Βοτανικός: Τι προβλέπει η Διπλή Ανάπλαση

20:55 8/5/2019 - Πηγή: Sportime

Ο Βοτανικός ήρθε ξανά στην επικαιρότητα, μετά την τοποθέτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για κοινή στέγαση του Παναθηναϊκού στο σύνολο των τμημάτων του.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποκάλυψε ότι το Athens Alive χρονοτριβεί, ανέφερε ως εναλλακτικές λύσεις την

περιοχή στου Γουδή, την ανακατασκευή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και τον Βοτανικό. Με του Γουδή και τον Βοτανικό, αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι πρόσφατα ήταν φανερά αντίθετος. Είτε ως θεσμικός παράγοντας του Ερασιτέχνη, είτε όχι. Επίσης, όσον αφορά την ανακατασκευή του «Απόστολος Νικολαΐδης», με την προγραμματισμένη ανάπλαση των Προσφυγικών, τα περιθώρια μπορούν να συμπεριλάβουν απλώς τον καλλωπισμό της και όχι σχέδια επέκτασης ή ολικής ανακατασκευής με αναστροφή του γηπέδου.

ΚΑΘΑΡΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Είναι το μεγάλο ατού της Διπλής Ανάπλασης, γι’ αυτό και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το χαρακτήρισε εφικτό και πιο γρήγορο. Είναι ήδη νόμος του κράτους που έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 14 Μαΐου 2013. Πρόκειται για ένα πλάνο, το ενδεχόμενο προσφυγής προσβολής του οποίου δεν υπάρχει. Την ίδια ώρα ο Δήμος Αθηναίων θα λυτρωθεί από την υλοποίηση της Διπλής Ανάπλασης, τακτοποιώντας από τα οφέλη της τον δανεισμό που έχει για το έργο από την Εθνική Τράπεζα. Ουσιαστικά μόνο η αναθεώρηση της οικοδομικής άδειας απομένει (διαδικασία λίγων μηνών), με το εμπορικό κέντρο «Βωβού» να βρίσκεται στα χέρια της Alpha Bank η οποία «καίγεται» ν’ ακολουθηθούν οι διαδικασίες λειτουργίας του! Ήδη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sportime, η Hines περιμένει τις εξελίξεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού για να προχωρήσει στην επένδυσή της.

Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ

Τώρα θεωρείται σκουπιδότοπος… Είναι η μία πλευρά του νομίσματος. Πρόκειται, ωστόσο, για την πλέον αναπτυσσόμενη περιοχή στον Δήμο Αθηναίων. Όχι μόνο το οικόπεδο της Διπλής Ανάπλασης. Πέραν της φιλοξενίας μουσουλμανικού θρησκευτικού χώρου, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει η προοπτική κατασκευής ξενοδοχείου και των ΚΤΕΛ. Σε συνολική επιφάνεια 40.000 τμ με ελεύθερους χώρους πράσινου 20.000 τμ και εμπορικές χρήσεις σε επιφάνεια 11.750 τμ (το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το πακέτο Γιούνκερ). Ο Παναθηναϊκός, δηλαδή, θα εδρεύει στο κομμάτι της πρωτεύουσας με τη νεότερη υποδομή στη χώρα και τα πλέον πολυσύχναστα μέρη (εμπορικό, ΚΤΕΛ, γήπεδο). Σημείο αναφοράς…

ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης ακριβώς αυτό είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Sportime προ καιρού. Βούληση και χρήματα χρειάζονται για την υλοποίηση του πλάνου. Η δήλωση Γιαννακόπουλου καλύπτει το, σημαντικό, ένα σκέλος. Τι περιλαμβάνει η Διπλή Ανάπλαση: 200 στρέμματα, ποδοσφαιρικό γήπεδο χωρητικότητας έως 40.000 θεατών, εγκαταστάσεις Ερασιτέχνη και μουσειακό κτίσμα για τη σωματειακή ιστορία των «πράσινων». Μεταξύ άλλων…

ΟΦΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ

Πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η ΔΑ περιλαμβάνει γήπεδο με γήπεδο. Ανταλλαγή. Όχι γκρέμισμα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, δίχως την παράδοση της νέας έδρας του «τριφυλλιού». Ο Αθλητικός Όμιλος από την εξέλιξη αυτή μόνο χαμένος δεν θα βγει. Τι… παίρνει; Τα δικαιώματα χρήσης γης για 99 έτη στο 50% του γηπέδου του Βοτανικού και 40 στρέμματα οικοπέδου.

Νέες εγκαταστάσεις, κάτω από τις κερκίδες του νέου γηπέδου για κάλυψη των αναγκών των τμημάτων του. Μέχρι την έναρξη λειτουργίας απολαβές 300.000 ευρώ ετησίως και τα διαφυγόντα έσοδα του «Απόστολος Νικολαΐδης» και μέχρι την αποπληρωμή του 600.000 ευρώ ετησίως με ποσοστιαία αναπροσαρμογή ανά έτος και 7,5% των ακαθάριστων εισπράξεων των εισιτηρίων. Καθόλου άσχημα…

ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Η δήλωση Γιαννακόπουλου εμπλέκει την Κυβέρνηση. Όπως έγινε και στο Athens Alive. Σε νόμο του κράτους, σε Προεδρικό Διάταγμα εν ισχύ, η Κυβέρνηση τι μπορεί να κάνει περισσότερο; Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ θέλει να εντάξει στο πλάνο, για τη συνολική στέγαση του συλλόγου και γήπεδο μπάσκετ. Όπως υπήρχε στο αρχικό πλάνο της ΔΑ, που κατέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω… κορμοράνων.

Είναι πρόωρο και δεν υπάρχει και σημαντικός λόγος, αυτή τη στιγμή, να διατυπωθεί αν γίνεται ή αν δεν γίνεται. Η εκμετάλλευση των ωφελειών της Διπλής Ανάπλασης, απλώς, δεν πρέπει να μπουν σε κίνδυνο με ενδεχόμενο αλλαγή του ΠΔ (διάλυσης της κείμενης νομοθεσίας με την προοπτική νέας). Αν υπάρχει τρόπος να γίνουν οι διαδικασίες παράλληλα, τότε, ναι, υπάρχει ενδεχομένως η προοπτική στέγασης και της ΚΑΕ στον Βοτανικό!

The post Βοτανικός: Τι προβλέπει η Διπλή Ανάπλαση appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα