Ολυμπιακός: Ο Κάρλος Καρβαλιάλ πρόλαβε να δώσει ταυτότητα σε κάτι σημαντικό

Ο Ολυμπιακός κάνει όσα πρέπει. Ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει καταφέρει το εξής απλό. Τα βασικά να μοιάζει αυτονόητα. Νίκη επί της Τόπολα και πρόκριση στα πλέι οφ του Conference League όπου η ομάδα του Πειραιά θα παίξει με τη Φερεντσβάρος. Και φυσικά, νίκη στις Σέρρες κόντρα

στον Πανσερραϊκό.

Η πορεία της Stoiximan Super League θα δείξει πόσο σημαντικό είναι αυτό το διπλό. Με άλλα λόγια, πόσοι θα περάσουν από τις Σέρρες. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Ολυμπιακός πέρα από το «πρέπει» που είχε η επόμενη αγωνιστική μιας γκέλας στο Βόλο, είχε ένα ακόμα. Τις γκέλες του Παναθηναϊκού κόντρα στον Ατρόμητο και αυτή της ΑΕΚ απέναντι στον Παναιτωλικό. Μια απώλεια βαθμών που όταν γινόταν η σέντρα στις Σέρρες, δεν υπήρχε στον ορίζοντα. Υπήρξε όμως στην ανάπαυλα.

Ο Ολυμπιακός βγήκε στο δεύτερο μισό μανιασμένος για να πάρει τη νίκη μεν, αλλά με κοντρολαρισμένο παιχνίδι και με καθαρό μυαλό στο ματς. Όλα αυτά τα στοιχεία, εκπορευόμενα από τον άνθρωπο στην άκρη του πάγκου. Σε έναν δύσκολο αγωνιστικό χώρο, απέναντι σε μια ομάδα που είχε να αντιπαρατάξει μια πολυπρόσωπη άμυνα σε δύο και πολλές φορές τρεις ζώνες, αυτό ήταν το κλειδί. Η υπομονή και το καθαρό μυαλό.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ μετέδιδε ηρεμία στις κινήσεις του από τον πάγκο και οι παίκτες του την έκαναν να «μετράει». Μια φάση για να βρει γκολ ο Ολυμπιακός θα υπήρχε στο παιχνίδι. Κι όντως αυτή ήρθε με τον Μασούρα να κερδίζει πέναλτι και τον Ελ Αραμπί να το μετατρέπει σε γκολ.

Το θετικό με τον Κάρλος Καρβαλιάλ

Βέβαια, το πιο εντυπωσιακό για τον Ολυμπιακό έρχεται μετά την επίτευξη του τέρματος. Όσο κι αν ακούγεται παράδοξο, ακόμα και κόντρα σε μια ομάδα που προβιβάστηκε πέρυσι, δεν είναι απλό πράγμα η διαχείριση ενός αποτελέσματος. Ειδικά αν πρόκειται για να κρατήσει το μηδέν στην άμυνά του. ο Ολυμπιακός είχε εξαιρετική κυκλοφορία μπάλας, οι παίκτες του Κάρλος Καρβαλιάλ, δεν έπαιρναν ρίσκο και το τελικό 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος εύκολα.

Αυτό το στοιχείο είναι άκρως θετικό και ενθαρρυντικό για τη συνέχεια της Stoiximan Super League. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί ματς που θα πρέπει απλώς να τα πάρει. Πολλά από αυτά θα κριθούν από το πόσο αξιόπιστος θα είναι στα μετόπισθεν. Είδαμε για παράδειγμα Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πως αυτή την αγωνιστική προηγήθηκαν, αλλά δεν πήραν νίκες στο τέλος.

Ο Ολυμπιακός πατάει πια καλά. Η βαθμολογική του θέση δείχνει ξεκάθαρα πως είναι στο χέρι του η κατάσταση, η ηρεμία έχει επανέλθει, ο Κάρλος Καρβαλιάλ προσαρμόζεται (δείχνει τουλάχιστον) στις απαιτήσεις του συλλόγου και βάζει τις όποιες πινελιές μπορεί. Όπως την αξίωση από τους παίκτες του για άμεση ανάκτηση της μπάλας, για παράδειγμα. Το μομέντουμ είναι ξανά «ερυθρόλευκο».

BOMBA! HΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΔΩΡΑ!

Γεράσιμος Μανωλίδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα