Οruc Reis: Σήκωσαν ιπτάμενο ραντάρ οι Τούρκοι – Τι ετοιμάζουν κάτω από το Καστελόριζο;

Oruc Reis: Ένα τουρκικό ραντάρ ATR72-600 TMUA με τα χαρακτηριστικά MARTI55 (reg. TCB701?) σηκώθηκε από τους Τούρκους και πέταξε στην περιοχή ερευνών του Oruc Reis.

Το τουρκικό ραντάρ κινήθηκε στον εναέριο χώρο νότια της Ρόδου και ανατολικά της Καρπάθου και είναι δεδομένο ότι σκάναρε την περιοχή ενδιαφέροντος των Τούρκων, νότια του Καστελόριζου.

Προφανώς και οι Τούρκοι ετοιμάζουν κάποια κίνηση στην περιοχή, μία κίνηση που βρίσκει αντίθετες τις ΗΠΑ, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ,

Μάικ Πομπέο να ζητά την Παρασκευή από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποσύρει τα πολεμικά πλοία από την περιοχή και να ξεκινήσει τον διάλογο με την Ελλάδα.

Την Παρασκευή, δέκα τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν κατά μήκος του Αιγαίου.

Κατά τη διάρκεια αναχαίτισης τους από ελληνικά μαχητικά, σημειώθηκαν τέσσερις εικονικές αερομαχίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

The Turkish Navy aircraft is making a patrol mision over southern Aegean Sea into Athens FIR#Turkey #Greece https://t.co/KqqrkxHjF3

— ItaMilRadar (@ItaMilRadar) September 11, 2020

Το άρθρο Οruc Reis: Σήκωσαν ιπτάμενο ραντάρ οι Τούρκοι – Τι ετοιμάζουν κάτω από το Καστελόριζο; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα