Νίκησε ο Παναθηναϊκός αλλά προβληματίζει ο Χουάντσο – Τι θα κάνει ο Αταμάν;

Μία σπουδαία νίκη κατάφερε να πάρει ο Παναθηναϊκός στη Euroleague επικρατώντας μέσα στο ΟΑΚΑ της Μπασκόνια με 95-81.

Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν πολύ βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια τους και κόντρα σε μία αρκετά ποιοτική ομάδα κατάφεραν να περιορίσουν πολύ τα κενά τους διαστήματα.

Αρκετοί παίκτες του «τριφυλλιού» βρέθηκαν

σε καλή μέρα, όπως για παράδειγμα ο Ματίας Λεσόρ, που χρωστούσε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.

Ο Γάλλος είχε απογοητεύσει στις προηγούμενες εμφανίσεις του, με τα λάθη που είχε κάνει, ωστόσο με 23 πόντους και 14 ριμπάουντ, ήταν κυρίαρχος.

Φυσικά ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να συνεχίσει έτσι και με τις ομάδες που είναι σε υψηλότερο επίπεδο από εκείνον και να αρχίσει να παίρνει νίκες για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία.

Ωστόσο η αναμέτρηση κόντρα στους Ισπανούς, δεν άφησε μόνο καλή… γεύση, αλλά είχε και τα αρνητικά της για ακόμα μία φορά.

Παναθηναϊκός: Ψάχνεται ακόμα ο Χουάντσο – Πρέπει να δράσει ο Αταμάν!

Σε ακόμα ένα παιχνίδι της Euroleague, ο Παναθηναϊκός είδε τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, να βρίσκεται μακριά από τον καλό του εαυτό.

Ο Εργκίν Αταμάν, έδωσε φυσικά τη θέση του βασικού στον Ισπανό, ωστόσο τον είδαμε μόλις 13 λεπτά στο παρκέ, βάζοντας μόλις 3 πόντους.

Ο Τούρκος κόουτς είδε ότι ο παίκτης του δεν ήταν ξανά σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα να δώσει πολύ χρόνο συμμετοχής στον Ντίνο Μήτογλου που τον δικαίωσε και 23 πόντους.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δε γίνεται να συνεχιστεί, αφού ο Παναθηναϊκός πήρε τον Χουάντσο για την ποιότητα του και για τα όσα μπορεί να κάνει στο κορυφαίο επίπεδο.

Δεν τον χρειάζεται τόσο στα ματς της Basket League, τα οποία θα πάρει εύκολα ή δύσκολα και ο Αταμάν πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες για να μην τον χάσει.

Ο ίδιος έχει δείξει ότι βγάζει τους παίκτες του στη… σέντρα, ωστόσο η περίπτωση του Ισπανού φαίνεται να είναι ειδική και μία τέτοια διαχείριση μπορεί να κοστίσει.

Ειδικά από τη στιγμή που μιλάμε για ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στην Ευρώπη, αφού δαπανήθηκαν πολλά για να επιστρέψει από το NBA.

Έτσι θα πρέπει κάποια από τα ερχόμενα παιχνίδια να του δοθεί χώρος και χρόνος, αλλά και επιθέσεις που θα τον έχουν αποδέκτη για να πάρει ψυχολογία.

Ίσως αν τελικά… κατέβει στη θέση «3» με την απουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου να του κάνει καλό και να παίζει περισσότερο χρόνο και να μην του παίρνει τη θέση ο φορμαρισμένος, Ντίνος Μήτογλου.

Γιώργος Νικολαΐδης για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα