Ολυμπιακός- Μακάμπι 85-82: Χάρισον at the buzzer!
Ο Ολυμπιακός είχε τον Χάρισον ως… ήρωα της τελευταίας στιγμής. Αλλά και τον εκπληκτικό Χασάν Μάρτιν να θυμίζει τον Κάιλ Χάινς στις καλές του εποχές… Όπως και τον εξαιρετικό Σάσα Βεζένκοφ αλλά και σε ηγετικό ρόλο τον Βασίλη Σπανούλη. Και κάπως έτσι οι Πειραιώτες τελειώνουν μια διπλή εβδομάδα με 2/2! Σπουδαίο… Δείτε ΕΔΩ το μεγάλο τρίποντο του Χάρισον.
Το ζωηρό ξεκίνημα (8-4) του Ολυμπιακού δεν είχε ανάλογη συνέχεια. Η Μακάμπι με σερί 10-0 πέρασε με 14-8 και το πρόβλημα των «ερυθρόλευκων» πρωτίστως ήταν επιθετικό. Δεν είχαν ισορροπία στην εκτέλεσή τους, παίζοντας κατά κύριο λόγο από την περιφέρεια.
Η Μακάμπι βρήκε λύσεις (2/2 τρίποντα) από τον Οζ Μπλέιζερ αλλά και από τον Κρις Τζόουνς ο οποίος στα 4’ που έπαιξε είχε 2 πόντους και τρεις ασίστ. Η Μακάμπι προηγήθηκε 22-15 στο τέλος της πρώτης περιόδου.
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τρεις γκαρντ πλέον στο παρκέ (Τζένκινς- Σπανούλης και Χάρισον) προσπάθησε να κοντρολάρει το ρυθμό. Και κάπως έτσι ισοφάρισε σε 24-24 ενώ με τον Σπανούλη να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο, πέρασε 29-26 μετά από τρίποντο του Τζένκινς. Τα 5/11 τρίποντα του Ολυμπιακού και οι 8 ασίστ (για μόλις 3 λάθη) ήταν τα καλά νέα για την ελληνική ομάδα.
Η παρουσία Τζένκινς (τρομερή πίεση στην περιφέρεια) και Μάρτιν (κάλυπτε όλους τους χώρους) έδεσε την άμυνα του Ολυμπιακού καθώς η Μακάμπι είχε μόλις 4 πόντους στα πρώτα πέντε λεπτά της δεύτερης περιόδου.
Εξαιρετικό δεύτερο δεκάλεπτο και 44-40 στο ημίχρονοΚαι μπορεί οι Ισραηλινοί να βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν, αλλά ο Ολυμπιακός είχε τις λύσεις. Με τον Άαρον Χάρισον να έχει 9 πόντους στην δεύτερη περίοδο οι Πειραιώτες βρέθηκαν στο 44-38. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 7/14 τρίποντα και 10 ασίστ για μόλις 4 λάθη.
Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 44-40 για τον Ολυμπιακό που έδωσε ρεσιτάλ στην επίθεση με 29 πόντους.
Με τον Βεζένκοφ να παίρνει… φωτιά και να έχει 2/2 τρίποντα ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά πήρε διψήφια διαφορά πόντων (+10 σκορ 54-44) στο 23’.
Βεβαίως απέναντι σε μια ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο όπως η Μακάμπι δε μπορείς να είχε ήσυχος. Οι Ισραηλινοί μείωσαν σε 61-58 και ήταν απειλητικοί ενώ ο Ολυμπιακός αναδείκνυε έναν ακόμα πρωταγωνιστή στην επίθεση, τον Χασάν Μάρτιν.
Στο 30’ το σκορ ήταν 69-66 για τον Ολυμπιακό που ήταν και πάλι καλός επιθετικά (25 πόντοι) στην 3η περίοδο) αλλά όχι και αμυντικά (26 πέτυχε η Μακάμπι).
Ο Μπαρτζώκας επανήλθε στο σχήμα των τριών γκαρντ στην τελευταία περίοδο, με Σπανούλη- Χάρισον και ΜακΚίσικ. Ο Ολυμπιακός είχε θέματα στην επίθεσή του και μετά από πολλή ώρα η Μακάμπι προηγήθηκε με 72-71.
Στην κόψη του ξυραφιούΟ Βασίλης Σπανούλης με δύο καλές άμυνες και μια προσωπική ενέργεια στην επίθεση έβαλε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ με 75-74 ενώ απέμεναν 3’29’’ για το τέλος του αγώνα. Τα καλάθια έμπαιναν με το… σταγονόμετρο στην τέταρτη περίοδο καθώς και οι δύο ομάδες έκαναν λάθη και βεβιασμένης ενέργειες.
Ο Βενένκοφ απάντησε με τρίποντο στο… τρίποντο του Ουίλμπεκιν (78-77). Ήταν και πάλι ψύχραιμος σε 2/2 βολές και πήρε ένα καθοριστικό ριμπάουντ με τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (82-79) από προσπάθεια του Σπανούλη.
Μάλιστα ο Βεζένκοφ πήρε ένα ακόμα επιθετικό ριμπάουντ μετά από άστοχο τρίποντο του Σπανούλη. Ο Χάρισον ήταν και πάλι άστοχος και η Μακάμπι με τον Τζόουνς είχε 2 βολές ενώ απέμεναν 11’’ για το τέλος.
Η μεγάλη στιγμή του Χάρισον, ο Ολυμπιακός νικητήςΟ Αμερικανός αστόχησε στην πρώτη βολή κι επίτηδες τη δεύτερη αλλά οι φιλοξενούμενοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ… Η μπάλα έφτασε στον Ουίλμπεκιν, μετά το επιθετικό ριμπάουντ και την ασίστ του Καλοϊάρο, ο οποίος με τρίποντο ισοφάρισε σε 82-82!
Η ειρωνία της τύχης. Ο Μπαρτζώκας είχε βάλει στον αγώνα τρεις ψηλούς για να διασφαλίσει το ριμπάουντ. Όμως η μπάλα πήγε στον Καλοϊάρο
Οι Ισραηλινοί είχαν να ξοδέψουν φάουλ αλλά στην εκπνοή ο Χάρισον έβαλε την υπογραφή του και από τα 9 μέτρα χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό με 85-82
Δείτε ΕΔΩ τα στατιστικά του αγώνα
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάρισον 12 (2), Λαρεντζάκης, Σπανούλης 11 (3/5 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές), Σλούκας 6 (0/3 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάρτιν 16 (8/9 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Βεζένκοβ 14 (0/3 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 5 ριμπάουντ), Πρίντεζης 6 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουν, 3 ασίστ), Παπανικολάου 3 (1/3 τρίποντα, 6 ασίστ), Ζαν Σαρλ, Τζένκινς 5 (1), Έλις 8 (4/4 δίποντα), ΜακΚίσικ 4 (0/5 τρίποντα)
ΜΑΚΑΜΠΙ (Σφαιρόπουλος): Μπράιαντ 12 (1), Γουίλμπεκιν 18 (3/5 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 3 ασίστ), Τζόουνς 12 (3 τρίποντα, 6 ασίστ), Καλοϊάρο 7 (1), Χάντερ 15 (7/10 δίποντα, 1/3 βολές, 6 ριμπάουντ), Κοέν, Ντόρσεϊ 4, Μπλέιζερ 10 (2), Μπέντερ, Ζίζιτς 4 (3 ριμπάουντ, 3 λάθη
Το άρθρο Ολυμπιακός- Μακάμπι 85-82: Χάρισον at the buzzer! εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ένοπλες Δυνάμεις: Πάμε για αμερικανικές φρεγάτες; Τέρμα οι Belh@rra;
- Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Γιούργκεν Κόλερ
- Φερέιρα: «Για τη νίκη με ΑΕΚ - Η καλύτερη δυνατή απόφαση για Βιεϊρίνια»
- «Κατέβασαν» άρον άρον το live streaming του «Big Brother» – Παίκτρια εμφανίστηκε χωρίς τίποτα (pic)
- Οι αλλαγές των «ασπρόμαυρων» από το τελευταίο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ
- Βαθμολογία της EuroLeague: Ανέβηκε στο 3-1 ο Ολυμπιακός!
- Έγραψε ιστορία ο Σπανούλης! (pic)
- ΠΑΟΚ : Η αναβολή άλλαξε τον σχεδιασμό του Μέξα
- Ολυμπιακός - Μακάμπι 85-82
- Στην τελική ευθεία για το ντέρμπι (vid)
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sportime
- Ένοπλες Δυνάμεις: Πάμε για αμερικανικές φρεγάτες; Τέρμα οι Belh@rra;
- Παναθηναϊκός: Προτάθηκε ο Γιούργκεν Κόλερ
- Ελληνοτουρκικά: Τρόμος στην Άγκυρα – Τέλος το Αιγαίο αν στείλουν οι ΗΠΑ το THAAD
- ΦΡΙΚΗ: Αζέροι ποζάρουν με κομμένο κεφάλι Αρμένιου
- Τρίκαλα-Εντυπωσιακό: Καταργεί τα φανάρια φτιάχνοντας ασφαλείς διαβάσεις (pics)
- Σπανούλης: Έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ
- Μπόλονι: Τι του είπε ο Γιάννης Αλαφούζος
- Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει δική του ατζέντα ή ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή;
- Ατρόμητος: Οι… εκλεκτοί του Κάναντι για το «Γ. Καραϊσκάκης» – Μέσα και ο Μάτιτς
- Βαλμπουενά: «Απέδειξα σε όλους πως είχαν λάθος»
- Τελευταία Νέα Sportime
- Ολυμπιακός- Μακάμπι 85-82: Χάρισον at the buzzer!
- Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει δική του ατζέντα ή ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή;
- Ελληνοτουρκικά: Τρόμος στην Άγκυρα – Τέλος το Αιγαίο αν στείλουν οι ΗΠΑ το THAAD
- Τρίκαλα-Εντυπωσιακό: Καταργεί τα φανάρια φτιάχνοντας ασφαλείς διαβάσεις (pics)
- Βαλμπουενά: «Απέδειξα σε όλους πως είχαν λάθος»
- ΦΡΙΚΗ: Αζέροι ποζάρουν με κομμένο κεφάλι Αρμένιου
- Ένοπλες Δυνάμεις: Πάμε για αμερικανικές φρεγάτες; Τέρμα οι Belh@rra;
- Ιστιοπλοΐα: Η ελληνική αποστολή για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Optimist της Σλοβενίας
- Σπανούλης: Έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- H Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε τον Μπενραχμά
- Ολυμπιακός - Μακάμπι: Η τρίποντη «βόμβα» του Χάρισον που έδωσε τη νίκη! (vid)
- Μάρτιν: «Νιώθω πολύ όμορφα»
- Το νικητήριο τρίποντο του Χάρισον (vid)
- Τράβηξε από... 21 και τρέλανε τη Φενέρ: Ανατροπή-έπος για την Μπάγερν!
- Ρονάλντο : Έβγαλε στη φόρα τον Σπαντοφάρα (vid)
- Μπαρτζώκας: «Μίλησε η προσωπικότητα του Χάρισον»
- Εγκληματικό μαρκάρισμα στο ντεμπούτο του Ραφίνια με την Παρί! (vid)
- Αντσελότι: «Χωρίς φιλάθλους, δεν παίζουμε άμυνα»!
- Βαθμολογία της EuroLeague: Ανέβηκε στο 3-1 ο Ολυμπιακός!