Ολυμπιακός: Το Sportime απονέμει τα όσκαρ της χρονιάς

22:08 8/5/2019 - Πηγή: Sportime

Μπήκε τέλος στη χρονιά με το ματς που έδωσε ο Ολυμπιακός στη Λάρισα, και πλέον οι καλοκαιρινές διακοπές είναι στο μυαλό των ποδοσφαιριστών. Η σεζόν αυτή που ολοκληρώθηκε ήταν η δεύτερη σερί χωρίς τίτλο για τους «ερυθρόλευκους», αλλά σίγουρα ήταν καλύτερη από την περσινή.

Φέτος η ομάδα έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, κατάφερε ν κερδίσει το χειροκρότημα του κόσμου και παράλληλα έβαλε τις βάσεις

σε ένα σύνολο που δημιουργήθηκε από το μηδέν το περασμένο καλοκαίρι.

Το Sportime καταγράφει ποιοι ξεχώρισαν από τη φετινή αγωνιστική περίοδο και ποιοι όχι και απονέμει τα δικά του βραβεία στους «ερυθρόλευκους»…

Ξεχώρισαν…

Αναμφίβολα ο MVP της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό ήταν ο Φορτούνης! Έκανε τα πάντα και είναι κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι στην ομάδα. Από εκεί και πέρα, σίγουρα έκαναν τη διαφορά οι Σα, Γκιλιέρμε, Ποντένσε και Χασάν.

Παράλληλα, αποκάλυψη ήταν ο Καμαρά, ενώ σε σχέση με πέρσι ήταν σίγουρα καλύτεροι οι Σισέ, Κούτρης και επίσης ο Ελαμπντελαουί έκανε την καλύτερή του σεζόν στα ερυθρόλευκα! Και θα πρέπει να γίνει αναφορά και στον Μασούρα, ο οποίος ήρθε στα μέσα της σεζόν και αμέσως πήρε φανέλα βασικού.

Απογοήτευσαν…

Υπήρξαν όμως και αυτοί οι οποίοι δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν και τόσο την ομάδα φέτος. Είναι η περίπτωση του Γιαννιώτη για τον οποίο αλλιώς ξεκίνησε η χρονιά και αλλιώς εξελίχθηκε.

Επίσης το ίδιο ισχύει και για τον Βούκοβιτς, ενώ δεν μπόρεσαν να προσφέρουν πολλά ούτε οι Νάτχο, Μιράντα αλλά και οι Φετφατζίδης, Ναουέλ οι οποίοι έφυγαν στα μέσα της σεζόν.

UP

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ

Ξεκάθαρα ήταν ο MVP που είχε ο Ολυμπιακός τη φετινή σεζόν. Πρώτος σκόρερ των «ερυθρόλευκων» με 17 γκολ και έδωσε 16 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις! Ήταν ηγέτης, κάνοντας ίσως την καλύτερή του σεζόν ή έστω παρόμοια με αυτήν του 2015-16.

ΓΚΙΛΙΕΡΜΕ ΤΟΡΕΣ

Μετά από καιρό στον Ολυμπιακό κατάφερε να ξεχωρίσει ένας Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής! «Καθάριζε» στο ανασταλτικό κομμάτι, βοηθούσε στην επίθεση (5 γκολ, 2 ασίστ) και ήταν ο πιο σταθερός σε απόδοση στο σύνολο της σεζόν.

ΖΟΣΕ ΣΑ

Βρήκε θέση βασικού από τα μέσα της σεζόν και μετά, αλλά αμέσως μπόρεσε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Και μόνο η κλήση του στην εθνική Πορτογαλίας, δείχνει πόσο ξεχώρισε.

ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕ

Επιβεβαίωσε τις προσδοκίες που υπήρχαν το καλοκαίρι στη μεταγραφή του. Παρά την όχι και τόσο καλή ευχέρεια στο σκοράρισμα, έβαλε 8 γκολ, αλλά ως άριστος δημιουργός έδωσε 9 ασίστ!

DOWN

ΜΠΙΜΠΑΡΣ ΝΑΤΧΟ

Αναμφίβολα πρόκειται για έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να δώσει αυτά που περίμεναν στον Ολυμπιακό. Υπήρξαν ματς που ξεχώρισε και βοήθησε αρκετά, αλλά σε σημαντικά παιχνίδια που τον χρειάστηκε η ομάδα δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά. Δεν του πήγε η χρονιά.

ΓΙΑΓΚΟΣ ΒΟΥΚΟΒΙΤΣ

Ίσως να επηρεάστηκε αρνητικά με τα 3 αυτογκόλ που είχε μέσα στη σεζόν (Ατρόμητο, ΠΑΟΚ, Ξάνθη). Ξεκίνησε καλά και έδειχνε να είναι η «κολόνα» της άμυνας, αλλά η χρονιά δεν εξελίχθηκε όπως θα περίμενε κανείς.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ

Ο κόσμος τον θυμάται περισσότερο για τα γκολ που έχασε με Μπέτις στο Καραϊσκάκη και με ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Επέστρεψε στην ομάδα, χωρίς όμως να προσφέρει αυτά που πραγματικά μπορούσε.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ

Περίεργη χρονιά και για τον Έλληνα γκολκίπερ. Άρχισε ως βασικός και με τον Ολυμπιακό να τον εμπιστεύεται. Το γκολ με τον ΠΑΟΚ όμως στο Καραϊσκάκη του κόστισε, όπως και οι συζητήσεις στη συνέχεια για το συμβόλαιο.

Του πρωταγωνιστή!

Μπορεί ο Κώστας Φορτούνης να είναι αυτός ο οποίος παίρνει το βραβείο του MVP, αλλά το βραβείο του πρωταγωνιστή πηγαίνει στον Πέδρο Μαρτίνς!

Ανέλαβε τον Ολυμπιακό σε μία μεταβατική περίοδο για την ομάδα, καθώς το καλοκαίρι υπήρξε μεγάλη «σκούπα» και προστέθηκαν πολλά νέα πρόσωπα. Κλήθηκε να κάνει όλο αυτό το καινούργιο ρόστερ «ομάδα» και να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στις επιτυχίες.

Τίτλους οι «ερυθρόλευκοι» δεν πήραν, αλλά από την άλλη μπόρεσαν να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να κερδίσουν, ξανά, την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Σίγουρα έκανε λάθη ο Πορτογάλος, ιδιαίτερα σε ματς που «έκαιγαν» όπως αυτά με την Ντιναμό Κιέβου, αλλά και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, αλλά από την άλλη παίρνει και τα εύσημα για τη διαχείριση της ομάδας όλη τη χρονιά. Και φυσικά δεν θα πρέπει κανείς να ξεχνά πως ο Ολυμπιακός έκλεισε σεζόν με έναν προπονητή μετά από δύο χρόνια!

Το σύνολό του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο είναι σε 49 αγώνες, 34 νίκες, 8 ισοπαλίες και 7 ήττες.

The post Ολυμπιακός: Το Sportime απονέμει τα όσκαρ της χρονιάς appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα