Νέα Ζηλανδία: Επίθεση τζιχαντιστή σόκαρε τη χώρα – Τρεις άνθρωποι παλεύουν για τη ζωή τους!

10:08 4/9/2021 - Πηγή: Sportime

Τζιχαντιστής επιτέθηκε στην πόλη Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία, σκορπώντας τον τρόπο. Επτά τραυματίες, με τους τρεις εξ αυτών να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η επίθεση του ισλαμιστή εξτρεμιστή έλαβε χώρα σε εμπορικό κέντρο εναντίον πελατών, τρεις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Αρντέρν, έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες

για τον δράστη της επίθεσης, υποστηρικτή της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), διευκρινίζοντας πως δεν μπορεί να δημοσιοποιηθεί το όνομά του εξαιτίας δικαστικής εντολής.

Η κεντροαριστερή πρωθυπουργός, που δεσμεύτηκε για νέο αντιτρομοκρατικό νόμο είπε πως ο δράστης, ο οποίος έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών μέσα σε ένα λεπτό αφού εξαπέλυσε την επίθεση με μαχαίρι, καταγόταν από τη Σρι Λάνκα, ζούσε στη Νέα Ζηλανδία μια δεκαετία και ήταν πρόσωπο γνωστό «σε πολλές υπηρεσίες» ασφαλείας που τον «παρακολουθούσαν στενά» επί πέντε χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία – Παράταση μέτρων για Μεσσηνία και Ηράκλειο

Κορονοϊός – Εμβόλια: Τεράστιο το κενό στα νοσοκομεία – Νέα κυβερνητική πίεση στους Υγειονομικούς

Mad Clip – Πραγματογνώμονας: «Δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου – Για ανεξήγητους λόγους πάτησε φρένο»

Sportime Team για το sportime.gr. - sportime.gr - Αθλητικό portal με όλα τα τελευταία αθλητικά νέα, ειδήσεις για όλα τα σπορ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Keywords
Τυχαία Θέματα