Μία ενδεκάδα σκόρερ για τον ΠΑΟΚ – Ο πλουραλισμός στην επίθεση που «λύνει» τα χέρια του Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 του Ατρομήτου, με τον Μαγκομέντ Οζντόεφ να ανοίγει λογαριασμό με τα «ασπρόμαυρα» πετυχαίνοντας τα πρώτα του τέρματα.

Όχι μόνο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, αλλά το έκανε ξανά, με «ψαλιδάκι» αυτή τη φορά διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Οι «ασπρόμαυροι» με τα 15 συνολικά τέρματα που πέτυχαν στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές της Stoiximan Super League, βρίσκονται στην 3η θέση του

σχετικού πίνακα.

Ιδιαίτερα καλή είναι η επίδοση που έχει και στους ομίλους του Europa Conference League, εκεί όπου μετά από δύο αγωνιστικές μετράει 5 γκολ που τον κατατάσσουν στη 2η θέση του σχετικού πίνακα της διοργάνωσης.

Αν κάποιος προσθέσει και τα 13 τέρματα που σημείωσε στα προκριματικά, τότε μιλάμε συνολικά για 33 τέρματα σε 16 ματς.

Εντύπωση κάνει ωστόσο το γεγονός πως οι «ασπρόμαυροι» βρίσκουν λύσεις από όλες τις γραμμές και όλο και περισσότεροι παίκτες γράφουν το όνομά τους στη σχετική λίστα.

Συνολικά μέχρι τώρα, έχει βρει γκολ από έντεκα διαφορετικούς ποδοσφαιριστές, κάτι που φέρνει «χαμόγελα» στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς προπορεύεται της σχετικής λίστας, καθώς το εκρηκτικό του ξεκίνημα στη σεζόν συνδυάστηκε με 8 τέρματα. Μπράντον Τόμας και Κωνσταντέλιας ακολουθούν με τέσσερα, ενώ τρία έχει πετύχει ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης.

Στέφαν Σβαμπ, Τόμας Μουργκ, Τάισον και Μαγκομέντ Οζντόεφ έχουν από δύο τέρματα, ενώ μία φορά έχουν σκοράρει ο Τζίμας, ο Σαμάτα και ο Ντεσπόντοφ.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ρωτήθηκε σχετικά στη χθεσινή (22/10) συνέντευξη Τύπου, σημειώνοντας: «Για μένα και για εμάς για την ομάδα όλη, είναι σημαντικό ο κάθε παίκτης να δείχνει αυτή την σωστή νοοτροπία. Είδαμε σήμερα ότι ο Σάστρε έφτασε κοντά στο να σκοράρει, όταν χάνουμε την μπάλα πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να κερδίσουμε γρήγορα την κατοχή. Θέλω να σκοράρει η ομάδα ένα γκολ παραπάνω από τον αντίπαλο, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα το βάλει.

Η δουλειά που ζητάμε από τους επιθετικούς μας είναι πολύ μεγάλη, όχι μόνο για την ανάπτυξη αλλά σε όλους τους τομείς και στο αμυντικό κομμάτι. Να καλύψουν παίκτες που δεν είναι στην θέση που πρέπει για παράδειγμα. Δεν θα πω ο Κοτάρσκι αλλά θα πω τους αμυντικούς, τους μέσους ή στους επιθετικούς. Δεν έχει σημασία ποιος το βάζει, αλλά να το βάζει. Ένα 3-0 στο 20ο λεπτό σίγουρα θα ήταν καλύτερο για να μην έχουμε προβλήματα με την… καρδιά μας».

Αναλυτικά η λίστα διαμορφώνεται ως εξής: 

8 ΓΚΟΛ: Αντρίγια Ζίβκοβιτς

4 ΓΚΟΛ: Μπράντον Τόμας, Γιάννης Κωνσταντέλιας

3 ΓΚΟΛ: Κωνσταντίνος Κουλιεράκης

2 ΓΚΟΛ: Στέφαν Σβαμπ, Τόμας Μουργκ, Τάισον, Μαγκομέντ Οζντόεφ

1 ΓΚΟΛ: Στέφανος Τζίμας, Αλί Σαμάτα, Κίριλ Ντεσπόντοφ

Μάριος Σταμπουλής για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα