Ολυμπιακός: Χωρίς υπερβολές ο Πέδρο Άλβες έχει καλό όνομα στην Πορτογαλία

Ο Ολυμπιακός έδωσε και τυπικά τα κλειδιά του στρατηγικού του πλάνου στον Πέδρο Άλβες. Ο 40χρονος Πορτογάλος από τη θέση του Αθλητικού Διευθυντή και υπό την επίβλεψη του head Αντόνιο Κορδόν, καλείται να στρώσει τα πράγματα.

Καθόλου εύκολο, μια και ο Άλβες δεν έχει αναλάβει ξανά ομάδα με στόχο τον πρωταθλητισμό. Όπως αντιλήφθηκε και ο ίδιος αρκεί μια ήττα από τον ΠΑΟΚ

για να ταράξει τα νερά και ακόμα μία από τη Φράιμπουργκ για να διώξει τον προπονητή.

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είχε παρουσιαστεί ως μεγάλο πρότζεκτ στην αρχή της σεζόν αλλά είχε διάρκεια μόλις 6 μήνες.

Αποχώρησε με συνοπτικές διαδικασίες και ο Ζόρζε Μέντες ήταν εκείνος που κίνησε τις διαδικασίες και τελικά ο Ολυμπιακός κατέληξε στον Καρβαλιάλ.

Αλλά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του Άλβες. Στα 40 του και μετά μια 5ετία στην Εστορίλ, βλέπει τον Ολυμπιακό ως τη μεγαλύτερη πρόκληση στην καριέρα του. Γνωρίζει κι ο ίδιος πως αν πετύχει στην Ελλάδα, ανοίγονται μπροστά του ορίζοντες. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης του κλαμπ Βαγγέλης Μαρινάκης έχει ακόμα δύο ομάδες (Νότιγχαμ Φόρεστ, Ρίο Άβε).

Ολυμπιακός: Καλό όνομα ο Άλβες στην Πορτογαλία

Τώρα που ανακοινώθηκε ο Πέδρο Άλβες, στην Πορτογαλία πείστηκαν πως θα είναι εκείνος που θα ασχοληθεί με τον Ολυμπιακό. Αρχικά υπήρχε η πληροφορία στη χώρα, πως ο 40χρονος Sports Director θα πάρει θέση στη Ρίο Άβε. Τελικά ήρθε στην Ελλάδα.

Χωρίς υπερβολές, στην Πορτογαλία θεωρούν πως ο Άλβες είναι ένας καλός Αθλητικός Διευθυντής και πως μπορεί να κάνει πράγματα.

Προφανώς και γνωρίζει τον Καρβαλιάλ αλλά επίσης είναι γεγονός πως τον περιμένει πολλή δουλειά. Παίκτες θα έρθουν και θα φύγουν, το ρόστερ θα διαμορφωθεί εκ νέου με αλλαγές.

Ο Άλβες που θεωρούσαν στην Πορτογαλία πως μπορούσε να πάει σε μια ομάδα υψηλού επιπέδου, τελικά ήρθε στην Ελλάδα. Και στη χώρα περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον πως θα εξελιχθεί η παρουσία του στον Ολυμπιακό.

Οι Πορτογάλοι άλλωστε προσέχουν πάντα την εξέλιξη των συμπατριωτών τους στελεχών. Θεωρούν πως στο μέλλον, ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα εργαστούν και πότε, με λίγα λόγια ποιες πόρτες θα ανοίξουν.

Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΑΙΖΕΙ ΜΠΑΛΑ ΣΤΗΝ INTERWETTEN! 21+

Γιάννης Χωριανόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα