Παναθηναϊκός: Οι ισορροπίες και το μέλλον του Δώνη

Τα όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στην εβδομαδιαία συνέντευξη στη Nova είναι αναμφίβολα το θέμα συζήτησης στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Μπορεί το timing να εξέπληξε κάποιους, όμως, φαίνεται πως διάφορες κινήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα έμοιαζαν με σταγόνες που προστίθενται στο ποτήρι. Και αυτό ξεχείλισε. 

Το βασικότερο που έχει ενοχλήσει τον προπονητή του Παναθηναϊκού

είναι ότι οι ισορροπίες τινάζονται στον αέρα. Κανείς δεν λέει πως ο Νίκος Νταμπίζας με τις περιβόητες νόρμες του πέτυχε. Φρόντιζε, όμως, κάτι σημαντικό, να μην τιναχθούν τα αποδυτήρια στον αέρα. Τον τελευταίο καιρό στις διαπραγματεύσεις που γίνονται έχει χαθεί η μπάλα.

Όσο μεγάλο ταλέντο και εάν είναι ένας ποδοσφαιριστής, όπως ο Γιώργος Βαγιαννίδης, είναι λάθος να του τάζεις τόσα πολλά. Οι τελικές εγγυημένες συμμετοχές που του έχουν προταθεί είναι πολύ παραπάνω από τον αριθμό που έως τώρα είχε διαρρεύσει, όπως και το ποσό που θα πάρει. Σκεφτείτε, λοιπόν, πώς θα νιώσει ο Κώστας Αποστολάκης, που βρίσκεται επίσης σε διαπραγματεύσεις για να ανανεώσει και που λογίζεται τη δεδομένη χρονική στιγμή ως ο δεύτερος κατά σειρά δεξιός μπακ.

Αυτή η κίνηση από τον Δώνη ερμηνεύτηκε ως άδειασμα. Θα είναι υποχρεωμένος δηλαδή ο προπονητής να χωρέσει σε κάποια ματς έναν παίκτη επειδή έτσι αποφάσισε η διοίκηση. Το ραντεβού του Γιάννη Αλαφούζου με τη μητέρα του ποδοσφαιριστή, λοιπόν, και τα όσα της έταξε ήταν το αποκορύφωμα.

Βέλεθ και άλλοι

Από εκεί και πέρα, είναι κάπως για όσους βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις αυτή τη στιγμή να βλέπουν ότι ο ιδιοκτήτης της ομάδας ασχολείται με την υπόθεση Βαγιαννίδη. Η προηγούμενη φορά που συμμετείχε σε διαπραγματεύσεις ήταν με τον Δημήτρη Κουρμπέλη, τον αρχηγό της ομάδας. Γίνεται ο επόμενος να είναι ένας νεαρός παίκτης με δύο συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο; Γίνεται να υπάρχουν άλλοι ποδοσφαιριστές που έχουν προσφέρει και να περιμένουν; Ένας εξ αυτών ο -εκ των πιο βελτιωμένων και βασικών παικτών φέτος- Χρήστος Δώνης και πιθανότατα αυτό να ξένισε επίσης τον προπονητή του «τριφυλλιού». Συν τοις άλλοις αυτή η αντίδραση της διοίκησης δίνει πάτημα και σε άλλους παίκτες, όπως ο Εμάνουελ Ινσούα να ζητήσουν τον ουρανό με τ’ άστρα.

Την ίδια ώρα υπάρχει ο κλεισμένος Καρλίτος και ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να κάνει και δεύτερη μεταγραφή. Ο λόγος για τον Φραν Βέλεθ, περίπτωση που αποκάλυψε το Sportime. Ο Ισπανός αρέσει στον Δώνη, αλλά δεν καιγόταν να τον πάρει. Ο Μπαρτ Σένκεφελντ τη φετινή σεζόν δεν βγαίνει και ο Αχιλλέας Πούγγουρας αποτελεί προσωπικό στοίχημα του κόουτς. Θα έπρεπε να είναι και στοίχημα του κλαμπ, αφού μιλάμε για ποδοσφαιριστή που εξελίσσεται, έχει φτάσει να είναι κοντά στην κλήση του στην Εθνική και κάποια στιγμή ενδεχομένως να πουληθεί.

Η διαφαινόμενη απόκτηση του Βέλεθ ενδεχομένως να φρενάρει την πρόοδό του. Αν και για τον Δώνη δίλημμα δεν υπάρχει. Εκείνος θεωρεί πως και την επόμενη χρονιά ο Πούγγουρας θα έπρεπε δεδομένα να είναι βασικός ανεξάρτητα από τις υπόλοιπες επιλογές του γιατί είναι Έλληνας και εξελίξιμος.

Έξαλλος ο Αλαφούζος, όλα ανοιχτά

Ο Δώνης μίλησε και με τους παίκτες μετά τα όσα είπε στη Nova. Ταυτόχρονα ενημερώθηκαν και όλοι οι υπόλοιποι στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Κάπου εδώ να σημειωθεί πως ο 50χρονος τεχνικός δεν θέλησε να αναφερθεί στον Τσάβι Ρόκα, τονίζοντας πως το θέμα δεν είναι προσωπικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι σχέσεις τους είναι τυπικές. Ο καθένας κάνει τη δουλειά του και έως εκεί. Δεν υπάρχει σημείο τριβής, όπως συνέβη με τον Νταμπίζα, αλλά λειτουργούν και όλα ρολόι.

Το κυριότερο θέμα για τον Δώνη είναι ο τρόπος που λειτουργεί ξανά το κλαμπ. Βλέπει τα ανοίγματα που γίνονται, καταλαβαίνει πόσο εύκολο είναι να ανέβει κι άλλο το μπάτζετ (πχ ο Πούγγουρας μαθαίνοντας τα χρήματα του Βέλεθ και μπαίνοντας στη διαδικασία συζήτησης για νέο συμβόλαιο θα ζητήσει σημαντική αύξηση) και δεν θέλει να γίνει νέος Αντρέα Στραματσόνι.

Για τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όμως, αυτή τη στιγμή ο Δώνης πέρασε μία κόκκινη γραμμή. Είναι έξαλλος ο Αλαφούζος και έχουν ενημερωθεί και κοντινοί του άνθρωποι. Η πρόθεση του προπονητή είναι να έχει μία συνάντηση μαζί του ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρξει τρόπος να ομαλοποιηθούν τα πράγματα και να χαράξουν μία κοινή πορεία. Δεν φαίνεται, όμως, σε πρώτη φάση το επικρατέστερο σενάριο αυτό. Αντιθέτως, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει θέμα προπονητή και πολύ άμεσα θα τρέξουν και οι εξελίξεις…

Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

The post Παναθηναϊκός: Οι ισορροπίες και το μέλλον του Δώνη appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα