Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμ. 1-0: Κρατάει μόνο το τρίποντο

Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμ. 1-0: Κρατάει μόνο το τρίποντοgdouskasΤρί, 11/03/2020 - 19:14

Ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά από τον Ιούλιο, πέτυχε δεύτερη διαδοχική νίκη στη Super League, επικρατώντας με 1-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στο «Σπύρος Λούης», δίχως πάντως να πιάσει καλή απόδοση.

Ο Λάζλο Μπολόνι παρέταξε τον Παναθηναϊκό σε σχηματισμό 4-4-1-1

με τον Μολό να παίρνει εξ ανάγκης τη θέση του δεξιού μπακ, τον Αλεξανδρόπουλο να βρίσκεται δίπλα στον Μαουρίσιο στα χαφ, τον Μακέντα στην κορυφή και τον Καρλίτος με ελεύθερο ρόλο.

Ο δε Γιώργος Παράσχος έδωσε σημασία στο αμυντικό κομμάτι, με τριάδα στην άμυνα σε σχηματισμό 3-4-3 και τους Μπαξεβανίδη, Τσαμπούρη να καλύπτουν όλη την πτέρυγα, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. 

Στο πρώτο διάστημα του παιχνιδιού δεν υπήρχαν φάσεις, με τον Παναθηναϊκό να έχει ανούσια κατοχή και να μη βρίσκει χώρους. Στο 12’ ορθώς ακυρώθηκε το γκολ του Μπεντινέλι, αφού ο Βραζιλιάνος προτού σκοράρει είχε κάνει φάουλ στον Σχένκεφελντ. 

Οι «πράσινοι» δεν είχαν παιχνίδι από τα άκρα και η ανάπτυξη από την πίσω γραμμή με μεγάλες μπαλιές, ήταν εύκολη λεία για τον Λισγάρα και τον Μπρούτσιτς.

Στο 24’ ο Χατζηγιοβάνης πήρε την μπάλα από τη δεξιά πλευρά, έβγαλε τη σέντρα, ο Μπρούτσιτς είχε επαφή με το χέρι με το διαιτητή Κουμπαράκη να κάνει on field review και να δίνει το πέναλτι.

Ο Χατζηγιοβάνης με άψογη εκτέλεση νίκησε τον Βέρχουλστ για το 1-0 διαμορφώνοντας το σκορ ενός απογοητευτικού κατά άλλα ημιχρόνου, αφού το θέαμα απουσίαζε και εάν εξαιρεθεί ένα σουτ του Ντομίνγκεζ στο 29’ σε κόρνερ του Απόλλωνα, το οποίο εξουδετέρωσε ο Διούδης, ήταν ένα 45λεπτο το οποίο θα ξεχαστεί αρκετά γρήγορα. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Γιώργος Παράσχος προσέθεσε τον Ιωαννίδη στην επίθεση, ο Απόλλων είχε μεγαλύτερη όρεξη δημιουργικά με την άνοδο του Μπεντινέλι και στο πρώτο 20λεπτο είχε κατοχή 57%.

Το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο 2-0 στο 65’ από στατική φάση, μετά το κόρνερ του Χατζηγιοβάνη και την κεφαλιά του Σχένκεφελντ, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Βέρχουλστ.

Στο επιθετικό κομμάτι οι Καρλίτος και Μακέντα είχαν ελάχιστη συνδρομή, αφού βρέθηκαν σε μετριότατη βραδιά αμφότεροι, επομένως η επιθετικότητα των γηπεδούχων βρέθηκε σε χαμηλή στάθμη. 

Μέχρι το τέλος δεν άλλαξε κάτι, αν και οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, αφού στο 90’ ο Μολό απεβλήθη με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Λισγάρας έχασε ευκαιρία στις καθυστερήσεις με κεφαλιά, ύστερα από στατική φάση. 

Το προσεχές Σάββατο (7/11) ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον Ατρόμητο στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, ενώ την Κυριακή (8/11) ο Απόλλωνας φιλοξενεί στο «Γεώργιος Καμάρας» τον ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας (77’ Καραγιάννης), Σχένκεφελντ, Μολό, Αλεξανδρόπουλος (58’ Σερπέζης), Μαουρίσιο, Σαβιέρ (78’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (73’ Αϊτόρ), Καρλίτος

Απόλλων Σμύρνης: Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (81’ Λαγός), Τσαμπούρης, Μπεντινέλι, Σλίβκα, Φερνάντεθ (46’ Ιωαννίδης), Φατιόν (74’ Κολ), Τσιλούλης

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης
Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπούξμπαουμ, Κωνσταντίνος Καλαμπόκης
4ος διαιτητής: Κωνσταντίνος Περράκης
 

ΕΛΛΑΔΑ - Super League 1 - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός - Ποδόσφαιρο Απόλλων Σμύρνης - Ποδόσφαιρο Off Off Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Παναθηναϊκός ΕΛΛΑΔΑ Δίχως να ικανοποιήσει, το σύνολο του Μπόλονι πέτυχε δεύτερη σερί νίκη χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Χατζηγιοβάνη, φτάνοντας τους 9 βαθμούς. Article publish on Τρί, 11/03/2020 - 19:14 Article hide updated date On Article is longform Off
Keywords
Τυχαία Θέματα