Ένοπλες Δυνάμεις: Πάμε για αμερικανικές φρεγάτες; Τέρμα οι Belh@rra;

Oι Belh@rra προσφέρουν πλήρη αντιαεροπορική προστασία με το ραντάρ επόμενης γενιάς Thale Seafire 500 που διαθέτουν και τους πυραύλους Αster 30.

Οι Αster μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση άνω των 120 χλμ. με ταχύτητα 4,5 Mach.

Μάλιστα σε μία ακτίνα 100χλμ. θεωρείται αδύνατο να αποφύγει ένας στόχος τον συγκεκριμένο πύραυλο, όποιο ελιγμό και να κάνει.

Η αποτελεσματικότητα ενός πυραύλου Aster 30 συγκρίνεται με δύο αμερικανικούς

SM2 (σ.σ. το αμερικανικό ναυτικό πυροδοτεί συχνά δύο SM2 για να πλήξει στόχους).

Την ίδια ώρα το ραντάρ Thale Seafire 500 ανιχνεύει τα πάντα σε μία απόσταση 500 χλμ περιμετρικά των Belh@rra.

Οι γαλλικές φρεγάτες διαθέτουν ένα εξαιρετικά ολοκληρωμένο σύστημα σόναρ, βασισμένο στα Mark 2 και CAPTAS 4, δύο από τα καλύτερα που έχουν κατασκευαστεί έως σήμερα.

Oι Βelh@rra παρέχουν πλήρη προστασία από τους τουρκικούς πυραύλους Bora με τους τρεις πυραύλους Silver 50, τους 16 πυραύλους Aster 30, τους δύο αντι-βαλλιστικούς πυραύλους AsterBlock1NT και 12 ή 24 πυραύλους ΜΙCA VL NG.

Δεν αποκλείεται, βέβαια, όλα τα παραπάνω να μην τα καρπωθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις του τόπου.

Ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρας μας Τζέφρι Πίατ, στο πλαίσιο του 7th Hellenic Pavilion Roundtable Discussion, αναφέρθηκε και στο ζήτημα των φρεγατών.

«Ακόμα και μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης, η αμερικανική βιομηχανία υπήρξε ισχυρός συνεργάτης του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας.

Η βιομηχανία μας είναι εδώ για μεγάλο χρονικό διάστημα και ψάχνει τώρα τρόπο για να συνεργαστεί με την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο πρωθυπουργός της επιδιώκει να εκσυγχρονίσει τις αμυντικές δυνατότητες της χώρας.

Δώσαμε ιδιαίτερη προσοχή στην ανακοίνωση του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο μήνα: την πρόθεση εξαγοράς τεσσάρων νέων φρεγατών.

Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ θα έχουν ένα πολύ ανταγωνιστικό προϊόν για να προσφέρουν. Με τις φρεγάτες μας και τη μοναδική αμερικανική πρόταση συμπαραγωγής τριών εξ αυτών εδώ στην Ελλάδα».

Έπειτα έγινε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλει η αμερικανική εταιρεία ONEX, προκειμένου να αναβιώσει η ελληνική ναυπηγική βιομηχανία που έχει ήδη αρχίσει από τη Σύρο και προχωρά προς την Ελευσίνα.

Ο Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά των ναυπηγείων της Ελευσίνας από την ONEX, η οποία υποστηρίζεται από τη US Development Finance Corporation.

Τέλος, υποστήριξε:  «Εάν το ελληνικό κράτος αποδεχθεί την προσφορά της αμερικανικής φρεγάτας, οι ΗΠΑ και το IP του αμερικανικού ναυτικού, θα είναι σε θέση να εφαρμόσουν ένα project συμπαραγωγής σε αυτό το στρατηγικά σημαντικό έργο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οι τελευταίες ειδήσεις

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Το άρθρο Ένοπλες Δυνάμεις: Πάμε για αμερικανικές φρεγάτες; Τέρμα οι Belh@rra; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα