Ολυμπιακός: Μήπως ο Μπόατενγκ είναι ο ιδανικός παρτενέρ για τον Ρέτσο;

Η άμυνα είναι το μεγάλο αγωνιστικό ερώτημα στο οποίο ο Ολυμπιακός καλείται να βρει απάντηση. Μήπως αυτή είναι ο Ζερόμ Μπόατενγκ;

Στο αυτί ίσως να μην ακούγεται πολύ ορθολογικό ποδοσφαιρικά λόγω της προχωρημένης ποδοσφαιρικής του ηλικίας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι ο 35χρονος Γερμανός έχει στις πλάτες του μια τεράστια καριέρα, θα μπορούσε να ανοίξει έναν ενδιαφέροντα κύκλο συζήτησης ενόψει μεταγραφικής περιόδου Ιανουαρίου.

Αρχικά, πριν ξεκινήσουμε την ανάλυση,

μπορείτε να διαβάσετε εδώ για το αν θα κάνει κίνηση η ομάδα του Πειραιά για τον Μπόατενγκ.

Πάμε λοιπόν. Αντικρουόμενες απόψεις για μια τέτοια μεταγραφή, αν και εφόσον πραγματοποιηθεί, θα υπάρξουν.

Δύο κατηγορίες: Οι «που τον φέρνουμε αυτόν τον μεσόκοπο» και οι λίγο πιο υποψιασμένοι, αλλά ολίγον αισιόδοξοι «έχει κάτι που δεν έχουν οι άλλοι σέντερ μπακ».

Σύμφωνοι. Εν μέρει προβληματισμός θα υπάρξει που η λύση για την άμυνα είναι ένας 35χρονος κι αν τον λένε Ζερόμ Μπόατενγκ.

Ολυμπιακός: Συνδυασμός νιάτα-εμπειρία και το Μέλμπεργκ-Μανωλάς

Από την άλλη όμως, υπάρχει μια διαφορετική ανάγνωση των γεγονότων. Συγκρίνοντας δύο εντελώς διαφορετικές εποχές, τον Ολυμπιακό του 2012 με τον Ολυμπιακό του 2023, υπάρχει ένα κοινό σημείο με την πιθανή έλευση του Μπόατενγκ.

Ο Γερμανός διαθέτει την εμπειρία και ο Ρέτσος τα νιάτα. Ο Έλληνας μπορεί να αποκομίσει πολύτιμα στοιχεία από την συνύπαρξη.

Ας θυμηθούμε τι αποκόμισε ο Μανωλάς από τον Μέλμπεργκ. Ναι, ο Μέλμπεργκ ήταν πιο συνεπής αμυντικά από τον Μπόατενγκ, αλλά δεν είχε το μέγεθος της καριέρας του Γερμανού, καλώς ή κακώς.

Άλλο Άστον Βίλα, Εθνική Σουηδίας και Γιουβέντους σε φάση ανοικοδόμησης και άλλο Champions League και πρωταθλήματα με Μπάγερν Μονάχου και Μουντιάλ με Εθνική Γερμανίας.

Όμως…. ξεμακρύναμε. Η μίξη νιάτων-εμπειρίας ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ – ορίστε γιατί είναι απίθανο να φύγει από τον Ολυμπιακό – για να «δέσει» στο κέντρο της άμυνας. Πολύ νωρίς ακόμα για οποιαδήποτε συζήτηση, αλλά κρατήστε κάτι.

Ο αμυντικός που θα έρθει τον Ιανουάριο, δεν θα διαφέρει τρομερά ηλικιακά από τον Μπόατενγκ. Για τέτοιου είδους σέντερ μπακ θα ψαχτούν οι «ερυθρόλευκοι».

Γι’αυτούς τους παίκτες θα πάει ο Κορδόν τον Γενάρη.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα