Η ΑΕΚ νίκησε επιτέλους ένα ματς εύκολα και χωρίς να δεχθεί γκολ γιατί δε γινόταν αλλιώς

Η ΑΕΚ κατάφερε κόντρα στον Παναιτωλικό δυο πράγματα, που δεν είχε πετύχει έως τώρα στη Stoiximan Super League. Το πρώτο να νικήσει εύκολα. Έως τώρα όλες οι νίκες της ήταν στην… τσίτα. Και καλά το ντέρμπι (με Παναθηναϊκό) ή τα ευρωπαϊκά ματς (η μία νίκη δηλαδή με την Μπράιτον) αλλά ακόμα και με άλλους αντιπάλους δεν το είχε πετύχει.

Τόσο το Βόλο όσο και τον Ατρόμητο, τους είχε νικήσει στο τέλος και με πέναλτι.

Η ΑΕΚ

τον Παναιτωλικό τον κέρδισε εύκολα. Το δεύτερο που δεν είχε καταφέρει έως τώρα ήταν να μη δεχθεί γκολ. Το 13ο ματς ήταν και το τυχερό. Για πρώτη φορά φέτος ο πορτιέρε της ΑΕΚ δεν μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του.

Η ΑΕΚ νίκησε εύκολα γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ο Παναιτωλικός ήταν το πιο χαμηλό εμπόδιο που αντιμετώπισε φέτος. Ο απόλυτα συμπαθής Γιάννης Πετράκης έχει φοβερά πολλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα του παίζει ως σύνολο της δεύτερης εθνικής. Το γεγονός ότι στο δεύτερο ημίχρονο γύρισε το σύστημα σε 5-3-2 ουσιαστικά βοήθησε να μην πάρει διαστάσεις το σκορ.

Κι όλα αυτά με μια ΑΕΚ που είχε το πόδι τραβηγμένο από το γκάζι. Δεν πίεσε και δεν πιέστηκε. Η ΑΕΚ π.χ. θύμισε ομάδα του Αλμέιδα στο τρίλεπτο των δύο πρώτων γκολ και προς το τέλος του ματς. Εκεί που έκανε το 3-0 και είχε δυο δοκάρια.

ΑΕΚ: Νίκησε εύκολα

Το παιχνίδι τακτικά δεν αντέχει σε τεράστια κριτική. Αυτό που σίγουρα θα είδε ο Αλμέιδα και θα του άρεσε ήταν πως μπορεί οι παίκτες του να μην ανέβασαν στροφές αλλά ήταν focus στη νίκη. Σε αυτή δηλαδή που μείωσαν στο -5 από τον Ολυμπιακό και πλέον περιμένουν. Πρώτα βέβαια θα πρέπει η ΑΕΚ να νικήσει στη δύσκολη έδρα της Τρίπολης (που όμως έχει περάσει ήδη ο Παναθηναϊκός). Και στη συνέχεια να δει το αποτέλεσμα του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για να διαπιστώσει αν θα αλλάξουν και πάλι τα δεδομένα στη βαθμολογία.

Το μοντέλο με τον Μάνταλο μπροστά από Γιόνσον, Πινέδα είχε τα θετικά του. Κυρίως γιατί ο Έλληνας διεθνής είχε κέφια για τέτοιο παιχνίδι. Οι στόπερ βρήκαν και πάλι δίχτυα, κάτι που δείχνει πως τουλάχιστον δουλεύεται αρκετά αυτό το κομμάτι. Ο Αραούχο ήταν βιαστικός και επιπόλαιος στα τελειώματά του, ο Ελίασον εξαιρετικός.

Το παιχνίδι αυτό θα ξεχαστεί γρήγορα αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία, πως η ΑΕΚ θα πρέπει στη συνέχεια του πρωταθλήματος να εμφανιστεί αρκετά καλύτερη από ότι έως τώρα. Το -5 από τον Ολυμπιακό δεν καλύπτεται εύκολα, ούτε με τις περσινές θύμισες.

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα