Απίστευτο κάζο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την αποδεκατισμένη Εφές 71-68!

Ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός στην Κωνσταντινούπολη και αντί να εκμεταλλευθεί την μεγάλη ευκαιρία για «σίγουρη» εκτός έδρας νίκη απέναντι στη… μισή Εφές, ηττήθηκε με 71-68!

Απαράδεκτη ήττα, καθώς όχι μόνο γιατί η φετινή Εφές είναι προβληματική και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα που ο Εργκίν Αταμάν οδήγησε σε back to back κατακτήσεις Euroleague, αλλά και οι Τούρκοι αγωνίστηκαν

αποδεκατισμένοι. Συγκεκριμένα χωρίς τους Κλάιμπερν, Μπομπουά, Ζίζιτς, Πλάις, Γουίλις, Μπράιαντ, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα έχασε και τον Γιλμάζ που έσπασε την κλείδα του και αποχώρησε.

Μια πολύ οδυνηρή αναμφίβολα ήττα για τον Παναθηναϊκό που είδε το ρεκόρ του να πέφτει στο 6-6 και πλέον την σημερινή αντίπαλό του να τον πιάνει στην ίδια επίδοση.

Το μόνο θετικό για τους πράσινους ήταν η αποθέωση που γνώρισε ο Αταμάν από τους Τούρκους οπαδούς, στην επιστροφή του ως αντίπαλος της Εφές, έχοντας συμπληρώσει τις 400 συμμετοχές στη Euroleague.

Οι πράσινοι επέτρεψαν στον Σέιν Λάρκιν να πιάσει τον παλιό καλό εαυτό του (πριν τον τραυματισμό) και να τους κάνει τεράστια ζημιά με 20 πόντους και 3 ασίστ. Οπως ζημιά έκανε στο τριφύλλι και ο… άσημος Τάιρικ Τζόουνς με 21 πόντους και 13 ριμπάουντ κάνοντας πάρτι στις δύο ρακέτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα του Αταμάν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν… 40 ριμπάουντ, εκ των οποίων τα 19 επιθετικά!

Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός θύμισε την ομάδα που βλέπαμε στην αρχή της περιόδου, όταν ήταν ακόμη ασύνδετος και χωρίς αυτοματισμούς και καλή άμυνα. Οι μόλις 14 ασίστ για 16 λάθη τα λένε όλα.

Απίστευτο κάζο, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την αποδεκατισμένη Εφές!

Ουσιαστικά κανείς δεν ξεχώρισε για την ελληνική ομάδα με άπαντες να παίζουν κάκιστη άμυνα και να μην εκμεταλλεύονται την κούραση που είχε αρχίσει να καταβάλλει την Εφές από το 3ο δεκάλεπτο λόγω έλλειψης λύσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ελληνικό συγκρότημα δέχθηκε 21 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο το οποίο συναγωνίζεται για το πιο ήταν χειρότερο σε σχέση με το πρώτο όταν οι γηπεδούχοι έτρεξαν 23-15.

Τα δύο ενδιάμεσα ήταν σαφώς καλύτερα και ειδικά το τρίτο, διάστημα στο οποίο ο Παναθηναϊκός έδειξε να ανατρέπει την κατάσταση, να γίνεται αφεντικό του αγώνα και να φαίνεται πως είναι θέμα χρόνου να καθαρίσει το ματς.

Και όμως το 65-68 με 1:51 για τη λήξη από τον Νάν ακολούθησε σερί 6-0 από την Εφές και από ένα ανόητο φάουλ του Γκραντ στον Λάρκιν για τρεις βολές… Ο Ντίνος Μήτογλου, που στα τελευταία παιχνίδια είναι ντεφορμέ, αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο για την ισοφάριση.

Τα δεκάλεπτα: 23-15, 37-31, 50-52, 71-68.

Δείτε εδώ το αναλυτικό φύλλο αγώνα

Αλέξανδρος Κωτάκης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Απίστευτο, Παναθηναϊκός, Εφές,apistefto, panathinaikos, efes