Όταν Ελληνες και Ιταλοί συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη (vid)

19:44 6/5/2019 - Πηγή: Sportime

Μοναδικές στιγμές ιστορίας από τον αγώνα Ελλάδας – Ιταλίας στο πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992 στη Βαρκελώνη.

Το είδαμε και δεν αντέξαμε στον πειρασμό να μη σας το παρουσιάσουμε. Ολυμπιακοί Αγώνες 1992 στη Βαρκελώνη και «ναυμαχία» ανάμεσα σε Ελλάδα

και Ιταλία στην υδατοσφαίριση ανδρών.

Από πού να αρχίσουμε και πού να τελειώσουμε. Ονόματα θρύλος να μάχονται στο λόφο του Μονζουίκ, με φόντο την πρωτεύουσα των Καταλανών.

Η εθνική ομάδα με τεχνικό τον Αντε Μίλε Νάκιτς και αστέρια στη 13άδα της. Οι Πάτρας, Βολτυράκης, Καϊάφας, ο αείμνηστος Νώντας Σαμαρτζίδης, Λούδης, Κ. Γιαννόπουλος, Βενετόπουλος, Σελετόπουλος, Μαυρωτάς, Τ. Παπαναστασίου, Μπιτσάκος, Πάτερος, Λοράντος.

Κι απέναντί τους η Ιταλία που έφθασε μέχρι το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, νικώντας στον τελικό 9-8 τη γηπεδούχο Ισπανία του Μανουέλ Εστιάρτε.

Αστέρια για τη «σετεμπέλο» οι Καμπάνια, Κάρλο Σίλιπο, Φράνκο Πόρτσιο, Μασιμιλιάνο Φερέρτι, Αλεσάντρο Μπόβο, Πάολο Καλνταρέλα και ο τερματοφύλακας, Φραντσέσκο Ατόλικο.

Ήταν 6 Αυγούστου 1992 ο αγώνας γινόταν στο πλαίσιο της 5ης και τελευταίας αγωνιστικής της φάσης των ομίλων.

Η Ιταλία είχε συνεχώς το προβάδισμα, η εθνική ομάδα ισοφάριζε, αλλά ποτέ δεν προσπερνούσε, με το τελικό σκορ να είναι 8-6.

Οι Φερέτι 4, Καμπάνια 2, Κανταρέλα 1 και Φράνκο Πόρτσιο ήταν οι σκόρερ των Ιταλών.

Οι Βενετόπουλος, Σελετόπουλος, Τ. Παπαναστασίου, Λούδης, Σαμαρτζίδης και Γιαννόπουλος είχαν σκοράρει κατά σειρά για την Ελλάδα, που είχε καταταγεί στη 10η θέση.

1992: Italy Vs Greece at Barcelona Olympics

Italy wins against Greece 8-6 at Barcelona 1992 Olympic Games. Source: courtesy Mauro Sellis

Δημοσιεύτηκε από Water Polo Legends στις Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

The post Όταν Ελληνες και Ιταλοί συναντήθηκαν στη Βαρκελώνη (vid) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα