Ολυμπιακός – Ιωνικός 1-0 (2o Ημ.)

Μετά από 14 χρόνια, Ολυμπιακός και Ιωνικός αναμετρώνται στη Super League, με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς να στοχεύει αποκλειστικά και μόνο στη νίκη.

Το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς έχουν την ευκαιρία να αποσπαστούν στους τρεις βαθμούς από την ΑΕΚ, η οποία ήρθε ισόπαλη με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη.

Μια ιστορική αναμέτρηση, καθώς

ο Ιωνικός επέστρεψε μετά από δεκατέσσερα χρόνια στη Super League. Στην ομάδα της Νεάπολης, φιγουράρει και δύο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, οι Αλεξίς Ρομαό και Λευτέρης Χουτεσιώτης

Φόρεσε για δύο χρόνια την ερυθρόλευκη φανέλα κατακτώντας ένα πρωτάθλημα (2017) και φτάνοντας μέχρι τους 16 του Europa League.  Οσο για τον Έλληνα γκολκίπερ, για πολλά χρόνια ήταν στις επιλογές των προπονητών του Ολυμπιακού ως δεύτερος τερματοφύλακας, με αρκετές συμμετοχές.

Τελευταία φορά που οι δυο τους βρέθηκαν αντιμέτωποι, οι ερυθρόλευκοι είχαν φύγει από τη Νεάπολη με το εμφατικό 5-3, στο φινάλε της αγωνιστικής περιόδου 2006-2007.

Ολυμπιακός: Η ενδεκάδα

Ο Ρέαμπττσιουκ είναι και αυτός στο αρχικό σχήμα κι ενώ την Παρασκευή ο αστράγαλος του ήταν πρησμένος σε μεγάλο βαθμό. Ο Μολδαβός τα ξεπέρασε όλα σε χρόνο – ρεκόρ και είναι στο αρχικό σχήμα. Παράλληλα και ο Τικίνιο πήρε την θέση του Ελ Αραμπί. Βασικός και ο Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος αντικατέστησε τον Ονιεκούρου.

Αναλυτικά ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς ξεκινάει με τους: Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτη, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρα, Αγκ. Καμαρά, Τικίνιο

Ιωνικός: Η ενδεκάδα

Ο Δημήτρης Σπανός, από την μεριά του, εμπιστεύθηκε τους: Χουτεσιώτη, Μύγα, Τσιγκρίνσκι, Βαφέα, Βαλεριάνο, Ρομαό, Ντάλσιο, Άοσμαν, Καμπράλ, Ματσούκα, Τουράμ.

17′ ΓΚΟΛ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο Γκάρι Ροντρίγκες βρήκε τον Μασούρα που από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε εύστοχα.

Σπύρος Γιαννόπουλος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα