Νταμπίζας: Οι απαντήσεις του τεχνικού διευθυντή (video)

Ο Νίκος Νταμπίζας δίνει έκτακτη συνέντευξη Τύπου αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ. Οι δηλώσεις του θα ανανεώνονται συνεχώς….

Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού: >

«Είναι κάτι έκτακτο. Ο λόγος έχει να κάνει με έναν ευαίσθητο και ειδικό ζήτημα που είτε έχει πάρει έκταση, μεγάλη ή μικρή, για εμένα είναι αδιαπραγμάτευτο και προσβλητικό.

Κανείς δεν μπορεί να το αφήνει να αιωρείται. Αυτό ονομάζεται

ηθική.

Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό, το οποίο για τους γνωστούς λόγους διακόπηκε, μας στερήθηκε η δυνατότητα να διεκδικήσουμε την ευρωπαϊκή μας έξοδο.

Ο ΠΑΟ είναι ένας οργανισμός που λειτουργεί με συγκεκριμένα πρότυπα. Αποφασίστηκε μαζί με τον προπονητή ένα πλάνο για να εκμεταλλευτούμε τα ματς που απομένουν.

Το υπόβαθρο δεν έχει να κάνει με αθλητικό περιεχόμενο, αλλά με ζητήματα ανθρώπινης ηθικής.

Όλα ξεκίνησαν από το ματς με τον Απόλλωνα και τις επιλογές που κάναμε. Υπήρχε η απουσία του Γιόχανσον, που ήταν τιμωρημένος και είχαμε να τον δηλώσουμε σε κάποια ματς, με τον Άρη με τον Απόλλωνα και τον ΟΦΗ. Επιλέξαμε να τον δηλώσουμε με Απόλλωνα και ΟΦΗ, γιατί ήταν διαφορετικής δυναμικής και οι παίκτες που θα έμπαιναν να παίξουν οι νεαροί σε ηλικία θα ήταν σε ματς εντός έδρας κι όχι εκτός. Πάντα για λόγους δικούς μας, όχι εξωτερικούς. Το ίδιο έγινε και με τον Ινσούα. Αλλά και με τον Κουρμπέλη. Μιλάμε για αυτούς τους τρεις παίκτες γιατί δεν έπαιξαν με τον ΟΦΗ. Κι έχει να κάνει με το ότι ο αγώνας με τον Ατρόμητο είναι εκτός έδρας

Φτάσαμε στο ματς με τον ΟΦΗ. Στον αρχικό σχεδιασμό, χωρίς να γνωρίζουμε τα υπόλοιπα αποτελέσματα, είχε τον ίδιο χαρακτήρα με το ματς κόντρα στον Απόλλωνα.

Ο κόουτς διαφοροποίησε τις αρχικές του σκέψεις και μπήκε στη διαδικασία να εμπιστευτεί τον βασικό κίπερ της ομάδας. Όταν κάνουμε κάτι διαφορετικό και πετυχαίνει, όλα είναι καλά. Όταν υπάρχει αποτυχία, υπάρχουν πάντα… σκιές.

Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνω την ευθύνη για την απόδοση της ομάδας. Είναι η χειρότερη που έχουμε κάνει τη φετινή σεζόν.

Είναι διαφορετικό να αναλύσουμε μία εμφάνιση και διαφορετικό να μιλήσουμε για σκοπιμότητα».

Αν μίλησε στους παίκτες πριν το ματς με τον ΟΦΗ: «Όλος ο κόσμος ερμηνεύει σύμφωνα με όσα έχει στο κεφάλι του. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε πως λειτουργούμε. Ο τρόπος ήταν ο ίδιος, όπως σε όλα τα ματς της σεζόν. Είμαστε υποχρεωμένοι να λειτουργήσουμε έτσι».

Για τις δηλώσεις Κούγια και την απάντηση που έχει ο Νίκος Νταμπίζας: «Είμαι 46 χρόνων και βρίσκομαι να μιλήσω απέναντι στον απλό φίλαθλο του ΠΑΟ. Οποιος άλλος είναι εκτός της οικογένειας του Παναθηναϊκού, επιτρέψτε μου να έχω την κριτική γνώση να απαντήσω όποτε θέλω».

Πως θα μπείτε στη διαδικασία να προστατεύεστε κάποιους παίκτες: «Αν κάποιο άτομο θέλει να λειτουργήσει με ένδικα μέσα είναι δικαίωμά του. Εμείς πρέπει να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας με όποιον τρόπο επιλέξουμε. Έχουμε μία φιλοσοφία και σε αυτήν θα στηριχθούμε».

Είναι θέμα προπονητή, αλλά θέλω και την γνώμη σας. Τι δεν πήγε καλά στο δεύτερο ημίχρονο; Είναι θέμα ψυχολογίας; «Δεν θέλω να κάνω ανάλυση αγωνιστικής απόδοσης. Είναι ειδικός ο λόγος που μιλάω για το πως χειριστήκαμε τα εσωτερικά της ομάδας. Θα μείνω σε ότι είπε ο προπονητής. Υπνωτισμένοι είπε. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι διαφορετικό. Ήταν ξεκάθαρη η εικόνα, δεν μπορούμε να την ελαφρύνουμε ή να την βαρύνουμε. Δεν θέλω να βρω ένα άλλοθι, η εμφάνιση ήταν πάρα πολύ κακή».

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Νίκου Νταμπίζα Live Now, Δευτέρα 15/4

Έκτακτη συνέντευξη Τύπου Νίκου Νταμπίζα Live Now, Δευτέρα 15/4Έκτακτη συνέντευξη Τύπου παραχωρεί ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού, Νίκος Νταμπίζας, με αφορμή όσα έγιναν στον χθεσινό αγώνα με τον ΟΦΗ.

Δημοσιεύτηκε από Novasports.gr στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019

The post Νταμπίζας: Οι απαντήσεις του τεχνικού διευθυντή (video) appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα