Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει δική του ατζέντα ή ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή;

Πλέον το πράγμα έχει φύγει από τα όρια της δημοσιογραφικής έρευνας. Τα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν πάρει την σκυτάλη από το Sportime και μεταφέρουν τα ερωτήματα προς τους υπευθύνους. Η αμφιλεγόμενη επιδότηση της ΕΡΤ προς τον μηχανισμό στήριξης του συνδυασμού της Αναγέννησης για τον ΣΕΓΑΣ είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνο. Κάτω από την επιφάνεια υπάρχει και η βάση. Οι πρακτικές του Λευτέρη Αυγενάκη.

Το ΚΚΕ

απεύθυνε ερώτηση στη Βουλή προς την κ. Μενδώνη. Το ΚΙΝΑΛ στον κ. Πέτσα. Το ερώτημα είναι πότε θα μιλήσει και αν φυσικά θα πάρει θέση ο Λευτέρης Αυγενάκης Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε επίσης με ερωτήσεις από τους Βουλευτές Ν. Γκαρά, Μ. Κάτση και Θ. Μωραϊτη. Διότι δικαιολογημένα δημιουργούνται απορίες και συνειρμοί για τις προθέσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού και τον ρόλο που θέλει να παίξει στις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών.

Οι κινήσεις του Υφυπουργού δείχνουν, τουλάχιστον, σπασμωδικές. Την επομένη της αποκάλυψης του Sportime για τη χρηματοδότησης της ΕΡΤ, αποφάσισε να εκταμιεύσει τη δεύτερη δόση της τακτικής επιχορήγησης προς τον ΣΕΓΑΣ. Απαραίτητο, ασφαλώς, μετά τη σκόνη που σηκώθηκε μετά το πρωτοσέλιδο της 13ης Οκτωβρίου.

Την ίδια στιγμή ο Βασίλης Οικονόμου αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω. Ανακοίνωσε πως δεν θα είναι πρόεδρος στον συνδυασμό της Αναγέννησης, στηρίζοντας από… απόσταση. Σοφή κίνηση. Οι πληροφορίες που μας έρχονται όμως θέλουν τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού να κάνει κινήσεις για τον πρόεδρο του συνδυασμού που θα επιχειρήσει να αλλάξει την ηγεσία του ΣΕΓΑΣ. Οι επαφές του μάλιστα αναμένεται να κορυφωθούν το επόμενο διάστημα.

Σαν να μην έφτανε αυτό είχαμε και την ενημέρωση από την ελληνική ιστιοπλοϊκή ομοσπονδία. Αυτή κάνει λόγο για παρέμβαση θεσμικών παραγόντων. Έκανε λόγο για προεκλογικές συγκεντρώσεις με παρουσία προφανώς του ίδιου του Αυγενάκη, που γίνεται και ΔΤ για τα site στη συνέχεια.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης βγάζει προς τα έξω την εικόνα ενός θεσμικού παράγοντα της Πολιτείας που επιθυμεί να «επιβάλλει» τις επόμενες διοικήσεις στις αθλητικές ομοσπονδίες. Με μεθοδεύσεις εκτός… γραμμών όπως ορίζει κάθε αγώνας, πολλώ δε όταν μιλάμε για προεκλογικό αυτές πρέπει να είναι ακόμα πιο διακριτές. Για την ώρα από το εκπρόσωπο της Κυβέρνησης στα ζητήματα αθλητισμού διαπιστώνουμε ακριβώς το αντίθετο. Δε νοείται ο Υφυπουργός του Αθλητισμού να έχει προτιμήσεις και να τις εκφράζει φανερά, ή ακόμα χειρότερα να τις στηρίξει με αμφιλεγόμενες μέσα και επιχορηγήσεις.

Η απορία που δημιουργείται και πρέπει να απαντηθεί πριν αρχίσει να… πλατειάζει ακόμα περισσότερο το θέμα είναι αν ο Υφυπουργός λειτουργεί με δική του ατζέντα ή παίρνει γραμμή από την ίδια την Κυβέρνηση. Όσο προσπαθεί ο Υφυπουργός να αφήνει τέτοια θέματα στην αθέατη πλευρά προσδοκώντας να κρύψει τη «βρωμιά» κάτω από το χαλάκι, τόσο η ιστορία θα ζέχνει εις βάρος του και της Κυβέρνησης ασφαλώς…

Όλες οι ειδήσεις σήμερα από το Sportime

Documento για τις αποκαλύψεις του Sportime: «Σάλος για το σκάνδαλο ΕΡΤ – ΣΕΓΑΣ»

Οι αποκαλύψεις του Sportime πρωταγωνιστούν στο πολιτικό σκηνικό, ακόμα και στα social media

Το άρθρο Ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει δική του ατζέντα ή ακολουθεί την κυβερνητική γραμμή; εμφανίστηκε πρώτο στο sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα