Ο Πιτίνο στην Αθήνα: «Εχω υπογράψει το συμβόλαιο, πάω για προπόνηση»

Ο Ρικ Πιτίνο εμφανίστηκε στην αίθουσα αφίξεων φορώντας ένα κασκόλ του Παναθηναϊκού στο λαιμό του.

Η υποδοχή ήταν μεγάλη. Για τον Πιτίνο δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο. Στην καριέρα του έχει δει πολλά. Και διάφορα.

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Είναι η πρώτη φορά, μετά από 41 χρόνια καριέρας που ανέλαβα μία δουλειά μακριά από την Αμερική», ήταν το πρώτο σχόλιό του.

Άμεσα ξεκαθάρισε τη

μεγαλύτερη απορία. Τι συμβαίνει με το συμβόλαιό του: «Εχω υπογράψει, είμαι έτοιμος να πάω για προπόνηση στις 5 το απόγευμα».

Ο 66χρονος προπονητής ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό. Ιδού τι απάντησε. «Το σουτ είναι μία από τις αδυναμίες της ομάδα. Εχουμε μπροστά μας μικρό διάστημα, αλλά ελπίζω να βοηθήσω τους παίκτες».

Η κουβέντα έφερε τις διαφορές ανάμεσα στο μπάσκετ του NCCA, του NBA και της Euroleague.

«Εχω προπονήσει την Εθνική ομάδα του Πουέρτο Ρίκο, τους Νικς, τους Σέλτικς και στο κολέγιο. Η μεγαλύτερη διαφορά με την Euroleague είναι πως έχει μεγαλύτερο βαθμό στο σκληρό παιχνίδι. Το NBA άλλαξε τους κανόνες τους και τα σφυρίγματα είναι πλέον πιο εύκολα. Στη Euroleague δεν σφυρίζουν τόσο εύκολα. Το παιχνίδι γίνεται περισσότερο στο μισό κομμάτι, οι ομάδες παίζουν καλό μπάσκετ και είναι γεμάτες με ταλέντο. Δείτε τη Ρεάλ ή τη Μόσχα (σ.σ.: ΤΣΣΚΑ)».

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού υποσχέθηκε πως θα εφαρμόσει την αγαπήμενη του πίεση σε όλο το γήπεδο, αλλά «θέλει χρόνο για να γίνει. Ελπίζω να τους δείξω κάποια πράγματα σήμερα, κάποια αύριο…».

Όσο για τον στόχο του; «Να ετοιμάσω την ομάδα να κερδίζει. Δεν μπορεί να γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη. Πρέπει πρώτα να μάθω τους παίκτες, τις αδυναμίες τους, τα ισχυρά σημεία τους».

Ο Πιτίνο μίλησε και για το κίνητρο που έχει, εξηγώντας: «Όταν προπονείς, σε κάθε επίπεδο, μαθαίνεις πράγματα. Το NBA είναι διαφορετικό από τη Euroleague. Το ίδιο και το κολεγιακό πρωτάθλημα. Είναι διασκεδαστικό να μαθαίνεις νέα πράγματα. Είναι μία πρόκληση. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρνητικό ρεκόρ και αυτό θέλω να το αλλάξω. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε και τι όχι. Εχουμε ματς σε 48 ώρες. Επιθετικά θα πρέπει να μείνουμε σε όσα έχουμε μάθει, στην άμυνα όμως μπορούμε να βάλουμε κάποια πράγματα».

Πιτίνο: Το μήνυμα σε άπταιστα ελληνικά!

The post Ο Πιτίνο στην Αθήνα: «Εχω υπογράψει το συμβόλαιο, πάω για προπόνηση» appeared first on SportimeGreece.

Keywords
Τυχαία Θέματα