Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Παρά τρίχα…

Το πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη σρο 27ο λεπτό έφτανε στον Παναθηναϊκό για να επικρατήσει 1-0 του αξιόμαχου Απόλλωνα Σμύρνης.

Με τον Γιοάν Μολό στον πρωτόγνωρο ρόλο του δεξιού μπακ, ελλείψει Φακούντο Σάντσες, παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αγωνίστηκε στο σύνηθες 4-4-2.

Ο Γιώργος Παράσχος, από την πλευρά του, ο οποίος κλήθηκε να πορευθεί με αρκετές απουσίες, αντιπαρέταξε διάταξη 3-4-3 και η αλήθεια είναι ότι δικαιώθηκε.

Ο Παναθηναϊκός

δεν έβγαλε τελική στο πρώτο μισό του ημιχρόνου, απόρροια του αργού ρυθμού και της καλής αμυντικής παρουσίας από πλευράς Απόλλωνα.

Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη ο Τάσος Χατζηγιοβάνης σέντραρε, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κάρλο Μπρούσιτς, ο διαιτητής Κουμπαράκης πήγε στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο ίδιος παίκτης που κέρδισε το πέναλτι (Χατζηγιοβάνης) εκτέλεσε ιδανικά, νίκησε τον Νταβίνο Βέρχουλστ στο 27ο λεπτό και άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ.

Βέβαια, η συνέχεια θύμισε το ματς του «Αθ. Διάκος», υπό την έννοια ότι ο Απόλλων απείλησε αμέσως μετά το γκολ (σ.σ. η Λαμία είχε χάσει πέναλτι), με σουτ του Λουίζ Ντομίνγκεζ που έβγαλε ο Σωκράτης Διούδης στο 29’.

Παρά τα πολλά προβλήματα των προηγούμενων ημερών και τις απουσίες, η «ελαφρά ταξιαρχία» κατέγραψε 2-3 αξιόλογες κατεβασιές και σίγουρα το σκορ του α’ ημιχρόνου την αδικεί.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με μοναδική τελική το πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, γεγονός που φανερώνει ότι αποδείχθηκε ανούσιο το ποσοστό κατοχής που κυμαινόταν κοντά στο 60%.

Κάκιστο ήταν το θέαμα και στο β’ ημίχρονο, το οποίο άρχισε με τον Νίκο Ιωαννίδη να περνά στη θέση του Μαρκ Φερνάντεθ και τον Απόλλωνα να είναι καλύτερος σε σεβαστό διάστημα.

Πέραν των Μαουρίσιο και Τάσου Χατζηγιοβάνη, ο Παναθηναϊκός δεν ανέδειξε παίκτες με θετικό πρόσημο σε αυτά τα 45 λεπτά (ο Διούδης δε χρειάστηκε να δράσει).

Εμφανής η κόπωση στις τάξεις των «πρασίνων», με τον Σαβιέρ να βγαίνει αλλαγή, τον Χατζηγιοβάνη να είναι σκασμένος μετά το 80’ αλλά και τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο, Αχιλλέα Πούγγουρα να αποχωρούν τραυματίες.

Επί της ουσίας μία ήταν η κλασική ευκαιρία του Παναθηναϊκού για το δεύτερο γκολ και αυτή από στημένη φάση (64’ κόρνερ Τάσου Χατζηγιοβάνη, κεφαλιά Μπαρτ Σένκεφελντ, άουτ).

Στο τέλος το ματς έγινε… ροντέο, με τον Γιοάν Μολό να αποβάλλεται για εγκληματικό τάκλιν στον Βικίντας Σλίβκα, τον Χρήστο Λισγάρα να χάνει κλασική ευκαιρία για την ισοφάριση και τον Αϊτόρ να απειλεί για το 2-0.

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης: Η κάρτα του αγώνα

ΓΚΟΛ: 27’ πέν. Χατζηγιοβάνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57’ Μολό, 90+2’ Διούδης – 26’ Μπρούσιτς, 36’ Ντομίνγκεζ, 45+1’ Λισγάρας, 72’ Τσιλούλης, 90+3’ Τσαμπούρης, 90+4’ Μπεντινέλι

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 90’ Μολό (2η κίτρινη)

MVP: Τάσος Χατζηγιοβάνης. Κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, ενώ στο 64’ το κόρνερ του ήταν… πάρε-βάλε για τον Μπαρτ Σένκεφελντ.

UP: Ο Μαουρίσιο. Καλή παρουσία στο αμυντικό σκέλος, προσπάθησε να φτιάξει και παιχνίδι.

DOWN: Ο Γιοάν Μολό. Εγκληματικό τάκλιν στο 90’ και αχρείαστο…

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ: Μέτρια η διαιτησία του Στέφανου Κουμπαράκη. Ορθώς δε μέτρησε γκολ του Τόμας Μπεντινέλι στο 12ο λεπτό και καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Στον αντίποδα, έπρεπε να δοθεί κίτρινη στον Τόμας Μπεντινέλι για την αγκωνιά στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο (54’) και απευθείας κόκκινη στον Γιοάν Μολό (90’).

Οι συνθέσεις

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (77’ Καραγιάννης), Ζαγαρίτης, Αλεξανδρόπουλος (57’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Χατζηγιοβάνης, Σαβιέρ (78’ Βιγιαφάνιες), Μακέντα (73’ Αϊτόρ), Καρλίτος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Τσαμπούρης, Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπρούσιτς, Σλίβκα, Φατιόν (74’ Κολ), Μπαξεβανίδης (81’ Λαγός), Φερνάντεθ (46’ Ιωαννίδης), Μπεντινέλι, Τσιλούλης.

Το ακυρωθέν γκολ του Μπεντινέλι

Το γκολ του Χατζηγιοβάνη

Ο τραυματισμός του Αλεξανδρόπουλου

Η ευκαιρία του Σένκεφελντ

H αποβολή του Μολό

Η ευκαιρία του Λισγάρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης: Το live του αγώνα

Αμερικανικές εκλογές: Όλες οι ειδήσεις

Ελληνοτουρκικά: Όλες οι ειδήσεις

Covid-19 & περιοριστικά μέτρα: Όλες οι ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 1-0: Παρά τρίχα… εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα