έλλειψη οράματος έστω ανακατασκευής της είχε χτυπήσει καιρό τα «καμπανάκια».

Πλέον μένει στην υπάρχουσα διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου και στην ΠΑΕ να βρουν μία λύση για να μην αναγκαστούν να κυνηγούν τις εξελίξεις. Η μη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια ήταν γνωστή και αναμενόμενη. Το ζήτημα είναι από εδώ και πέρα τι γίνεται… Μία απορία για το τέλος: Τον Μάρτιο του 2017 είχε προκύψει η πληροφόρηση ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας καθαρογράφει την απόφαση, σύμφωνα με την οποία το «Απόστολος Νικολαΐδης» ανήκει στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και όχι στον Δήμο Αθηναίων, που μέχρι πρόσφατα αμφισβητούσε την κυριότητά του. Ακόμη καθαρογράφεται η απόφαση αυτή;

The post Παναθηναϊκός: Ώρα αξιοποίησης της Λεωφόρου appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα