Παναθηναϊκός – ΟΦΗ: Υπάρχει αγκωνιά του Ιωαννίδη πριν το πέναλτι; (vid)

Σπάνια φάση στο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ. Ταυτόχρονη παραβατική συμπεριφορά από Ιωαννίδη και Πασαλίδη. Πέναλτι για το μαρκάρισμα του δεύτερου ή επιθετικό φάουλ για το χτύπημα στο πρόσωπο του Ιωαννίδη;

Σεμιναριακή φάση στο Παναθηναϊκός – ΟΦΗ. Λίγο μετά τα μισά του πρώτου ημιχρόνου περίπου ο Παναθηναϊκός προηγείται με πέναλτι του Ιωαννίδη που κέρδισε ο ίδιος από τον Πασαλίδη!

Πολύ σπάνια θα προκύψει ταυτόχρονη

παράβαση από δύο ποδοσφαιριστές. Συνέβη όμως! Ο Ιωαννίδης ανατρέπεται από τον Πασαλίδη, αλλά την στιγμή της ανατροπής, χτυπάει στο πρόσωπο τον αμυντικό του ΟΦΗ! Ο Τζήλος καταλόγισε πέναλτι, με την απόφαση του να supportάρεται από τον VAR.

Τι προβλέπει ο κανονισμός σε τέτοιες περιπτώσεις. Σύμφωνα με τον Κανόνα 5, πειθαρχικές ποινές όταν περισσότερα από ένα παραπτώματα διαπράττονται ταυτόχρονα, τιμωρεί το πιο σοβαρό παράπτωμα, που αναφορικά προσδιορίζεται από την:

α) εφαρμογή της (πειθαρχικής) ποινής (σ.σ. κόκκινη, κίτρινη)β) την επανέναρξη (πέναλτι, άμεσο, έμμεσο)γ) τη σοβαρότητα της ενέργειας από φυσική επαφή (παίξιμο της μπάλας με το χέρι) καιδ) την επίδραση στην τακτική ανάπτυξης (SPA).

Ο Τζήλος δεν έβγαλε κίτρινη κάρτα σε κανέναν από τους δύο ποδοσφαιριστές (κακώς έπρεπε να την δουν και οι δύο). Οπότε στο πρώτο κριτήριο δεν προκύπτει διαφορά. Οσον αφορά στην επανέναρξη του παιχνιδιού και στις δύο περιπτώσεις έχουμε άμεσο. Στο μαρκάρισμα του Πασαλίδη όμως έχουμε πέναλτι και σε έκεινο του Ιωαννίδη επιθετικό φάουλ.

Οπότε η σωστή απόφαση για τις ταυτόχρονες παραβάσεις είναι το πέναλτι που σωστά – έστω και αν δεν τιμωρήσει πειθαρχικά κανένα ποδοσφαιριστή – ο Τζήλος!

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα