Οι παίκτες αλλάζουν ομάδα, οι φίλαθλοι αλλάζουν;

Να υποστηρίζεις οπαδικά μια ομάδα και να βρεθείς σε άλλη όχθη και να σηκώνεις σημαία ή να φορέσεις κασκόλ άλλης ομάδας γίνεται; Αυτό στο ποδόσφαιρο θεωρείται «προδοσία».

Μπορεί να συμβεί σε έναν ενήλικα; Μέχρι κάποια ηλικία, συνήθως ως τα 14-15 χρόνια που ανδρώνεται κάποιος και είναι σε θέση να αποκτήσει οπαδική ή φίλαθλη συνείδηση, έχει υποστεί τον συγγενικό περίγυρο που συνήθως προσπαθεί να τον επηρεάσει στα φίλαθλα αισθήματα και να μην αποκλίνει της οικογενειακής παράδοσης.

Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ομάδα στην πορεία, ως ενήλικας; Κάτι σαν έγκλημα ακούγεται. Κάποιος μπορεί

να αλλάξει γυναίκα, κόμμα, θρησκεία, αλλά ομάδα, όχι. Φαινομενικά δεν γίνεται αυτό.

Ωστόσο υπάρχουν περιπτώσεις που κάποιοι αλλάζουν ομάδα. Κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να συμβεί αυτό; Υπάρχει εξήγηση; Είναι μια διαστροφή του μυαλού; Κάποιοι σταδιακά έχασαν το ενδιαφέρον τους για το ποδόσφαιρο και έκοψαν το γήπεδο κλειδώνοντας τις αναμνήσεις της νεότητάς τους στο χρονοντούλαπο του μυαλού τους. Γιατί εγκατέλειψαν το γήπεδο πολλοί φίλαθλοι ομάδων, φανατικοί μάλιστα υποστηρικτές και σταδιακά αδειάζουν τα γήπεδα; Ο λόγος δεν είναι μόνο οι συνδρομητικές καλύψεις των αγώνων και η άνεση του καναπέ, είναι βαθύτερες οι αιτίες. Κάποιοι άλλοι έχασαν για διάφορους λόγους το ενδιαφέρον για την ομάδα τους και ασπάστηκαν κάποια άλλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ OGDOO.GR

The post Οι παίκτες αλλάζουν ομάδα, οι φίλαθλοι αλλάζουν; appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα