Ολυμπιακός-Μίλαν: Μέγας είσαι Θρύλε μου και θαυμαστά τα έργα σου!

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Μίλαν με 3-1 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και προκρίθηκε στη φάση των «32» του Europa League ως 2ος από τον 6ο όμιλο.

Κάποια στιγμή, το χαρτί θα… γύριζε. Και ο Ολυμπιακός θα είχε την τύχη με την πλευρά του. Ένας μαγικός Θρύλος «ισοπέδωσε» τη Μίλαν, επικρατώντας με 3-1 στο κατάμεστο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την

6η και τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων. Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν έναν αγωνιστικό άθλο κόντρα σε μία ομάδα με τεράστια φανέλα και με την υποχρέωση να την κερδίσουν, ρεαλιστικά, με σκορ 2-0 ή 3-1. Και ο Ολυμπιακός τα κατάφερε!

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στο πρωινό χαλάρωμα, ο Πέδρο Μαρτίνς δοκίμασε τον Γιάννη Φετφατζίδη με τους βασικούς στο Ρέντη (σ.σ.: δουλεύτηκαν οι στατικές φάσεις) και πήρε την απόφαση να δώσει φανέλα βασικού στον Έλληνα μεσοεπιθετικό ύστερα από σημαντικό χρονικό διάστημα.

Στα 11 δευτερόλεπτα (!), ο Ολυμπιακός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να ανοίξει το σκοε. Ο Σισέ, με μία μπαλιά ακριβείας από την άμυνα, έβγαλε τον Γκερέρο σε μοναδικό τετ α τετ με τον Ρέινα. Ο Ισπανός επιθετικός, όμως, πλάσαρε αδύναμα εκτός μεγάλης περιοχής και ο Ισπανός τερματοφύλακας, ο οποίος είχε βγει από την εστία του, έδιωξε με τα πόδια. Ένα σουτ του Τσαλχάνογλου στο 6′ από μακρινή απόσταση, δεν ανησύχησε τον Σα, ο οποίος μπλόκαρε σταθερά. Στο 9′, ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά, ο Φορτούνης έκανε την κεφαλιά-πάσα από το δεύτερο δοκάρι προς τον Γκερέρο, αλλά ο Αμπάτε πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ισπανού, διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός είχε δυναμική εκκίνηση στην αναμέτρηση, χωρίς, φυσικά, να παίξει άναρχα και πάρει από νωρίς ρίσκα. Όταν ολόκληρη Μίλαν, αναλώνεται σε καθυστερήσεις από το πρώτο δεκάλεπτο, σημαίνει ότι η ομάδα του Πειραιά κάτι έκανε καλά αυτό το βράδυ. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 18′, όταν ο Κουτρόνε τροφότησε τον Ιγκουαΐν μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο Αργεντινός επιθετικός πλάσαρε, αλλά ο Σα βγήκε έγκαιρα από την εστία του και απομάκρυνε, κλείνοντας το οπτικό πεδίο. Στο 19′, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας είχε μία ακόμα απόκρουση, διώχνοντας την μπάλα με το ένα χέρι σε κόρνερ, όταν ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Μπακαγιόκο έπιασε τη «σκαστή» κεφαλιά από το κέντρο της μικρής περιοχής. Η Μίλαν είχε ένα καλό πεντάλεπτο και στο 21′ ο Κουτρόνε «τσίμπησε» την μπάλα προ του Βούκοβιτς και βγήκε απέναντι στον Σα, σε θέση μέσα αριστερά της μεγάλης περιοχής, αλλά, στο σουτ που επιχείρησε, ο Σα μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Οι γηπεδούχοι είδαν το ηθικό τους να αναπτερώνεται ύστερα από ένα μικρό κακό διάστημα στο ματς. Στο 26′, ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά. Ο Καμαρά δεν έπιασε όπως θα ήθελε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Γκιλιέρμε, στο ύψος του πέναλτι. Ο Βραζιλιάνος χαφ σούταρε με τη μιά, με τον Κεσιέ να απομακρύνει όπως-όπως την μπάλα από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας, όντας μπροστά στον Ρέινα. Ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ για να διαφοροποιήσει τα δεδομένα στο παιχνίδι. Στο 36′, ο Καμαρά έχασε την μπάλα λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή και η Μίλαν βγήκε στην αντεπίθεση, αλλά ο Κούτρης πρόλαβε και με έξοχο τάκλιν έδιωξε την μπάλα πριν σουτάρει ο Καστιγέχο, μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Ο Σα, στο 42′, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια το σουτ του Κεσιέ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή. Στο 44′, ο Φορτούνης εκτέλεσε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Ρέινα έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 47′, ο Ποντένσε «άνοιξε» προς τα δεξιά για τον Φετφατζίδη, ο οποίος σούταρε με το αριστερό από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Νέα καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό. Στο 51′, ήρθε η σειρά της Μίλαν για ένα αξιόλογο σουτ, με τον Κεσιέ να δοκιμάζει το δεξί του πόδι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεκξό δοκάρι. Στο 53′, ο Γκιλιέρμε «έκοψε» τον Τσαλχάνογλου στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού και έβγαλε αντεπίθεση, με τον Φετφατζίδη να ξεχύνεται μπροστά και να σουτάρει με το αριστερό και την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Ρέινα.

Ο Φετφατζίδης ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να βοηθήσει και υπήρχε γκρίνια στις εξέδρες. Στο 58′, ο Καμαρά επιχείρησε με βαθιά μπαλιά να τροφοδοτήσει τον Ελαμπντελαουί στην πλάτη της άμυνας, σε μία φάση που έχουμε δει πολλές φορές στη σεζόν. Ο Ομάρ σούταρε στην κίνηση με το δεξί, από θέση μέσα δεξιά εντός περιοχής, και ο Ρέινα μπλόκαρε με δυσκολία. Το Καραϊσκάκης «τρελάθηκε» στο 60′! Όταν και έγινε το 1-0! Ο Φορτούνης εκτέλεσε γρήγορα και με πάσα κόρνερ από αριστερά. Ο Πορτογάλος σέντραρε, ο Βούκοβιτς έπιασε την κεφαλιά, ο Ιγκουαΐν απέκρουσε με κάποιο τρόπο, και στην επαναφορά ο Σισέ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Από εκεί και πέρα, είχαμε για ένα διάστημα σε κάθε λεπτό και μία φάση εκατέρωθεν. Στο 69′, ο Ολυμπιακός πέτυχε και δεύτερο γκολ! Ο Γκιλιέρμε έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα χτύπησε στον Σαπάτα και «κρέμασε» τον Ρέινα! Τι γκολάρα έβαλε ο Βραζιλιάνος χαφ. Στο 71′, ο Τσαλχάνογλου εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Σαπάτα πετάχτηκε στην «καρδιά» της αντίπαλης άμυνας και έπιασε την κεφαλιά. Η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του Σα και τη γραμμή, παρά το διώξιμο του Καμαρά, και η Μίλαν μείωσε το σκορ σε 2-1, ούσα σε σκορ πρόκρισης. Ο στόπερ της ιταλικής ομάδας πήρε προσωπική ρεβάνς για το αυτογκόλ που σημείωσε.

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε επιθετικές λύσεις από τον πάγκο και έβαλε τον Τοροσίδη σε ένα μεσοεπιθετικό ρόλο. Ο Ολυμπιακός έψαχνε ένα τρίτο γκολ που θα του έδινε την πρόκριση. Στο 80′, ο Φορτούνης εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά και ο Αμπάτε πέταξε κάτω τον Τοροσίδη, τραβώντας τον από τη φανέλα. Στην Ελλάδα μπορεί ο Ολυμπιακός να μην παίρνει τα πέναλτι που γίνονται στους παίκτες του, αλλά ο Γάλλος διαιτητής υπέδειξε την άσπρη βούλα. Ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και με ψύχραιμο πλασέ «ψάρεψε» τον Ρέινα. Ήταν το 3-1! Σκορ πρόκρισης για τους Πειραιώτες! Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν στην κόψη του ξυραφιού. Το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος! Πρόκριση, σκέτο έπος!

MVP: Παπ Αμπού Σισέ! Ο Σενεγαλέζος στόπερ άνοιξε το δρόμο της νίκης και ιδιαίτερα μετά το 3-1 έκανε κατάθεση ψυχής στον αγωνιστικό χώρο. Δεν έχασε… μισή κεφαλιά ο αθεόφοβος.

UP: Για πολλούς φαίνεται απλό αυτό που έκανε στο 81′. Θέλει ψυχραιμία και απόλυτη γαλήνη για να σκοράρεις σε αυτό το πέναλτι.

DOWN: Ο Πέπε Ρέινα έκανε καθυστερήσεις από το πρώτο δεκάλεπτο και στο 83′ γλίτωσε δεύτερη κίτρινη κάρτα για το φάουλ στον Φορτούνη στα δεξιά. Ένα φάουλ, που δεν καταλογίστηκε ποτέ.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ο Μπενουά Μπαστιέν έκανε μία διαιτησία-«ταμάμ» για τη φιλοξενούμενη ομάδα. Το γεγονός πως σφύριξε τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου ακριβώς στο 45′, τα λέει όλα. Ο Γάλλος διαιτητής προστάτευσε τη Μίλαν όσο πιο πολύ μπορούσε, αλλά στο 80′ βλέπει το παρατεταμένο κράτημα στον Τοροσίδη και υποδεικνύει την παράβαση. Στην Ελλάδα, δεν θα έπαιρνε ποτέ τέτοιο πέναλτι ο Ολυμπιακός και μπράβο στον Μπαστιέν, που είχε τα κότσια να το υποδείξει.

ΓΚΟΛ: 60′ Σισέ, 70′ αυτ. Σαπάτα, 81′ πέν. Φορτούνης – 72′ Σαπάτα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 41′ Κούτρης, 44′ Σισέ, 73′ Καμαρά, 90′ Γκερέρο – 13′ Τσαλχάνογλου, 43′ Μπακαγιόκο, 54′ Ρέινα, 80′ Αμπάτε

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: –

Ολυμπιακός (Π. Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Καμαρά (79′ Τοροσίδης), Φετφατζίδης (69′ Νάτχο), Φορτούνης, Ποντένσε (85′ Μπουχαλάκης), Γκερέρο.

Μίλαν (Τζ. Γκατούζο): Ρέινα, Καλάμπρια, Αμπάτε, Σαπάτα, Ροντρίγκες (85′ Χαλίλοβιτς), Μπακαγιόκο, Κεσιέ, Τσαλχάνογλου, Καστιγέχο, Ιγκουαΐν, Κουτρόνε (78′ Λασάλτ).

The post Ολυμπιακός-Μίλαν: Μέγας είσαι Θρύλε μου και θαυμαστά τα έργα σου! appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα