Μουνίθ: Ο συμπαίκτης του Μοράτα που ήρθε στα μέρη μας

Σε κάθε πρεμιέρα πρωταθλήματος μας συστήνονται και νέοι παίκτες. Εκείνος που έκλεψε την παράσταση αυτή τη φορά είναι ο Χουάν Μουνίθ του Βόλου.

Δεν τον είχαμε ξαναδεί στη χώρα μας, όπως και αρκετούς ακόμη ξένους που πήραν οι Βολιώτες αυτό το καλοκαίρι. Με το καλημέρα, όμως, φρόντισε να τον μάθουμε. Δύο γκολ έβαλε στη Νέα Σμύρνη και με αυτά ήρθε η πρώτη νίκη της ομάδας του στην ιστορία της στη Super League 1.

Ο Μουνίθ στα 19 του σκαρφάλωσε στην κορυφή της Ευρώπης. Με την Ισπανία κατέκτησε το Euro U19 έχοντας μάλιστα ενεργό ρόλο. Σκόραρε στην πρεμιέρα, ενώ στον τελικό με την Τσεχία μπήκε αλλαγή. Συμπαίκτες είχε παιδιά όπως οι Άλβαρο Μοράτα, Ντάνι Καρβαχάλ, Ζεράρντ Ντουλοφέου και Πάκο Αλκάθερ. Και άλλοι έκαναν καριέρα από αυτή την ομάδα, όπως οι Μπόρχα Μπαστόν (Σουόνσι), Πάολο Σαράμπια (Παρί Σεν Ζερμέν) και Σέρτζι Γκόμεθ (Σεβίλλη).

Για εκείνον δεν κύλησαν τόσο καλά. Όπως λένε και στον Βόλο «παίζει ρόλο και η τύχη. Ίσως δεν εκτιμήθηκε τόσο το ταλέντο του». Ξεκίνησε από τη Σπόρτινγκ Χιχόν, δόθηκε κάποια στιγμή και δανεικός στη Μιραντές και ακολούθησαν οι Ταραγόνα και Λούγο. Το να παίζεις στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας μόνο αρνητικό δεν είναι. Οι διαφορές της από το πρωτάθλημά μας με εξαίρεση τους λεγόμενους μεγάλους είναι ελάχιστες.

Έτσι πείστηκε ο Μουνίθ

Ο 27χρονος Ισπανός είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που προτάθηκαν φέτος στον Βόλο. Οι άνθρωποί του ασχολήθηκαν στενά μαζί του. Δεν τον είδαν μόνο σε αρκετά βίντεο, έψαξαν και διάφορες πληροφορίες για τη ζωή του. Διαπίστωσαν πως είναι ένας επαγγελματίας, πως δε δημιουργεί προβλήματα και στη συνέχεια έκαναν την κίνησή τους.

Δεν ήταν εύκολη περίπτωση. Και… μανατζερικά, αφού προσπάθησαν αρκετοί να μπουν στη μέση. Πρόθεσή του αρχικά ήταν να παραμείνει στην πατρίδα του. Δεν βρήκε αυτό που ήθελε εκεί και το πήρε απόφαση να έρθει στα μέρη μας. Ενδιάμεσα προέκυψε και πρόταση της πολωνικής Σλασκ, αλλά ο παίκτης προτίμησε τον Βόλο.

Ένας βασικός λόγος ήταν ο Χουάν Φεράντο. Συμπατριώτες, άλλωστε, και αυτό ήταν σημαντικό. Ο Φεράντο το πήρε πάνω του να τον «ψήσει» και τα κατάφερε. Του εξήγησε και το πλάνο του τονίζοντας ότι θα παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα του, όπως έκανε και τις δύο προηγούμενες σεζόν. Ο Μουνίθ δεν ήθελε να πάει κάπου που η ομάδα του θα αμυνόταν. Δεν θα μπορούσε να φανεί εκεί. Αντιθέτως, στον Βόλο θα έχει την δυνατότητα να δείξει την ποιότητά του.

Μία πρώτη γεύση, την πήραμε από την πρεμιέρα. Στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας είναι πεπεισμένοι πως αυτό ήταν μόνο η αρχή. Τον απέκτησαν για να κάνει τη διαφορά και θεωρούν πως έχει όλο το πακέτο για να τα καταφέρει.

The post Μουνίθ: Ο συμπαίκτης του Μοράτα που ήρθε στα μέρη μας appeared first on sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα