Παναθηναϊκός- Περιστέρι 76-57: Άριστα στην άμυνα απέναντι σε… φάντασμα!

Ο Παναθηναϊκός έκανε το 5/5 στην Basket League αφού επικράτησε άνετα 76-57 του Περιστερίου. Πολύ καλοί στην άμυνα οι «πράσινοι», πολύ προβληματικοί (και πάλι) οι φιλοξενούμενοι.

Επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός δεν απειλήθηκε καθώς είχε ενέργεια και διάθεση στην άμυνα. Και φαινόταν πεντακάθαρα

πως όταν θα έμπαιναν 2-3 σουτ από την περιφέρεια, η διαφορά θα άνοιγε. Ήταν ένα καλό τεστ για τους «πράσινους» ενόψει της διαβολοβδομάδας με Ρεάλ (Τρίτη 15/12) και Άλμπα (17/12) στο ΟΑΚΑ.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων είναι δεδομένη. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε και καλά στην άμυνα, απέναντι σε μια ομάδα που (ανεξήγητο πως και γιατί) παρουσιάζεται πάρα πολύ καλή, αργή και προβλέψιμη στην επίθεση. Φαινόταν από μακριά ότι και δέκα ημίχρονα αν έπαιζαν τίποτα δε θα άλλαζε. Κι όταν μπήκαν μερικά σουτ, η διαφορά έφτασε στα ύψη

Η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ: Το Περιστέρι προηγήθηκε 14-13 στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς είχε καταφέρει να κρατήσει τον Παναθηναϊκό σε χαμηλό ρυθμό. Να πάει τον αγώνα στο «πέντε εναντίον πέντε» και να προβοκάρει τα σουτ των «πράσινων» που είχαν 1/8 τρίποντα στην πρώτη περίοδο.

Η είσοδος του Νεμάνια Νέντοβιτς έδωσε φρεσκάδα και ποιότητα στον Παναθηναϊκό που ανέτρεψε το σκηνικό. Στο 15’ ο Παναθηναϊκός ξέφυγε 34-23 κι έκτοτε δεν κοίταξε ποτέ πίσω του.

Το Περιστέρι κατάφερε να μειώσει σε 36-31 στο τέλος του ημιχρόνου.

Ο Παναθηναϊκός είχε ένα σταθερό προβάδισμα σ’ έναν αγώνα με πολύ χαμηλό ρυθμό. Και με το Περιστέρι επιθετικά να είναι ακίνδυνο, στατικό, προβλέψιμο άρα κακό. Τα δύο τρίποντα του Φόστερ και του Μακ άνοιξαν τη διαφορά για τους «πράσινους» με 56-42 στο τέλος της 3ης περιόδου. Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν να μπαίνουν τα σουτ απέναντι στο «ταμπούρι» των φιλοξενούμενων (59-42 με νέο τρίποντο του Παπαπέτρου).

Η διαφορά ξεπέρασε και τους 20 πόντους και ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» εύκολα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ: Ο Παναθηναϊκός πήρε 25 από τους 76 πόντους του (το 1/3 δηλαδή) από τα λάθη του Περιστερίου.

Ο MVP: Όσο είναι στον αγώνα ο Νεμάνια Νέντοβιτς βλέπεις ξεκάθαρα την ποιοτική διαφορά που έχει συγκριτικά με τους υπόλοιπους εννέα που είναι στο παρκέ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-14, 36-31, 56-42, 76-57

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Βόβορας): Παπαγιάννης 8, Παπαπέτρου 11, Φόστερ 9, Γουάιτ 2, Σαντ Ρος 2, Μακ 3, Μποχωρίδης 3, Κασελάκης 5, Καλαϊτζάκης, Νέντοβιτς 11, Μήτογλου 7, Μπεντίλ 15.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Βασιλόπουλος 2, ΜακΛέιν 8, Τζόουνς 3, Γκρέι 8, Χάροου 9, Σκορδίλης 2, Πέτεγουεϊ 5, Μπουρούσης 5, Σαλούστρος 6, Καράμπελας 3, Κρόκετ 6

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Το άρθρο Παναθηναϊκός- Περιστέρι 76-57: Άριστα στην άμυνα απέναντι σε… φάντασμα! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα