Η ΑΕΚ φέτος είναι πολύ μπλα μπλα κι από τηγανίτα τίποτα

Η ΑΕΚ μπήκε στο Αγρίνιο, έπαιξε για 30 λεπτά και έφυγε από το γήπεδο. Όσοι είδαν το παιχνίδι συμφωνούν σε αυτό. Και πώς να μη συμφωνούν. Έκανε μπαμ.

Η ΑΕΚ δεν ήταν απλά αποκαρδιωτική στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, ήταν μια ομάδα χωρίς πλάνο, χωρίς τίποτα. Εντυπωσιακά αρνητικό με τον Ματίας Αλμέιδα στον πάγκο.

Έχει γίνει ξανά συζήτηση. Για το θέμα νοοτροπίας. Ο Αλμέιδα

δεν μπορεί να έχει. Είναι χρόνια στο πιο τοπ επίπεδο, δεν είναι και του χαρακτήρα του.

Φέτος, ωστόσο, φαίνεται να μην μπορεί να μεταδώσει στους παίκτες του το ζήτημα αυτό, της νοοτροπίας. Του ωχαδερφισμού και της υπεροψίας.

Η ΑΕΚ έως και το μισάωρο μπήκε μέσα και έβαλε δυο γκολ. Είχε κι άλλες φάσεις με τον Γκατσίνοβιτς κυρίως για να κάνει το 0-3. Ε, λογικά μετά από 0-3 όσο και να ήθελαν οι παίκτες της το ματς δε γύριζε.

Ο Παναιτωλικός είναι μια ομάδα που θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Με συγκεκριμένο ταβάνι. Πιέστηκε λίγο στην αρχή και δέχθηκε δυο γκολ, με εμφανείς αδυναμίες στο παιχνίδι του.

Κι όμως όταν πήρε τις ευκαιρίες από την ΑΕΚ, όπως το πέναλτι που έκανε ο Μουκουντί, τις εκμεταλλεύτηκε. Και γιατί να μην το κάνει.

Το ματς μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο φώναζε πως μπορεί να έχει γκολ για τους γηπεδούχους, όπως κι έγινε. Ο Παναιτωλικός ήταν μαχητικός και μπράβο του.

ΑΕΚ: Πολύ μπλα μπλα

Η ΑΕΚ φέτος είναι πολύ μπλα μπλα. Από τον περίγυρο κυρίως. Ναι, είναι ένα σύνολο μαχητικό με συγκεκριμένο αγωνιστικό προσανατολισμό από τον Αλμέιδα που την αναμόρφωσε.

Μέσα στο γήπεδο, όμως, δεν κάνει τα βασικά. Όπως να είναι σοβαρή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι απουσίες ήταν πολλές πριν το ματς στο Αγρίνιο. Αλλά εντός αγωνιστικού χώρου δε φάνηκαν μέχρι το 0-2. Το ποδόσφαιρο επίσης τιμωρεί όσους δε φέρονται σωστά. Όσους έχουν υπεροψία και νομίζουν πως είναι υπεράνω.

Οι περισσότεροι από τους παίκτες του Αλμέιδα ήταν κάτω του μετρίου μετά το 0-2. Σα να έκαναν αγγαρεία. Βασικά δεν έκαναν ούτε αυτό, δεν έκαναν τίποτα. Μόνο ο Βίντα λίγο πάλευε να διορθώνει τα λάθη του Μουκουντί.

Η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως έτσι δεν πάει πουθενά. Οι 9 βαθμοί που έχει χάσει με Πανσερραϊκό, ΟΦΗ, Κηφισιά και Παναιτωλικό λογικά θα στοιχίσουν. Ναι, στα πλέι οφ θα παιχτεί το πρωτάθλημα της Stoiximan Super League αλλά στο τέλος του, το πιο πιθανό είναι να λέγεται «αν είχε κερδίσει εκεί» και στο εκεί ας βάλει ο καθένας όποιο ματς θέλει.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα