Παναθηναϊκός: Με 13 έμπειρους παίκτες στα πλέι οφ!

Κατά πολύ διαφοροποιημένο θα είναι το ρόστερ του Παναθηναϊκού για τους επτά εναπομείναντες αγώνες των πλέι οφ της Super League 1.

Ματίας Γιόχανσον και Εμάνουελ Ινσούα δεν αγωνίστηκαν για διαφορετικούς λόγους κόντρα στον Ολυμπιακό, επομένως το «τριφύλλι» παρατάχθηκε χωρίς τους βασικούς του μπακ.

Αυτό το ντέρμπι ήταν το τελευταίο

και για τους Γκίας Ζαχίντ, Χρήστο Δώνη, αφού αμφότεροι ζήτησαν να αποχωρήσουν πρόωρα.

Ποιοι, όμως, είναι εκείνοι που θα κληθούν να βγάλουν τα… κάστανα από τη φωτιά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο, όπου το κλίμα είναι κάκιστο;

Με δύο μπακ!

Εκτός από τους Γιόχανσον και Ινσούα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει στη διάθεσή του ούτε τους Κώστα Αποστολάκη και Γιώργο Βαγιαννίδη, αφού ο πρώτος έφυγε για τον ΑΠΟΕΛ και ο δεύτερος δε χρησιμοποιείται για την αποφυγή κάποιου τραυματισμού εν όψει της μεταγραφής του στην Ιντερ.

Επομένως, δεξιοί μπακ δεν υπάρχουν (σ.σ. στο «Γ. Καραϊσκάκης» έπαιξε, πιθανότατα για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Ανουάρ Τουχαμί), ενώ αντίθετα στα αριστερά υπάρχουν οι Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης και Βασίλης Ζαγαρίτης. Δηλαδή η ομάδα διαθέτει μόλις δύο ακραίους αμυντικούς!

Από τους 27 εναπομείναντες, οι πέντε είναι οι τερματοφύλακες και οι επτά παίκτες κάτω των 20 ετών, δείγμα του «φτωχού» ρόστερ (και σε αριθμό και σε εμπειρία).

Υπενθυμίζεται ότι οι τερματοφύλακες είναι οι Σωκράτης Διούδης, Κωνσταντίνος Κότσαρης, Βασίλης Ξενόπουλος, Νίκος Χριστογεώργος και Χρήστος Χατζηγιαννάκης.

Κενό στα στόπερ

Ο Παναθηναϊκός έχει πορευθεί χωρίς τον Αχιλλέα Πούγγουρα μέχρι στιγμής στα πλέι οφ και η επιστροφή του δεν προβλέπεται να γίνει γρήγορα.

Οι «πράσινοι» δε θέλουν να υπάρξει κάποια υποτροπή στον τραυματισμό του στον αριστερό προσαγωγό, επομένως ο Δημήτρης Κολοβέτσιος έχει επανέλθει στο αρχικό σχήμα, πλάι στον Μπαρτ Σένκεφελντ.

Οι δυο τους θα τραβήξουν το… κουπί, αφού ο τρίτος διαθέσιμος στόπερ είναι ο Βαγγέλης Θεοχάρης των μόλις τριών επίσημων συμμετοχών με το «τριφύλλι».

Δυσαρέσκεια στο «κουτί»

Από τα χαφ και μπροστά, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν ακόμα δύο απουσίες βασικών, του Χρήστου Δώνη και του Γκίας Ζαχίντ.

Δημήτρης Κουρμπέλης και Ανουάρ Τουχαμί θα αγωνίζονται στον άξονα, με τον νεαρό Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο να περιμένει ευκαιρίες.

Στα «φτερά» υπάρχουν οι Τάσος Χατζηγιοβάνης και Δημήτρης Κολοβός, ενώ οι Γιασίν Αγιούμπ και Γιάννης Μπουζούκης μπορούν να βοηθήσουν σε διάφορες θέσεις.

Ούφε Μπεκ και Ντόμινικ Νάγκι είναι τραυματίες, τη στιγμή που οι Ανδρέας Αθανασακόπουλος, Δημήτρης Σερπέζης και Σπύρος Τζαβίδας πλαισιώνουν τους έμπειρους.

Στην επίθεση υπάρχουν ο πλήρως δυσαρεστημένος Φεντερίκο Μακέντα, ο Χουάν Χοσέ Περέα, ο Αργύρης Καμπετσής και ο «φευγάτος» Κριστιάν Κονάν.

Δηλαδή, με λίγα λόγια αν αφαιρεθούν οι τέσσερις τερματοφύλακες, οι τρεις τραυματίες, ο Κονάν και οι έξι νεαροί (πλην τερματοφυλάκων), απομένουν 13 έμπειροι παίκτες!

Ο μέσος όρος του κουτσουρεμένου ρόστερ για τη συνέχεια των πλέι οφ δεν ξεπερνά τα 23,2 έτη.

Το άρθρο Παναθηναϊκός: Με 13 έμπειρους παίκτες στα πλέι οφ! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα