Ολυμπιακός: Και οι καθηγητές κάνουν λάθη

Ολυμπιακός: Μια ήττα και πολύ περισσότερο ένας αποκλεισμός, από αυτούς που πονάνε. Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός είχε καλομάθει τον κόσμο του σε συνεχόμενες προκρίσεις σε προκριματικούς γύρους τα τελευταία καλοκαίρια.

Κι όμως, ήρθε αυτή η μια βραδιά όπου όλα πήγαν στραβά και που τα όνειρα της 21ης συμμετοχής σε ομίλους Champions League γκρεμίστηκαν από τις αποφάσεις του μέχρι στιγμής αλάνθαστου

τεχνικού στην εν λόγω διαδικασία.

Ο Πέδρο Μαρτίνς, φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον αποκλεισμό από τη Λουντογκόρετς. Φυσικά δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος, αλλά όπως σε επιτυχίες, καλό θα είναι να εστιάσει κανείς και στον Πορτογάλο.

Ας ξεκαθαριστεί αρχικά ότι το γεγονός πως στο τιμόνι των «ερυθρολεύκων» δεν είχε χάσει ποτέ σε δίπλα προκριματικά ματς, συνιστά από μόνο του κάτι το εντυπωσιακό. Ο Μαρτίνς λοιπόν έπεσε θύμα της πρότερης επιτυχίας του και σε αυτή την αποτυχία, το κάθε λάθος μετράει… διπλό.

Ακόμα κι ένας «προφεσόρ» κάνει λάθη. Λάθη που αφορούν τη διαχείριση του 0-1 στο Ράζγκραντ, την αθεράπευτα προβληματική εικόνα των μπακ και την αναίτια οπισθοχώρηση στο 1-1.

Ο Ολυμπιακός κυριολεκτικά υπέφερε από τη δεξιά πτέρυγα πολύ πριν μείνει με δέκα παίκτες. Επιδεικτικά ο Νταμπράουσκας «φόρτωνε» την αριστερή επιθετική του πλευρά για να χτυπήσει τον Ανδρούτσο. Το πέναλτι των Βουλγάρων ήταν αποτέλεσμα αυτής της πίεσης, στην οποία τελικώς ο Έλληνας μπακ ενέδωσε. Λίγο καλύτερη αλλά εξίσου αγχωτική ήταν και η παρουσία του Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος δεν κατάφερε να βγει νικητής σε πολλές μονομαχίες και στο 1-1 φέρει κι εκείνος ευθύνη στο μαρκάρισμα πριν τη σέντρα του Ικοκό και το αυτογκόλ του Σεμεντο.

Ένα πρόβλημα που από τα ματς με τη Νέφτσι φαινόταν, αλλά για χ και ψ λόγους δεν λύθηκε με κάποια προσθήκη μπακ.

Ωστόσο, ακόμα και με το υλικό που είχε ο Μαρτίνς θα μπορούσε κάλλιστα να καλιμπράρει το μειονέκτημα στα «φτερά» προσθέτοντας έναν δεύτερο οπισθοφύλακα εκεί, αλλα προτίμησε να αλλάξει σε τριάδα με την είσοδο του Παπασταθόπουλου.

Εκεί λοιπόν ήρθε η αναίτια οποσθοχώρηση με το σκορ στο 1-1.

Και από το 2-1 κι έπειτα, καμία από τις κινήσεις του Πορτογάλου δεν αλλαξε την επιθετική αντιμετώπιση της Λουντογκόρετς. Ίδιο σκηνικό συνεχώς. Η μπάλα στην πλευρά, έξτρα παίκτης, overlap, σέντρα και φτου από την αρχή.

Κάθεται και η «γκέλα» με τον Μπα (δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται έτσι απερίσκεπτα) και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έμοιαζε να λαμβάνει τέλος πολύ πριν τα πέναλτι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδος έχει ευθύνες, αλλά προφανώς και δεν χρειάζεται σταύρωμα για το ένα βράδυ που προσπαθούσε επίμονα με λανθασμένο τρόπο να δώσει την πρόκριση στην ομάδα του.

Από εδώ και στο εξής, μέλημα της ομάδας και του ίδιου είναι η είσοδος στους ομίλους του Europa League, εκεί που υπάρχουν πιθανότητες διάκρισης.

Υ.Γ Πολλά μπράβο στον Τζολάκη, ο οποίος στάθηκε ξανά στο ύψος των περιστάσεων και παραλίγο να πιάσει και δυο πέναλτι στη διαδικασία. Θα ήταν πολύ άδικο να κριθεί από ένα ματς όπου ο Ολυμπιακός φλέρταρε ουκ ολίγες φορές με τον αποκλεισμό σε 120 λεπτά. Και μάλιστα ήταν αυτός που τον κράτησε στο ματς. Ο μικρός έχει (πολύ) λαμπρό μέλλον.

Διαβάστε ακόμη:

UEFA Ranking: Έχασε κι άλλο έδαφος το ελληνικό ποδόσφαιρο

Φωτιά – Εύβοια: Εικόνες που σοκάρουν κάνουν τον γύρω του κόσμου στα διεθνή ΜΜΕ

Φωτιές: Αυτά είναι όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα