Ολυμπιακός: Το φροντιστήριο στην άμυνα που θα κάνει ο Μαρτίνεθ

Ο Ολυμπιακός καλείται να διορθώσει μερικές ανορθογραφίες στο παιχνίδι του και ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ έχει ένα πράγμα στο μυαλό του.

Οι «ερυθρόλευκοι» είναι πρωτοπόροι στη Stoiximan Super League με συνολικό απολογισμό έξι νίκες και μόλις μια ισοπαλία, αυτή στην «OPAP Arena» απέναντι στην ΑΕΚ. Διόλου άσχημη αρχή, τη στιγμή που πέρυσι,

ήδη είχαν έρθει οι πρώτες απώλειες.

Φέτος όμως, ο πήχης, έστω και για ομάδα που ξεκίνησε να χτίζεται το καλοκαίρι με νέα κομμάτια, έχει ανέβει κατά πολύ. Το πρωτάθλημα αποτελεί τον στόχο, αλλά και μια καλή πορεία στην Ευρώπη.

Σημαντικό στοιχείο σ’όλα αυτά είναι η άμυνα. Μια λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Και μέχρι στιγμής, αυτή η λεπτομέρεια μουντζουρώνει τη γενικότερη πολύ ανταγωνιστική και θελκτική εικόνα των Πειραιωτών.

Επίθεση για δέκα με εξαιρετικό Ελ Κααμπί κι ας έχει… χάσει τον Ελ Αραμπί ο Μαρτίνεθ.

Παρεμπιπτόντως, δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο αγαπημένος του παίκτης στα αποδυτήρια.

Η μεσαία γραμμή, με το δίδυμο Έσε-Καμαρά λειτουργεί περίφημα, ενώ μπροστά τους έχει παγιωθεί η τριάδα Φορτούνης-Ποντένσε-Μασούρας.

Στα μπακ, τουλάχιστον στο δεξιό άκρο υπάρχει ο βράχος Ροντινέι. Και πάμε τώρα στις άλλες τρεις θέσεις που απαιτείται φροντιστήριο.

Ολυμπιακός: Το μεγάλο τεστ με τον Παναθηναϊκό

Ας μη γελιόμαστε, το μεγάλο θέμα της ομάδας είναι το κέντρο της άμυνας. Όποιος δεν το βλέπει, λογικά θα πρέπει να βάλει την… κατσαρόλα να βράζει.

Ωστόσο. Για ένα πρόβλημα, δεν πρέπει να πάει στράφι μια γενικότερη προσπάθεια. Το φροντιστήριο που θα κάνει ο Μαρτίνεθ έχει να κάνει με την άμυνα. Ρέτσος και Φρέιρε μοιραία θα είναι το αμυντικό δίδυμο μέχρι τη στιγμή που ο Μπιανκόν θα φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας.

Οι δυο τους θα παίξουν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ένα παιχνίδι που τους περιμένουν οι Σπόραρ και Ιωαννίδης. Ειδικά ο δεύτερος, έχει ταλαιπωρήσει φέτος πιο ώριμους αμυντικά παίκτες και δεδομένα θα τους πιέσει.

Αποστάσεις, συννενόηση μεταξύ τους γενικότερα, διατήρηση βάθους στο τρανζίσιον, συγκέντρωση στις στατικές φάσεις και βελτίωση στις προσωπικές τους αντιδράσεις στο παιχνίδι, αποτελούν το μενού του… φροντιστηρίου. 

Το τεστ με τους πράσινους θα δείξει πολλά για τη συνέχεια. Αν δεν περάσουν, τότε θα χάσουν πόντους στην εμπιστοσύνη Μαρτίνεθ-Κορδόν και τον Γενάρη δεδομένα θα υπάρξει κίνηση. Αν πάλι πάρουν καλό βαθμό, θα έχουν κερδίσει μια νέα ευκαιρία για να δουλέψουν με ηρεμία. Αμφότεροι.

Υ.Γ. Γκάφες με απερίσκεπτα πέναλτι (σ.σ Γκενκ, Φράιμπουργκ) μετρούν διπλές πλέον…

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα