Ουκρανία: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι και 150 μέτρα μακριά από τον Μητσοτάκη – Συνεχίζει να παίζει με τη φωτιά ο τυχοδιώκτης πρωθυπουργός!

17:04 6/3/2024 - Πηγή: Sportime

Εμπλεκόμενος με εμμονή σε έναν πόλεμο που δεν αφορά τη χώρα μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο σημείο να κινδυνέψει ακόμα και η ζωή του.

Επίθεση με πύραυλο (ή με drone κατά άλλες πληροφορίες) δέχθηκε στις 11:43 της Τετάρτης (6/3) η αυτοκινητοπομπή του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Σε απόσταση μόλις 150 μέτρων βρισκόταν η ελληνική αποστολή με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Δεν υφίσταται κανένα ζήτημα με την ασφάλεια του Πρωθυπουργού και της ελληνικής αποστολής»,

ανέφεραν επίσημα κυβερνητικές πηγές.

Η έκρηξη έγινε λίγο πριν τη «μυστική» συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι στην Οδησσό και θα μπορούσε να εκληφθεί ως διπλή προειδοποίηση προς τους ηγέτες Ουκρανίας και Ελλάδας. Με τους διπλωματικούς λεονταρισμούς του, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνεχίζει να παρασύρει τη χώρα μας στο επίκεντρο ενός πολέμου που λίγο θέλει για να μετατραπεί σε παγκόσμιος. Μέχρι που η τυχοδιωκτική δράση του κ. Μητσοτάκη εις βάρος του ελληνικού λαού, τον έφερε αντιμέτωπο ακόμα και με τις ρωσικές «κάνες».

Όμως κάποιοι αφήνουν ανοιχτό και το (καθόλου αμελητέο) ενδεχόμενο να πρόκειται για στημένη επίθεση που δεν έγινε από Ρώσους, προκειμένου να προκληθεί αναστάτωση στην κοινή γνώμη και κατακραυγή κατά της Ρωσίας. Μια επιθετική ενέργεια εναντίον ενός πρωθυπουργού χώρας του ΝΑΤΟ, θα μπορούσε να φέρει ραγδαίες αλυσιδωτές εξελίξεις στην ήδη τεταμένη κατάσταση μεταξύ ΝΑΤΟικού άξονα και Ρωσίας.

Το σίγουρο είναι ότι αν οι Ρώσοι ήθελαν να χτυπήσουν μια από τις δύο αυτοκινητοπομπές, θα το είχαν κάνει με ευκολία. Γι’ αυτό και λέμε ότι αν όντως οι αυτό το χτύπημα προέρχεται από τους Ρώσους, ήταν ένα συμβολικό μήνυμα που το Μαξίμου πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά, αν δεν θέλει να μπλέξει τη χώρα μας σε πολύ χειρότερες περιπέτειες.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σίγουρα δεν χρειαζόταν το σημερινό χτύπημα για να λάβει τα μηνύματα της Μόσχας. Βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση εδώ και δύο χρόνια. Ο υπερφίαλος ηγέτης που κάνει μονίμως παλικαρισμούς ερήμην του ελληνικού λαού, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οπότε το μήνυμα της επίθεσης (αν έγινε από Ρώσους) είναι πιθανότερο να είχε ως αποδέκτη τον Έλληνα πρωθυπουργό, και λιγότερο τον Ουκρανό.

Πρόκειται για μια πολύ σοβαρή εξέλιξη που όμως το Μαξίμου επιχειρεί να υποβαθμίσει. Το βέβαιο είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «μπλέκει» την Ελλάδα όλο και περισσότερο. Ενώ η τουρκική προκλητικότητα εντείνεται και πάλι, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να στέλνει όπλα στην Ουκρανία και να αδειάζει τα αποθεματικά των Ενόπλων Δυνάμεων μας. Πιθανότατα αυτό το θέμα να ήταν και στην ατζέντα της σημερινής συνάντησής του με τον Ζελένσκι.

Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν εκείνος που είχε κηρύξει τον δικό του ιδιωτικό «πόλεμο» κατά της Ρωσίας, όταν έλεγε σε πρώτο πληθυντικό πρόσωπο σε συνέντευξη του στο Bloomberg, ότι «διεξάγουμε πόλεμο κατά της Ρωσίας». Και όταν διεξάγεις πόλεμο, είναι λογικό να έρθουν κάποια στιγμή και τα αντίποινα.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να «σέρνει» τη χώρα με το «έτσι θέλω», σε άκρως επικίνδυνα διπλωματικά μονοπάτια βάζοντας όλο και πιο βαθιά την Ελλάδα στην «black list» μιας πυρηνικής υπερδύναμης. Και όλα αυτά γιατί; Για να φτιάξει το ευρωατλαντικό… προφίλ του και να διεκδικήσει ένα υψηλό ευρωπαϊκό αξίωμα. Και η τύχη των Ελλήνων, στον… αυτόματο.

Πάντως, η ελληνική αποστολή συνεχίστηκε κανονικά, καθώς στη συνέχεια τα μέλη της επισκέφθηκαν το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας. Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε στον χώρο, ενώ επισκέφθηκε και τον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, για να ενημερωθεί για τα έργα αποκατάστασης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

BREAKING Powerful explosion in Odessa, where the Prime Minister of #Greece was supposed to meet with #Zelensky.

Air raid alarm and an explosion in Odessa.

Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis was supposed to visit the city today to meet with President Zelensky. pic.twitter.com/sp5k9kEZkc

— Maimunka News (@MaimunkaNews) March 6, 2024

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα