ΝΒΑ: Μυθικό «ασφαλιστικό» λάθος και μυθικές απώλειες

18:49 2/5/2020 - Πηγή: Sportime
NBA: Έκανε ένα μοιραίο και μυθικό «ασφαλιστικό» λάθος που θα το πληρώσει πανάκριβα, καθώς οι απώλειες από τον κορονοϊό θα είναι μυθικές και θα ξεπεράσουν το 1.000.000.000 δολάρια!

Το NBA είχε προβλέψει σχεδόν τα πάντα. Στα συμβόλαια των παικτών είχε βάλει ρήτρες για όλα τα πιθανά και απίθανα ενδεχόμενα. Ακόμα και για πιθανή πανδημία ή πόλεμο. Ποιο είναι το λοιπόν το μοιραίο λάθος;

Όπως αποκάλυψε το ESPN δεν είχαν κάνει ειδική

ασφάλεια στο πρωτάθλημα για πιθανό ξέσπασμα πανδημίας, κάτι που θα προκαλούσε μυθικές οικονομικές ζημιές.

Στις ΗΠΑ οι ασφαλιστικές εταιρείες δέχονται να ασφαλίσουν τα πάντα. Δέχονται να ασφαλίσουν ακόμα και πρωταθλήματα από κάθε λογής ακραίο ενδεχόμενο.

Ασφαλίζουν ακόμα και για περιπτώσεις των πιο ακραίων ενδεχομένων που δεν μπορεί καν να τα σκεφτεί ο νους. Π.χ. η πανδημία. Με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια.

Δεν ξέρουμε αν το NBA είχε σκεφτεί να κάνει τέτοια ασφάλιση. Θα μπορούσε να το είχε κάνει όμως, Είπαμε ότι ανάλογο όρο για πιθανή πανδημία είχε βάλει στα συμβόλαια των παικτών.

Οι άνθρωποι του ΝΒΑ, προφανώς θεώρησαν ως… πεταμένα λεφτά το να κάνουν μια τέτοια ασφάλιση. Και την πληρώνουν τώρα πανάκριβα.

Πόσο ακριβά; Το «Forbes Media Radar report» είχε κάνει μια ανάλυση για τις απώλειες από το «λουκέτο» που μπήκε στο ΝΒΑ, ελέω του κορονοϊού και υπολόγιζε τις απώλειες στα 839 εκατ. με 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Τον κακό δρόμο του ΝΒΑ ακολούθησαν κι άλλοι

Στο ίδιο κακό μονοπάτι βάδισαν κι άλλες μεγάλες επαγγελματικές Λίγκες των ΗΠΑ, όπως εκείνες του αμερικανικού ποδοσφαίρου (NFL) και του μπέιζμπολ (MLB).

Το ESPΝ έκανε και μια μελέτη για το πόσο θα κοστίσει στις αμερικανικές επαγγελματικές και ερασιτεχνικές Λίγκες και γενικά στον αμερικανικό αθλητισμό ο κορονοϊός.

Το ποσό προκαλεί ίλιγγο. Το ESPN υπολογίζει την συνολικά ζημιά στα περίπου 12 δισεκατομμύρια δολάρια!

The post ΝΒΑ: Μυθικό «ασφαλιστικό» λάθος και μυθικές απώλειες appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα