Ντόρσεϊ: «Το αντίο του Σπανούλη άνοιξε μια ευκαιρία για εμένα»

Τα είπε όλα μέσα σε πολλές (είναι αλήθεια) λέξεις ο Τάιλερ Ντόρσεϊ, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του Ολυμπιακού, της Euroleague, της Basket League.

Ο Ντόρσεϊ στην εξομολόγησή του στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός γύρισε το χρόνο πίσω. Στα παιδικά του χρόνια, στο σχολείο, στο Πανεπιστήμιο.

Στην πρώτη επαφή με την Ελλάδα, στην Εθνική, στο ΝΒΑ, στην Μακάμπι. Και φυσικά στη μεγάλη ευκαιρία που παρουσιάστηκε στον Ολυμπιακό.

Μέσα στα πολλά που είπε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ κι αφορούν στην καριέρα του από μικρό παιδί, από τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ μέχρι όταν έγινε σταρ στο Όρεγκον, ξεχωρίσαμε τα εξής:

Για την πρώτη του ουσιαστική επαφή με την Ελλάδα:

«Προσπάθησα να μπω στην αμερικανική ομάδα κάτω των 18, όμως, δεν τα κατάφερα. Κόπηκα. Δεν θυμάμαι, πλέον, ποιος είχε την ιδέα, αν ήταν της μητέρας μου ή του πατέρα μου να δοκιμάσω στην Εθνική Ελλάδος. Είχαν γνωρίσει κάποιον που μπορούσε να μας φέρει σε επαφή με τους αρμόδιους, όπως και έγινε. Εκτός από τον παππού μου, δεν είχα κάποια άλλη επαφή με την Ελλάδα.

Δεν είχαμε επισκεφθεί ποτέ την χώρα, γιατί δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα. Οπότε όταν έπαιξα για την U19, ήταν η πρώτη φορά που τα καταφέραμε

Για την αντίδραση του ίδιου και της οικογένειας Ντόρσεϊ όταν άκουσαν την επιλογή στο νούμερο 41 του ντραφτ από τους Χοκς:

«Το παρακολούθησα στο σπίτι. Δεν είχα πάει στη Νέα Υόρκη γιατί, αν και ποτέ δεν ξέρεις, δεν ήλπιζα πως θα επιλεγώ στον πρώτο γύρο. Οπότε προτίμησα να μείνω σπίτι με την οικογένειά μου. Παρακολουθούσαμε αρκετές ώρες μέχρι που φτάσαμε στον δεύτερο γύρο. Ήμασταν αρκετά νευρικοί  λόγω της αναμονής, όμως, ήταν ευλογία όταν άκουσα το όνομά μου. Ήταν συναρπαστικό. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Για το τέλος της παρουσίας του στο NBA

«Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Σίγουρα είναι σημαντικό κομμάτι η σκληρή δουλειά, όμως, εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει η τύχη, το τάιμινγκ, οι καταστάσεις…

Όλα αυτά μαζί και αν βρεις έναν καλό οργανισμό που σε πιστεύει και σου δίνει ευκαιρίες, μπορεί να λειτουργήσουν ώστε να πετύχεις. Είναι πολλοί οι παράγοντες… Όλα τα κομμάτια πρέπει να τοποθετηθούν στη σωστή θέση τη σωστή στιγμή».

Για το δρόμο του προς τον Ολυμπιακό που όπως ομολόγησε ο Ντόρσεϊ, βρήκε την ευκαιρία δεδομένου του χώρου που άνοιξε το «αντίο» του Βασίλη Σπανούλη:

«Ήμουν free agent. Δεν ήξερα, ακόμη κι αν έμενα ως το τέλος της σεζόν, αν όλα θα ήταν καλά. Δεν ήξερα τι θα κάνω. Αρχικά ήθελα να εστιάσω στο να επιστρέψω στο ΝΒΑ, όμως, ούτε αυτή τη φορά προέκυψε εγγυημένο συμβόλαιο.

Πριν τον Ολυμπιακό, νωρίς το καλοκαίρι, είχα κι άλλες προσφορές, όμως, δεν ήθελα να πάρω μια τέτοια απόφαση. Ήθελα να περιμένω για το ΝΒΑ να δω τι θα γίνει. Τελικά, από τη στιγμή που δεν μου προσφέρθηκε εγγυημένο συμβόλαιο, είπα το «ναι» στην πρόταση του Ολυμπιακού. Ήξερα πως με ήθελαν.

Οι Έλληνες φίλαθλοι πάντα μου έδειχναν την αγάπη τους. Από τότε που αγωνίστηκα στην Εθνική Νέων, πάντα ακολουθούσαν την καριέρα μου- Τάιλερ Ντόρσεϊ

Επίσης, ήξερα πως ήταν μια σπουδαία ευκαιρία, δεδομένου ότι ο Σπανούλης αποσύρθηκε από την ενεργό δράση, οπότε μια θέση άνοιξε για εμένα εδώ. Ήταν μια σπουδαία ευκαιρία, σε μια πολύ καλή ομάδα. Παίζουμε πολύ καλά, έχουμε πολύ ταλέντο και αυτό είναι ακριβώς αυτό που ήθελα να κάνω… Να κερδίζω και να εξελίσσομαι διαρκώς ως παίκτης!».

Είπε πολλά κι ενδιαφέροντα ο Ντόρσεϊ τα οποία μπορείτε όλα να τα διαβάσετε ΕΔΩ

Γιώργος Νικολαιδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα