Παναθηναϊκός: 5 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιανουαρίου!

Ο Παναθηναϊκός πέρασε δύσκολη σεζόν και κάθε συνειρμός που παραπέμπει στο τι ακολούθησε την 21η Σεπτεμβρίου του 2017 εμπεριέχει αρνητικές μνήμες.

Ο πρώην Πρόεδρος του «τριφυλλιού» είναι πιεσμένος. Από τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε, ακόμη και για την ιδιωτική του ζωή τους προηγούμενους μήνες. Στην παρούσα φάση, βέβαια, αυτό που τον «καίει» είναι η κάλυψη αναγκών που «τρέχουν».

Οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων σε ΠΑΕ και Κορωπί είναι πίσω. Έρχεται νέα

δόση συμβολαίων στην αρχή του 2019. Οι εκκρεμοδικίες υπάρχουν σε μεγάλο αριθμό πιστωτών (κοντά στους 100). Γίνονται διακανονισμοί (πρόσφατοι των Μπούρμπου, Βέμερ) που πρέπει να καλυφθούν, τη στιγμή που πρέπει να πληρώνονται εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2019 απαιτείται ένα ποσό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες. Χρήματα, τα οποία αυτή τη στιγμή δεν είναι ταμειακώς διαθέσιμα. Ως το τέλος Μαρτίου ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει πλήρη φάκελο αδειοδότησης, ώστε ν’ αποφευχθούν τα περυσινά. Με τη θέση του στη Λίγκα μεσοβδόμαδα να κρίνεται επιεικώς ανησυχητική…

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΑΜΚ

Όσον αφορά την τρέχουσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, η οποία κλείνει τον πρώτο μήνα του 2019, πρέπει να τονιστεί (και να επαναληφθεί) ότι στην εξαγγελία της αναφερόταν πως θα ολοκληρωθεί με κατάθεση μετρητών και μετοχοποίηση υποχρεώσεων της ΠΑΕ. Το τελευταίο μεταφράζεται στη μετοχοποίηση του ομολογιακού δανείου των 5 εκατ. ευρώ ή μέρους του, που αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο πριν την πρόσκληση προς τους μετόχους για Γενική Συνέλευση με θέμα την ΑΜΚ των 10 εκατ. ευρώ.

Οπότε μαζί με τα μετρητά που μπήκαν (λέγεται έντονα το σενάριο του 1 εκατ. ευρώ), αλλά και πιθανή κατάθεση από άλλους μετόχους το σίγουρο είναι πως δεν υπάρχουν 10 εκατ. ευρώ διαθέσιμα σ’ αυτήν τη χρηματοδοτική ΑΜΚ για τον Πιεμπονγκσάντ. Καταρρέει, έτσι, και η υποχρέωση καταβολής από την πλευρά του (σύμφωνα ξανά με διαρροή από το περιβάλλον Αλαφούζου) 4 δόσεων των 2,5 εκατ. ευρώ!

The post Παναθηναϊκός: 5 εκατ. ευρώ ως το τέλος Ιανουαρίου! appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα