Οπαδική βία: Τίποτα δεν άλλαξε μετά τον Άλκη – Συμμορία χουλιγκάνων ξυλοκόπησε 2 νεαρούς στο Περιστέρι επειδή ήταν «λάθος ομάδα»!

14:31 3/1/2024 - Πηγή: Sportime

Οπαδική βία: Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι απέκλεισε τους θεατές από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Stoiximan Super League για 2 μήνες, για να… καταπολεμήσει τη μάστιγα της οπαδικής βίας. Από την πρώτη στιγμή αυτής της κυβερνητικής απόφασης, είχαμε γράψει εδώ στη Sportime ότι αν η κυβέρνηση «κρυφτεί» πίσω από αυτό το μέτρο «βιτρίνας», και αν δεν καταπολεμηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του, το μόνο που θα γίνει είναι να αλλάξει… στέκια η βία. Δηλαδή για 2 μήνες να μην εκδηλώνεται στα γήπεδα, αλλά στους δρόμους. Και τίποτα

δεν θα έχει αλλάξει, όταν τα γήπεδα ξανανοίξουν τις θύρες τους.

Και ακριβώς αυτό επιβεβαιώνεται με ένα νέο περιστατικό άγριας οπαδικής βίας, που δείχνει ότι τίποτα δεν έχει βελτιωθεί, ούτε πρόκειται. Σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από εκείνο το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022, εμφανίστηκε απαράλλακτο το ίδιο εγκληματικό μοτίβο που δολοφόνησε τον Άλκη Καμπανό. Αυτό που ορίζει δηλαδή, ότι μια συμμορία από χούλιγκαν θα σε ρωτήσουν «τι ομάδα είσαι», και από την απάντησή σου θα εξαρτηθεί αν θα συνεχίσεις να είσαι σώος ή αν θα καταλήξεις σε νοσοκομείο ή ακόμα και σε φέρετρο.

Το νέο περιστατικό βίας έγινε ξημερώματα Τετάρτης (3/1) στο Περιστέρι, στην οδό Αθηνογένους 11, και αφορά δύο νεαρούς 19 και 16 ετών που ξαφνικά είδαν μια συμμορία περίπου 15 μαυροντυμένων ατόμων να τους περικυκλώνει και να τους ρωτά «τι ομάδα είναι». Αμέσως μετά, οι δύο νεαροί ξυλοκοπήθηκαν ανελέητα από την ομάδα των χούλιγκαν, με αποτέλεσμα ο ένας να έχει άσχημα τραύματα στο πρόσωπο και να σπάσει τη μύτη του, και ο άλλος να έχει χτυπήματα στο σώμα του. Τα δύο θύματα μεταφέρθηκαν με το ΕΚΑΒ στο Θριάσιο για τις πρώτες βοήθειες. Έγιναν 9 προσαγωγές στην περιοχή, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν σχετίζονταν με το συμβάν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα θύματα είπαν στην Αστυνομία ότι μετά τον ξυλοδαρμό οι δράστες διέφυγαν από το σημείο με ένα αυτοκίνητο και δύο μηχανάκια, ενώ οι υπόλοιποι έφυγαν τρέχοντας.

Περιστατικά όπως αυτό, αποτυπώνουν ότι όχι απλά δεν έχει αλλάξει τίποτα μετά τις μεγαλοστομίες της κυβέρνησης για δήθεν καταπολέμηση της βίας, αλλά αυτή η κοινωνική μάστιγα γίνεται όλο και χειρότερη. Οι οπαδικές συμμορίες συνεχίζουν ανεξέλεγκτες να κάνουν επιδρομές και να αναζητούν θύματα για να εκτονώσουν τον άρρωστο φανατισμό τους. Παρά το αίμα που χύνεται όλο και πιο συχνά σε αυτόν τον άτυπο οπαδικό «εμφύλιο», η Πολιτεία μοιάζει ανίκανη, αλλά και απρόθυμη να δώσει ουσιαστικές λύσεις.

Και η οπαδική βία είναι μία μόνο πτυχή του γενικότερου φαινομένου της βίας των ανηλίκων που γνωρίζει τρομακτική έξαρση στη χώρα μας. Και όμως, ακόμα και τώρα που η εγκληματικότητα των νέων έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, οι πολιτικοί ιθύνοντες και η πλειοψηφία των ΜΜΕ, αντιμετωπίζουν αυτήν την έκρηξη βίας ως… φυσικό φαινόμενο που απλά… συμβαίνει.

Ουδείς ασχολείται για να θίξει τα βαθύτερα αίτια αυτής της κοινωνικής διαφθοράς, και έτσι ο φόρος αίματος όλο και μεγαλώνει. Και όταν ανοίξουν ξανά τα γήπεδα και έρθουν τα πρώτα έκτροπα (γιατί είναι βέβαιο ότι θα έρθουν), όλοι οι φαρισαίοι που εξουσιάζουν τα του αθλητισμού θα… αναρωτιούνται τι δεν πηγαίνει σωστά και θα συνεχίσουν τις αλληλοκατηγορίες…

Αλέξανδρος Ορφανίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα